• پنج شنبه 25 تیر 1405
  • ١ صفر ١٤٤٨
  • 2026 Jul 16
پنج شنبه 25 تیر 1405
کد مطلب : 278748
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/mQMlE
+
-

تعزیه‌ «شبیه نور» در خاوران

مهدیه تقوی‌راد؛ روزنامه‌نگار

پردیس تئاتر تهران از یکشنبه، 21تیرماه میزبان تعزیه‌خوانانی است که 15مجلس مختلف از واقعه کربلا را برای علاقه‌مندان به این هنر آیینی‌ روی صحنه می‌برند. این پنجمین سالی است که پردیس تئاتر تهران مراسم تعزیه‌خوانی را با عنوان «شبیه نور» با احیای نسخه‌های مهجور مانده از این هنر آیینی اجرا می‌کند.

حفظ هنر اصیل
نمایش آیینی-سنتی تعزیه در سال‌های اخیر با استقبال گسترده شهروندان و علاقه‌مندان هنر تعزیه همراه بوده است. در همین راستا مراسم تعزیه «شبیه نور» با پیگیری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با هدف پاسداشت هنر اصیل تعزیه، احیای مجالس مهجور و معرفی ظرفیت‌های نمایشی این میراث ارزشمند برگزار می‌شود. این رویداد با تکیه بر نسخه‌های اصیل تعزیه، حضور شبیه‌خوانان برجسته و بهره‌گیری از شیوه‌های صحیح اجرای شبیه‌خوانی، تلاش دارد ضمن حفظ اصالت این هنر، مخاطبان بیشتری را با ظرفیت‌های نمایشی و فرهنگی تعزیه آشنا کند.

حضور هنرمندان شناخته شده
در این دوره، جمعی از شبیه‌خوانان و هنرمندان شناخته‌شده این عرصه از جمله حاج محسن گیوه‌کش، حاج حسن برکتی، حاج حسن گلختمی، امیر صفری، مجتبی حسن‌بیگی، مسعود حجازی‌مهر، جواد مرادی، سیدعلی حسینی، حمزه کاظمی، مهدی صیادی، حسین عقیقی، سیدامیر سیدصالحی، جواد چشمه، جواد تسبیحی، حامد طهماسب‌پور، مسعود علیجانی، قاسم تسبیحی، ‌مهراد رضاسلطانی، سجاد خسروی‌نیا و دیگر هنرمندان پیشکسوت و جوان به اجرای مجالس تعزیه خواهند پرداخت.

احیای نسخه‌های مهجور تعزیه
تجربه موفق دوره‌های گذشته نشان داده است که «شبیه نور» تنها یک اجرای مناسبتی نیست، بلکه با احیای نسخه‌های مهجور، توجه به کیفیت اجرا و حفظ اصالت تعزیه، به رویدادی هنری تبدیل شده است که هر سال مخاطبان بیشتری را به پردیس تئاتر تهران می‌کشاند.

مشخصات برنامه
زمان: تا ۴ مرداد 
هر شب‌ ساعت ۲۰
نشانی: بزرگراه امام علی(ع) جنوب، خروجی بزرگراه شهید محلاتی شرق، خیابان شاه‌آبادی جنوبی، بعد از میدان مالک اشتر

 

این خبر را به اشتراک بگذارید