• شنبه 11 بهمن 1404
  • السَّبْت 12 شعبان 1447
  • 2026 Jan 31
شنبه 11 بهمن 1404
کد مطلب : 271754
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/vojxm
+
-

بازار

طلای جهانی؛ ادامه رشد یا آغاز اصلاح؟
طلای جهانی 24ساعت پرماجرا را پشت سر گذاشت و بیشترین صعود و شدیدترین نزول را‌به ثبت رساند. قیمت هر اونس طلای جهانی در حالی توانست در معاملات روز پنج‌شنبه به بالای رقم بی‌سابقه 5598دلار برسد که در معاملات روز جمعه به‌سرعت تا 4941دلار هم افت کرد. گرچه احتمال ماندگاری قیمت جهانی طلا در محدود‌ه زیر 5هزار دلار بسیار اندک بود اما معامله‌گران را چنان به وحشت انداخت که تا شامگاه جمعه، همچنان روند نزولی طلا ادامه پیدا کرد‌. برخی از تحلیلگران، حرکت اخیر طلا را پولبک به مقاومت شکسته شده می‌دانند و معتقد به تداوم صعود هستند، اما دسته‌ای دیگر، به شروع روند اصلاحی طلا معتقد‌ند.

زمستان در بازار مسکن
از میان‌ همه بازارها، فقط بازار مسکن از تنش قیمتی محفوظ مانده است؛ آن‌هم به‌دلیل اینکه نه خریداران جرأت ورود به معامله را دارند و نه فروشندگان راضی به فروش هستند. بازار مسکن در زمستان امسال، زیر ضرب خبرهای منفی سیاسی بوده و به‌واسطه نقدشوندگی بسیار پایین، اقبال سرمایه‌گذاران را از دست داده است. ‌ افراد ترجیح می‌دهند ریال خود را با تبدیل کردن به دلار و طلا از کاهش ارزش محافظت کنند و کمتر کسی حاضر است پول خود را به ملک اختصاص دهد. البته، فعالان بازار مسکن معتقدند قیمت مسکن در محدوده بسیار جذابی قرار دارد و در برخی سناریوها، خریداران امروز ممکن است برندگان آینده باشند.

دلار روی دست‌انداز سیاسی
 بازار ارز یک پایان هفته بسیار پرتنش و پرنوسان را تجربه کرد؛ اما در ساعات پایانی هفته گذشته، بخش زیادی از صعود ارز خنثی شد. ‌‌ قیمت دلار‌که ‌تا بالای 166هزار تومان‌ هم ثبت شده بود، بعد از خبرهایی در مورد میزبانی ترکیه از مذاکرات احتمالی ایران و آمریکا، به‌راحتی و با سرعت تا 157تومان افت کرد و به‌تبع آن، قیمت سکه تمام طرح جدید نیز که به پیروی از رشد دلار و جهش قیمت‌های جهانی بیش از 10درصد رشد کرده و به بالای عدد 224میلیون تومان رسیده بود به محدوده 200میلیون تومان سقوط کرد ‌. این بازارها به‌شدت با خبرهای سیاسی گره خورده‌اند.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید