• دو شنبه 26 مرداد 1405
  • ٤ ربيع الأول ١٤٤٨
  • 2026 Aug 17
دو شنبه 26 مرداد 1405
کد مطلب : 280239
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/6R25R
+
-

ایالات«هک شده» آمریکا

در روزها و هفته‌های اخیر شرکت‌ها و زیرساخت‌های ایالات متحده با موجی از حملات سایبری روبه‌رو بوده‌اند

گزارش
ایالات«هک شده» آمریکا

ساسان شادمان منفرد | روزنامه‌نگار

موج تازه حملات سایبری علیه شرکت‌ها و زیرساخت‌های ایالات متحده، بار دیگر شبکه‌های حیاتی این کشور را به یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های امنیتی تبدیل کرده است. از سامانه‌های آب و فاضلاب گرفته تا شرکت‌های فناوری، سلامت، انرژی و صنایع بزرگ، اهداف متنوعی در هفته‌های اخیر در معرض نفوذ، سرقت اطلاعات و اختلال عملیاتی قرار گرفته‌اند. برخی از این حملات به گروه‌های باج‌افزاری نسبت داده شده و در مواردی هم منشأ و عاملان هنوز به‌طور رسمی تأیید نشده‌اند. افزایش دامنه این حملات نشان می‌دهد جنگ سایبری بیش از گذشته به بخشی از رقابت‌های امنیتی، اقتصادی و ژئوپلیتیکی تبدیل شده است.

شهرداری
سان‌سیتی، کالیفرنیا 
زمان شروع: ۷ آگوست
هدف: اختلال در شبکه آی‌تی شهرداری و سامانه‌های خدمات عمومی

نتیجه حمله: وضعیت اضطراری در شهر اعلام شد. سامانه‌های پلیس و آتش‌نشانی مختل و خدمات شهری آب، مسکن، امور مالی، ساختمان و برنامه‌ریزی از دسترس خارج شد.

بخش سلامت
شرکت پیرهلث
زمان گزارش: 15 آگوست
هدف: حمله به داده‌های ثبت‌شده

نتیجه حمله:  هنوز میزان داده سرقت‌شده، رمزگذاری سیستم‌ها یا اختلال در خدمات مشخص نشده، اما به‌نظر می‌رسد که حمله سایبری با استفاده از باج‌افزار  DireWolf انجام شده است.

فناوری نرم‌افزارهای ردیابی و مدیریت کالا
شرکت زبرا
زمان گزارش: 13 آگوست
هدف: سرقت اطلاعات

نتیجه حمله: منابع پایش باج‌افزار Cl0p مدعی خروج اطلاعاتی شامل پایگاه‌های داده و فایل‌های مختلف شده‌اند.

فناوری تجهیزات ایمنی و امنیت 
شرکت سیف‌ور
زمان: 12 آگوست
هدف: دسترسی به اطلاعات و اخاذی از صاحبان شرکت
نتیجه حمله: گروه باج‌افزاری جنتلمن، شرکت را تهدید به انتشار اطلاعات کرده و درخواست وجه کرده‌ است.

انرژی، نفت و پتروشیمی
شرکت‌ شل
زمان گزارش: ۱۲ آگوست
هدف:  دسترسی به داده‌ها و اخاذی از این شرکت‌
نتیجه حمله: نفوذ به سرور سازمانی و حمله به اطلاعات مشتریان شرکت.  در عین حال شرکت در بیانیه‌ای اعلام کرد که با این حملات مقابله شده است.

تأسیسات آب و فاضلاب آمریکا 
چندین ایالت
زمان شروع: از ۲۷ ژوئیه
هدف: اختلال در سامانه آب و فاضلاب شهری
نتیجه حمله: مهاجمان با دسترسی سرورها، آی‌پی و رمز عبور تجهیزات را تغییر داده‌اند. نتیجه در برخی مراکز از دست رفتن امکان مشاهده، کنترل و حتی عملکرد تجهیزات متصل بود.

 صنایع پزشکی و لوازم خانگی
شرکت‌های فیلیپس و جنرال الکتریکس
زمان گزارش: ۱۲ تا ۱۴ آگوست
هدف: دسترسی به داده‌ها و باج‌گیری از این شرکت‌ها
نتیجه حمله: نفوذ به سرور سازمانی و حمله به اطلاعات مشتریان هر 2شرکت. با این حال گفته‌شده که این حملات دفع شده است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید