• یکشنبه 26 مهر 1405
  • ٧ جمادى الأولى ١٤٤٨
  • 2026 Oct 18
یکشنبه 26 مهر 1405
کد مطلب : 283343
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/0VD3N
+
-

روایت خبر

قصه مادر بمب‌ها را کامل بخوانید
خبر آمده آمریکا می‌خواهد از بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای خود، «مادر بمب‌ها»، استفاده کند؛ عنوانی هراس‌انگیز. اما چرا قصه جنگ را از میانه می‌خوانیم؟
اول، سی‌ان‌ان می‌گوید این بمب برای انهدام تأسیسات زیرزمینی ساخته نشده؛ قدرتش بیشتر در تخریب سطحی است.
دوم، به گزارش الجزیره، تنها ۱۵عدد از آن تولید شده و تاکنون فقط یک‌بار در افغانستان استفاده شده است.
سوم، سدریک لیتون، تحلیلگر نظامی سی‌ان‌ان می‌گوید پرتاب آن به هواپیمای ترابری غیررادارگریز نیاز دارد؛ یعنی بیاید اینجا نابود است. پس چرا مطرحش کرده‌اند؟
سی‌ان‌ان از نمایش آتش‌بازی می‌گوید و تایمز می‌پرسد چرا این بمب به پیروزی ترامپ کمک نمی‌کند. زکری کوهن، خبرنگار سی‌ان‌ان، به نقل از منابع پنتاگون نوشت هدف می‌تواند حمله‌ای پرسروصدا برای اعلام پیروزی و خروج نیروهای آمریکایی باشد.
اما سؤال مهم‌تری وجود دارد. آمریکا مگر بمب سنگرشکن برای انهدام تأسیسات و سلاح نقطه‌زن برای ترور ندارد؟ چرا با همان‌ها جنگ را تمام نکرد؟ چون ترامپ می‌داند:
اولاً، باید نگران پاسخ ویرانگر متقابل ایران و گسترش جنگ باشد؛ نگرانی‌ای که رویترز گزارش کرده است.
ثانیاً، هزینه‌های سیاسی و اقتصادی جنگ سرسام‌آور است. گزارش دفتر بودجه کنگره درباره مخارج جنگ و مصرف موشک‌های رهگیر هشداردهنده است.
ثالثاً، تخریب یک هدف نظامی، به‌معنای تحقق هدف سیاسی نیست. عده‌ای می‌گویند ترامپ دیوانه است؛ درباره استفاده از سلاح هسته‌ای هم همین را می‌گویند. اما این تحلیل غلط است.
ترامپ محاسبه می‌کند؛ محاسباتی شیطانی، با حساب سود و زیان. ممکن است برای تحقق تصمیمش دیوانه‌وار رفتار کند، اما اصل تصمیمش محاسبه دارد. مثل اینکه اکسیوس گزارش می‌دهد که با وجود طرح‌های حمله پنتاگون، ترامپ حمله تازه را تا پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای کنار گذاشته است.
در نهایت، مادر بمب‌های آمریکا را بسپاریم به پدر موشک‌های ایران. اما اصل ماجرا فراتر از این حرف‌هاست. با هیچ بمبی نمی‌توان ایران و مقاومت را از میدان بیرون کرد.

بیچاره زلینسکی!
زلینسکی گفته: «ترامپ در سمت درست تاریخ نیست. اگر در میانه ایستاده‌ای، باید در میانه بمانی، نه در سمت اشتباه.»
فکر می‌کنید او چرا این جملات را گفته؟ دلیلش خیلی ساده است. زلینسکی متوجه شده آمریکا نمی‌تواند کمک به اوکراین و اسرائیل را ادامه دهد و باید بین این دو، یکی را انتخاب کند.
آمریکا تلاش می‌کند مشکل قیمت سوخت را به گردن جنگ اوکراین بیندازد‌ و البته موفق هم نبوده، اما این نشان می‌دهد که به لحاظ راهبردی بنا دارند اوکراین را فدا کنند. این همان «نه راه پش و نه راه پس» برای غرب است؛ یعنی به هر سمت حرکت کنند شکست می‌خورند.
زلینسکی با تضرع می‌گوید: «همه می‌دانند قیمت نفت به‌‌خاطر بسته‌بودن تنگه هرمز بالا می‌رود نه برای حملات ما به پالایشگاه‌های روسیه. قیمت‌های دیزل ارتباطی با حملات ما به پالایشگاه‌های روسیه ندارد؛ همه می‌فهمند که قیمت‌ها به مسدود یا بازشدن تنگه هرمز بستگی دارد.»
اما طبیعتا آمریکا اسرائیل را انتخاب کرده برای کمک‌کردن و این یعنی میزان کمک به اوکراین را کم کرده‌اند. حالا زلینسکی به‌دست و پا افتاده و تلاش می‌کند برای خارج‌شدن از مخمصه کاری کند. او گفته: «آمریکا با قطع استارلینک به ما خیانت کرده» و سپس خطاب به ایلان ماسک گفته: «لطفا استارلینک ما را قطع نکنید. این یک اشتباه بزرگ است. این کار را نکنید.» 
او خوب می‌داند که تاریخ‌مصرفش تمام‌شده. حالا ترامپ گفته: «زلینسکی فرد خوبی برای ما نیست که با او سر و کار داشته باشیم. من طرفدار زلینسکی نیستم. آنها اوکراین را نابود کرده‌اند.»  و ایلان ماسک با وضوح بیشتری گفت: «وقت آن است که زلینسکی برود.»

نقش همسر ترامپ در اخراج سخنگوی زن کاخ سفید 
کتی‌خانوم زکریا، هنوز 5روز بیشتر پایش به کاخ سفید باز نشده بود که نزدیک بود ملانیا، بانوی اول آمریکا را خانه خراب کند. سخنگوی تازه‌منصوب ترامپ، فقط 5روز روی این صندلی دوام آورد؛ نخستین و تنها نشست خبری‌اش چیزی جز دردسر و آبروریزی نبود؛ از روخوانی نامنظم و آشفته گرفته تا ترک جلسه بعد از فقط ۱۴دقیقه و پاسخ‌دادن به سؤال‌های 3خبرنگار از پیش‌تعیین‌شده. اما شاهکار اصلی وقتی بود که خانم سخنگو، وسط توضیح درباره زندگی خانوادگی‌اش، به‌جای «شوهرم» گفت «رئیس‌جمهورم»! لغزشی که خیلی زود به سوژه رسانه‌ها و بلاگرهای طنزپرداز شبکه‌های اجتماعی تبدیل شد.
کار به جایی رسید که ‌شان‌هنیتی، مجری سرشناس فاکس‌نیوز هم در مصاحبه‌ای سرد و سخت‌گیرانه سراغش رفت و درباره ادعای سابقه وکالتش پرسید. زکریا که پیش‌تر درباره فعالیت حقوقی‌اش حرف‌های مبهمی زده بود، ناچار اعتراف کرد هیچ‌وقت در آزمون وکالت قبول نشده و فعالیت حقوقی‌اش به مشاوره رسانه‌ای محدود بوده است، درحالی‌که رسانه‌ها پیش‌تر هم نتوانسته بودند سابقه‌ای از وکالت او پیدا کنند.
ترامپ ابتدا سعی کرد تصمیم برکناری را به‌خود زکریا واگذار کند و به خبرنگارها گفت انتخاب را به‌خودش سپرده؛ اما چند ساعت بعد، اطلاعیه کاخ سفید از انتقال او به نقشی جدید خبر داد؛ یعنی از سمت سخنگویی رسما برکنار شد.
بسیاری از نقش سوزی وایلز، رئیس ستاد کاخ سفید در برکناری او می‌گویند که ارتباط نزدیکی با ‌شان‌هانیتی هم دارد و به‌نظر می‌رسد با ترتیب‌دادن یک مصاحبه سخت و پرسش‌های تند از او درباره وکالت و عملکرد ضعیف در نخستین نشست خبری‌ا‌ش، زمینه برکناری او را فراهم کرد. اما داستان‌هایی هم از نقش ملانیا ترامپ، همسر رئیس‌جمهور در پشت پرده حکایت دارند که به‌نظر می‌رسد از لغزش زبانی خانم زکریا در خطاب‌کردن ترامپ به‌عنوان «شوهرم»، حسابی عصبانی شده و او درواقع اصلی‌ترین‌کسی بوده که برای برکناری او به همسرش فشار آورده است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید