• چهار شنبه 10 تیر 1405
  • ١٥ محرم ١٤٤٨
  • 2026 Jul 01
چهار شنبه 10 تیر 1405
کد مطلب : 278188
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/gLQoG
+
-

خبرسازان

از آمریکایی‌ها گل می‌خواهند از ایرانی‌ها تحلیل سیاسی!
در جام جهانی، ظاهرا قانون نانوشته‌ای وجود داشت؛ اگر پیراهن ایران را بر تن داری، فقط فوتبالیست نیستی، بلکه باید تحلیلگر سیاست خارجی، کارشناس ژئوپلیتیک و سخنگوی دولت کشورت هم باشی! اما اگر بازیکن آمریکا، کانادا یا یکی از تیم‌های اروپایی باشی، خوش‌شانس هستی؛ خبرنگاران فقط درباره گل، پاس گل و آرایش ۴-۳-۳ از تو سؤال می‌کنند. این همان استاندارد دوگانه‌ای است که تروِر نوآ (Trevor Noah)، کمدین و مجری مشهور آمریکایی به آن اعتراض کرد. او با تمجید از تیم ملی ایران گفت بازیکنان ایرانی با وجود فشارهای سنگین، سفرهای مداوم و بازرسی‌های طولانی، با احترام و تمرکز بازی کردند، اما پاداششان در نشست‌های خبری، پرسش درباره فوتبال نبود، بلکه سؤالات سیاسی بود؛ از اتفاقات داخلی ایران گرفته تا تحولات منطقه و حتی تنگه هرمز.
نوآ با کنایه پرسید: چرا فقط تیم‌های خاورمیانه و آفریقا باید پاسخگوی عملکرد دولت‌هایشان باشند؟ مگر از بازیکنان آمریکا می‌پرسند درباره آخرین تصمیمات کاخ سفید چه نظری دارند؟ یا از بازیکنان کانادا می‌خواهند توافق‌های تجاری آمریکای شمالی را تحلیل کنند؟ اگر چنین پرسش‌هایی مضحک به‌نظر می‌رسد، چرا برای بازیکنان ایران کاملا عادی تلقی می‌شود؟
به‌گفته او، پاسخ بازیکنان ایران ساده بود: «ما فوتبالیست هستیم و برای فوتبال اینجا آمده‌ایم.» اما ظاهرا برای بخشی از رسانه‌های غربی، پیراهن ایران فقط یک لباس ورزشی نیست؛ گویی با آن، مسئولیت پاسخگویی به تمام مسائل سیاسی جهان هم به بازیکن واگذار می‌شود. این تناقض اما فقط در فوتبال دیده نمی‌شود؛ از حقوق بشر و هسته‌ای تا نانوفناوری و هوافضا، همه ایرانیان طعم گس این تبعیض‌ها را چشیده‌اند.

واکنش توفانی کاربران  به پسر تازه‌به‌دوران‌رسیده ترامپ
بارُن ترامپ، پسر رئیس‌جمهور آمریکا تصور می‌کرد با چند جمله در حمایت از موضع مارکو روبیو می‌تواند روایت واشنگتن درباره تنگه هرمز را تقویت کند اما نتیجه، توفانی از واکنش‌های تند و تمسخرآمیز بود. پسر رئیس‌جمهور آمریکا در شبکه ایکس از سازمان ملل خواست برای باز نگه‌داشتن تنگه هرمز متحد شود و مدعی شد ایران باید حملات به کشتی‌ها را متوقف، مین‌های دریایی را جمع‌آوری و مسیر کمک‌های بشردوستانه را باز کند.
اما بسیاری از کاربران خارجی، به‌جای همراهی با این روایت، انگشت اتهام را به سمت واشنگتن گرفتند. یکی از پرتکرارترین پاسخ‌ها این بود: «پیش از حملات آمریکا و اسرائیل، هرمز باز بود و مشکلی نداشت؛ این بحران را خودتان ایجاد کردید.» کاربری دیگر با کنایه نوشت: «باز است؛ فقط هزینه‌اش را بپردازید، مثل کانال سوئز و پاناما!»
برخی واکنش‌ها بسیار تندتر بود. یک کاربر خطاب به بارُن ترامپ نوشت: «به پدرت بگو به تفاهمنامه پایبند باشد، محاصره هرمز را متوقف کند و مقابل اسرائیل بایستد.» دیگری نوشت: «شما جنگ را شروع کردید، حالا از سازمان ملل می‌خواهید بحرانی را حل کند که خودتان ساخته‌اید.»
اما شاید گزنده‌ترین واکنش، متوجه شخص ترامپ بود؛ جایی که یک کاربر نوشت: «ترامپ ناامیدانه تلاش می‌کند جلوی تحقیرش توسط ایران را بگیرد. همه دنیا، جز خودش، می‌دانند جنگی را آغاز کرد که هیچ برنامه‌ای برای پایان آن نداشت.» آنچه قرار بود حمایت از سیاست آمریکا باشد، در عمل به صحنه‌ای تبدیل شد که بسیاری از کاربران، نه ایران، بلکه واشنگتن را مسئول اصلی تنش‌های امروز تنگه هرمز معرفی کردند.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید