• سه شنبه 11 اردیبهشت 1403
  • الثُّلاثَاء 21 شوال 1445
  • 2024 Apr 30
یکشنبه 4 شهریور 1397
کد مطلب : 28231
+
-

قوانین خانواده نیازمند بازنگری است

معاون امور زنان و خانواده معتقد است در شرایط فعلی حق خروج از کشور برای زنان قهرمان و زنان فعال در عرصه‌های علمی یک مطالبه بحق و قانونی است.

به گزارش مهر، معصومه ابتکار- معاون رئیس‌جمهور در حوزه زنان و خانواده- گفت: هم‌اکنون قانون این اجازه را به زنان داده است که هنگام توافق روی شرایط ضمن عقد ازدواج، اجازه خروج از کشور را شرط و برای خود ثبت کنند. از نظر ما برای زنان شاغل در مراتب اجتماعی بالا، زنان ورزشکار قهرمان در سطوح ملی، زنانی که فعالیت اجتماعی گسترده دارند و زنانی که فعالیت علمی دارند این یک خواسته طبیعی است که باید آن را مطالبه کنند. در شرایط فعلی این یک راهکار قانونی و عرفی و شرعی است که باید جامعه این حق را به‌رسمیت بشناسد تا درآینده این دغدغه برای زنان نخبه را نداشته باشیم». او گفت: «نگاه شارع مقدس و قوانین هم اینطور نیست که زن همه حقوق خود را رها کند. این انسانی نیست و امکان تحقق هم ندارد. وقتی زن و مردی می‌پذیرند که در یک عقد و زندگی مشترک درآیند باید هماهنگی‌های زیادی با هم داشته باشند. به‌ویژه که در خانواده موضوع فرزندان هم وجود دارد. یعنی حقوق دیگرانی هم که حاصل این زندگی مشترک هستند باید حفظ شود».

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: «در بحث خروج از کشور و مسئله شروط ضمن عقد باید کار بیشتری انجام دهیم. هم از بعد فرهنگی و هم از نظر آموزش‌های قبل، حین و پس از ازدواج باید فرهنگسازی‌ با جدیت از سوی همه نهادهای مسئول پیگیری شود. از سوی دیگر ما نیازمند مهارت‌های ارتباطی در خانواده هستیم. بسیاری از این مشکلات به مهارت‌های ارتباطی برمی‌گردد. زن و مرد باید یاد بگیرند که چگونه روابط خود را در چارچوب نظام خانواده به‌گونه‌ای تنظیم کنند که حقوق فردی آنها رعایت شود. این کار شدنی است و نمونه‌های بسیاری هم داریم. فکر می‌کنم زنان ما که در سطوح قهرمانی، علمی و... فعالیت می‌کنند و نیازمند حضور در مجامع بین‌المللی هستند، باید مناسبات خانوادگی را جدی‌تر بگیرند و با چشم باز وارد خانواده شوند». او ادامه داد: «معتقدیم برخی قوانین ازدواج نیازمند بازنگری است. هم‌اکنون روی قوانین هم داریم کار می‌کنیم و شورای فقهی ما در حال کار کارشناسی روی قوانین حوزه ازدواج است. یکی از موضوعات مهم بررسی حقوق زنان در نظام خانواده است. می‌توانیم با توجه به اقتضائات امروز جامعه و با هدف حفظ حرمت‌های فردی و حفظ حقوق خانواده اصلاحاتی را انجام دهیم».

او با اشاره به اینکه تصویب لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان یک دستاورد بزرگ است، گفت: «اگرچه جهت‌گیری این لایحه کودکان و نوجوانان هستند اما اگر به‌خوبی اجرا شود، می‌تواند چارچوب بهتری را در مناسبات درون خانواده پی‌ریزی کند. 
همچنین لایحه منع خشونت علیه زنان هم در قوه قضاییه در مراحل پایانی است. در واقع ما آن را لایحه حمایت از خانواده می‌دانیم زیرا این لایحه روی خانواده تأکید دارد و زن را به‌عنوان یک عنصر محوری درون خانواده مورد توجه و حمایت قرار می‌دهد. رویکرد مهم در این لایحه این است که اگر زن در خانواده دچار آسیب شود تنها خودش آسیب نمی‌بیند بلکه این خانواده است که از هم می‌پاشد.»
 

این خبر را به اشتراک بگذارید