• سه شنبه 5 خرداد 1405
  • ٩ ذو الحجة ١٤٤٧
  • 2026 May 26
چهار شنبه 2 اردیبهشت 1405
کد مطلب : 274867
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/MQEYO
+
-

وضعیت پتروشیمی‌ها بعد از جنگ

حمله وحشیانه آمریکایی- صهیونی به برخی مجتمع‌های پتروشیمی کشور، بازار این شایعه را داغ کرد که تا یک‌ماه دیگر پلاستیک و محصولات پلاستیکی در کشور پیدا نمی‌شود اما طبق اظهارات منابع مطلع در صنعت پتروشیمی، نه‌تنها اوضاع به این خرابی نیست، بلکه در کنار پر بودن انبارها روند بازسازی نیز سریع‌تر از زمان مورد انتظار در حال پیشرفت است.
سعید ترکمان دهنوی، رئیس هیأت مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در گفت‌وگو با برنامه پارک‌وی تلویزیون همشهری، با اشاره به ابعاد حملات صورت گرفته به زیرساخت‌های پتروشیمی گفت: حملات در 3 نوبت اتفاق افتاده است: نوبت اول این حملات به منطقه عسلویه بود. در نوبت دوم بخش برق و قسمتی از مجموعه ماهشهر موردحمله قرار گرفت و دفعه سوم به بخش یوتیلیتی (تأسیسات) و برق عسلویه حمله شد.
رئیس هیأت مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران ضمن ابراز تأسف از آسیب‌های وارده به صنعت پتروشیمی اظهار کرد: در حال حاضر باید منتظر بمانیم تا آمار دقیق‌تر از سوی دوستان و متخصصان صنعت پتروشیمی دریافت شود.
او در پاسخ به پرسشی درباره تأثیر این حملات بر تأمین نیاز بازار داخلی گفت که اگر بخواهد بی‌پرده صحبت کند قطعا این آسیب‌ها نظم بازار را متأثر خواهد کرد. با این‌حال به‌دلیل پیش‌بینی تولیدکنندگان در اسفندماه برای شب عید و ایام نوروز، وضعیت انبارهای کالایی در حوزه محصول نهایی تقریبا قابل‌قبول است. وی تأکید کرد: می‌توان این قول را داد که در بخش محصول نهایی حتما کمبودی نخواهیم داشت.
رئیس هیأت مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران درباره زمان بازگشت واحدهای آسیب‌دیده به روال سابق گفت: اعداد متفاوتی در این زمینه شنیده می‌شود اما با همت و از خودگذشتگی متخصصان داخلی که در روزهای التهاب کشور شروع به‌کار کردند،‌‌ اخبار خوبی مبنی بر رفع بخشی از این آسیب‌ها و ورود مجدد پتروشیمی‌ها به مدار دریافت شده است. ترکمان دهنوی خاطرنشان کرد: با وجود پیش‌بینی‌های اولیه مبنی بر طولانی بودن دوره بازسازی، روند کار بسیار سریع‌تر پیش رفته است.
او افزود: در ستاد تنظیم بازار کمیته پتروشیمی تصمیم گرفته شده است که برای کالاهای ملتهب، واردات انجام شود و طی روزهای آینده روی تابلوی بورس کالا عرضه صورت گیرد تا این مجتمع‌ها به‌طور کامل به خط تولید بازگردند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید