• جمعه 7 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 17 شوال 1445
  • 2024 Apr 26
شنبه 3 شهریور 1397
کد مطلب : 28073
+
-

سی وسه پل را هم فنس کشیدند

میراث فرهنگی
سی وسه پل را هم فنس کشیدند

فنس کشی در سی و سه پل سرانجام تایید شد و نوارهای فلزی با سوراخ کردن دیواره‌ها و ستون های این پل تاریخی برای قرار دادن فنس بر‌دهانه‌های سی‌وسه پل قرار داده شد.

سایت صدای میراث در گزارشی از فنس‌کشی سی‌و‌سه پل که یک اثر ثبت ملی شده متعلق به دوره صفوی است اعلام کرد که صفحه گذاری بر دهانه‌های سی و سه انجام شده و این اقدام با مخالفت فعالان میراث فرهنگی و مرمتگران آثار تاریخی مواجه شده است.
به گزارش این سایت تخصصی میراث‌فرهنگی، فنس‌کشی بر دهانه‌های سی و سه پل پس از آن صورت گرفته است که یک کودک خردسال به دلیل بی‌توجهی والدین هنگام عبور از روی پل به پایین پرت شد. پیش از این اتفاق نیز یک نوجوان سلفی بگیر بر لبه پل رفت و به پایین سقوط کرد.  آنطور که صدای میراث خبر داده است در 12 سال اخیر 5 حادثه در سی و سه پل رخ داد که غیر از دو حادثه ذکر شده ظاهرا سه مورد سقوط تعمدی نیز از سی و سه پل ثبت شده است.
مدیریت شهری و میراث فرهنگی اصفهان حالا با نصب حصار فلزی بر تمامی دهانه‌های سی و سه پل می خواهند خطر سقوط از این پل را کاهش بدهند. در حالی که متخصصان میراث فرهنگی معتقدند این رفتار در شان یک اثر تاریخی نیست و باید با فرهنگسازی یا نصب تابلوهای هشدار احتمال سقوط از سی و سه پل را کاهش داد.  براساس این گزارش، موافقان فنس کشی بر سی و سه پل که دستگاه های دولتی اعم از شهرداری و سازمان میراث فرهنگی هستند استدلال می کنند که برای حفاظت از جان شهروندان و گردشگران سی و سه پل باید فنس کشی شود. فریدون الهیاری رییس اداره میراث فرهنگی استان اصفهان نیز درخصوص فنس‌کشی سی‌وسه پل آن هم با کابل‌های فلزی و مخالفت با این اقدام از سوی فعالان میراث فرهنگی و کارشناسان مرمت به صدای میراث گفت: ماجرای فنس کشی در سی و سه پل داستان مفصل و طولانی دارد. عزیزانی که به فنس کشی سی و سه پل انتقاد دارند قبلا هم پاسخ این موضوع را شنیده اند. الهیاری گفت: یکسری قوانین در مدیریت فضاهای شهری وجود دارد و مدیران شهری باید معابر شهرها را برای مردم ایمن سازی کنند.
او در پاسخ به این سوال که استناد شما برای فنس کشی در یک اثر تاریخی ثبت ملی شده آن است که چون در ۱۲ سال اخیر به گفته برخی دوستداران میراث فرهنگی اصفهان ۵ حادثه در پل تاریخی سی و سه پل اتفاق افتاده است پس باید تمامی دهانه های این پل مسدود شوند. در حالی که اگر چنین باشد ممکن است در تخت جمشید هم حادثه ای مشابه رخ دهد پس باید تخت جمشید را هم به روی گردشگران مسدود یا این محوطه را هم فنس کشی کرد. آیا این شیوه در بناهای تاریخی معمول است؟ گفت: تعداد حوادثی که در پل های اصفهان رخ داده بیش از این میزانی است که به آن اشاره شده است. دلیل آن هم افزایش تردد مردم و گردشگران روی پل‌های تاریخی اصفهان است. همین یکماه پیش یکنفر از پل خواجو پرت شد و هنوز در بیمارستان در کما است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به این موضوع که دستگاه قضایی در حوادث اینچنینی متولیان شهری و میراث فرهنگی را به لحاظ حقوقی و قانونی محکوم به پرداخت دیه می کند افزود: عزیزان منتقد اگر اعتراضی به فنس کشی سی و سه پل دارند بهتر است بروند و قوانین را تغییر بدهند. چون براساس قانون در صورت بروز چنین اتفاقاتی دستگاه های متولی باید پاسخگو باشند و حتی به پرداخت دیه محکوم می شوند. او با اعلام این که هم مسئولان میراث فرهنگی و هم مسئولان شهری مسئولیت مدنی و اخلاقی در جلوگیری از حادثه برای شهروندان دارند گفت: موضوع فنس کشی سی و سه پل از ۵ سال پیش مطرح بود و طرح های مختلفی هم آمد ولی میراث فرهنگی با آن طرح ها موافقت نکرد. چون در طرح های ارسال شده مزاحمت های ساختاری در پل ایجاد می شد و سیما و منظر پل را نیز به هم می ریخت.

الهیاری تاکید کرد: فنس کشی پل با کابل های فلزی تنها طرحی بود که در شورای فنی استان مطرح شد.
رییس اداره میراث فرهنگی استان اصفهان همچنین در پاسخ به این سوال که چگونه به پل آسیب نمی‌رسد وقتی ستون‌ها و کف پل را برای قراردادن صفحات فلزی تا نیم متر سوراخ کرده‌اند و بعد هم قرار است برای محکم کردن صفحات فلزی در این گودال ها بتن ریزی شود؟ گفت:در اجرای طرح فعلی هیچگونه مداخله ای صورت نمی گیرد. چون اصلا کف سی و سه پل سازه بتنی است.
او گفت: در دهه ۵۰ به دلیل استحکام بخشی سی و سه پل که تردد خودروهای سنگین مانند اتوبوس و کامیون از روی آن صورت می گرفت این پل مرمت و کف پل بتن ریزی شد. بنابراین بتن ریزی برای نصب ستون های فنس کشی در سی و سه پل روی همان کف بتنی انجام می شود و مداخله ای در سازه بنا صورت نمی گیرد.

او دلیل استفاده از فنس های فلزی کابلی در مسدود کردن دهانه های سی و سه پل را ایجاد کمترین مزاحمت بصری نسبت به طرح های دیگر در سی و سه پل اعلام کرد و گفت: در طرح فنس کشی تنها ورودی دالان ها بسته می شود و رواق های پل مسدود نمی شود. ضمن آن که سه دهانه برای گرفتن عکس باز می ماند تا اگر گردشگران علاقه داشتند از این دهانه ها عکس بگیرند مشکلی نداشته باشند.

الهیاری گفت: واقعیت آن است که خود ما نیز دلمان نمی خواهد سی و سه پل را حفاظ بگذاریم اما در یک اجبار اخلاقی و الزام آور گیر کرده ایم و باید از جان شهروندان و گردشگران که روی سی و سه پل تردد می کنند حفاظت کنیم. مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان در حالی از فنس کشی در سی و سه پل دفاع کرده است که فعالان میراث فرهنگی استان اصفهان به صدای میراث گفته اند: این طرح آغازگر اجرای طرح گسترده فنس کشی در تمامی پل های تاریخی شهر اصفهان به بهانه سقوط گردشگران یا شهروندان از روی پل های اصفهان است.

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :