• سه شنبه 19 خرداد 1405
  • ٢٣ ذو الحجة ١٤٤٧
  • 2026 Jun 09
دو شنبه 14 اردیبهشت 1405
کد مطلب : 275545
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/jqA6B
+
-

روایت خبر

جدایی شارجه از امارات
واقعیت یا شایعه
فضای مجازی عربی اخیرا مملو از شایعاتی شده مبنی بر اینکه شارجه ممکن است به‌زودی جدایی خود را از امارات متحده عربی اعلام کند.

این به چه معناست؟
  امارات متحده عربی، اتحادیه‌ای از 7 امارت است: ابوظبی، دوبی، شارجه، عجمان، ام‌القوین، رأس‌الخیمه و فجیره.
  پس از خروج بریتانیا از منطقه، این شیخ‌نشین‌های ساحلی در سال ۱۹۷۱ تصمیم به تشکیل یک فدراسیون گرفتند و «امارات متحده عربی» به‌وجود آمد.

چه‌کسی بر امارات حکومت می‌کند؟
  امارات توسط شورای‌عالی اتحاد اداره می‌شود. این شورا از حاکمان هر 7 امارت تشکیل شده است.
  حاکم ابوظبی به‌عنوان رئیس‌ امارات و حاکم دوبی به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر خدمت می‌کند.
  درحالی‌که حاکمان این 7 ایالت در داخل امارت خود دارای اختیار مطلق هستند، در مسائل فدرال مانند سیاست خارجی و دفاع با یکدیگر همکاری می‌کنند.

دعوا بر سر چیست؟
  شیخ محمد بن سلطان قاسمی، حاکم شارجه که بسیار محافظه‌کار است و روابط نزدیکی با پادشاهان عربستان دارد، از سیاست خارجی امارات ناراضی است.
  ادعا شده که خانواده حاکم شارجه به‌شدت در برابر نفوذ اسرائیل در امارات مقاومت می‌کنند و آن را خیانت به بنیانگذاران امارات می‌دانند که به‌شدت با اسرائیل مخالف و حامی فلسطین بودند.

رکورد بی‌سابقه بیکاری در اسرائیل
جنگ با ایران و لبنان نرخ بیکاری در اسرائیل را به سطح بی‌سابقه 16درصد رسانده است.
این نرخ بیکاری که بالاترین سطح از زمان همه‌گیری کروناست، نزدیک به یک میلیون اسرائیلی را تحت‌تأثیر قرار داده است.
نرخ بیکاری از سال 2023و آغاز تهاجم علیه غزه روند افزایشی دارد.
در اکتبر 2023، 467هزار نفر بیکار بودند ولی طبق آخرین آمارها در مارس 2026، بیکاری به 750هزار نفر رسید.
پالایشگاه نفت «بازان» در حیفا و تاسیسات پتروشیمی «ICL Rotem» در منطقه نقب که از دارایی‌های مهم اقتصادی اسرائیل هستند، در جریان جنگ آسیب جدی دیدند و فشار زیادی به اقتصاد اسرائیل وارد شد.

ترامپ؛ فراری از اروپا و تنش‌زا در خاورمیانه
 بعد از اینکه ترامپ ناگهانی اعلام کرد تعداد نظامیان را در آلمان کاهش خواهد داد، حالا درحال بازنگری استقرار سامانه‌های تسلیحاتی دوربرد در بزرگ‌ترین کشور اتحادیه‌ اروپایی هم هست؛ تصمیمی که از دوران بایدن بوده و احتمالا لغو خواهد شد.
اینها درحالی است که تصاویر «فلایت رادار ۲۴» فعالیت‌ بیشتر هواپیماهای سنگین نظامی را در خاورمیانه نشان می‌دهد. علاوه بر اینها ترامپ با استفاده از دستور اضطراری، مجوز فروش فوری تسلیحات به‌ارزش 8.6میلیارد دلار به متحدان آمریکا در خاورمیانه را اعطا کرده است.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید