• شنبه 11 بهمن 1404
  • السَّبْت 12 شعبان 1447
  • 2026 Jan 31
چهار شنبه 1 بهمن 1404
کد مطلب : 271179
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/2v9vW
+
-

رهبر انقلاب: این فتنه به دست مردم، مسئولان و مأموران وقت‌شناس و کاربلد خاموش شد

کاربلدها

از محدودسازی اینترنت و تدابیر سریع قضایی تا سعه صدر نیروهای نظامی و مدیریت پلیس

گزارش
کاربلدها

تیر «آشوب‌سازی» در ایران در حالی به سنگ خورد که بررسی تحولات هفته‌های اخیر در کشور، بیش از هر چیز نشان می‌دهد همگرایی دستگاه‌های مختلف، از قوه‌قضاییه گرفته تا نیروهای‌مسلح و نهادهای امنیتی، با انسجام ویژه‌ای، پای کار بازگشت آرامش به کشور حاضر بوده‌اند و عملکرد موفقی داشته‌اند. در چنین شرایطی وجود انسجام راهبردی در میان ساختارهای سیاسی، قضایی، امنیتی و نظامی کشور را باید به مثابه «کلید» عبور از طرح پیچیده 1404دشمنان برای جمهوری‌اسلامی دانست.

سردار رادان
احمدرضا رادان، فرمانده انتظامی کل کشور ازجمله «کاربلدها» در ماجرای حوادث اخیر بود. «فراجا» را باید به‌عنوان اصلی‌ترین نقش‌آفرین  مهار آشوب‌سازی‌های اخیر به‌حساب آورد. پلیس در ناآرامی‌های اخیر با اتخاذ راهبردهای مؤثر، از افتخارآفرینان «بازگشت آرامش» به کشور بود.

راهبردها
تفکیک: یکی از مهم‌ترین سیاست‌های پلیس در مواجهه با ناآرامی‌ها، تفکیک میان «معترضان» و «اغتشاشگران» بود؛ راهبردی که سبب جدا شدن صف مردم عادی از آشوب‌طلبان شد.
سعه صدر: جلوه مهم رفتار فراجا در حوادث اخیر، سعه صدر مأموران بود. مأموران پلیس شهید دادند و شکنجه و سوزانده شدند و با تقدیم شهید و جانباز موفق به بازگرداندن آرامش به کشور شدند.
حفاظت از مردم: بررسی‌ها نشان می‌دهد روزهای 18و 19دی‌ماه که اوج آشوب‌ها در کشور بود، پلیس از اسلحه استفاده نکرد تا صف مردم عادی از تروریست‌ها و آشوبگران جدا شود.
فرصت بازگشت: سردار رادان در اوج آشوب‌ها خطاب به «فریب‌خوردگان سرویس‌های خارجی یا لیدرهای وابسته به دشمن» تأکید کرد که فرصت دارند خود را معرفی کنند و از رأفت نظام بهره‌مند شوند.

اقدام‌ها
کشف محموله‌های سلاح: یکی از مؤثرترین اقدام‌ها در راستای مهار نقشه‌های آشوب، کشف و ضبط محموله‌های سلاح در نقاط مختلف کشور بوده ‌است.
شناسایی عوامل دشمن: در روزهای اخیر پلیس تهران از دستگیری فردی که به‌عنوان عامل موساد در میان اغتشاشگران فعال بود، خبر داد.
دستگیری خسارت زنندگان: در روزهای اخیر پلیس امنیت فراجا از دستگیری 297نفر از اراذل و اوباش که در تخریب اموال عمومی و خصوصی دست داشتند، خبر داد.

دستگیری لیدرها: در روزهای اخیر تعداد قابل‌توجهی از لیدرهای اغتشاشات در شهرهای مختلف کشور ازسوی پلیس شناسایی و دستگیر شده‌اند؛ از جمله:

استان زنجان
150 لیدر و عامل اصلی اغتشاشات
استان فارس
81 لیدر آشوب و عامل خسارت زدن
58 لیدر آشوب

استان خوزستان (اندیمشک)
14 لیدر آشوب‌

استان چهارمحال‌وبختیاری(بن)
11 لیدر اغتشاشات

قاضی‌القضات
حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، در رأس دستگاه قضایی کشور، از دیگر نقش‌آفرینان مهار اغتشاشات اخیر در کشور بود. اقدام‌های این قوه نقش مهمی در نقش برآب شدن نقشه دشمن داشت.
راهبردها
سرعت‌عمل: یکی از راهبردهای بازدارنده دستگاه قضایی در ماجرای اخیر، سرعت عمل در تعیین‌تکلیف پرونده‌ها بود.
برخورد قاطع: رئیس قوه قضاییه در روزهای اخیر بارها در جمع مسئولان قضایی، بر برخورد قاطع و بازدارنده با عوامل اصلی اغتشاشات تأکید کرده‌ است.
رعایت عدالت: رعایت کردن عدالت و پرهیز از رفتار شتابزده در قبال پرونده‌های تشکیل شده، یکی از مهم‌ترین رویکردهای دستگاه قضایی بوده‌ است.
برخورد با عوامل تحریک اغتشاشات: یکی دیگر از رویکردهای قوه‌قضاییه در راستای مهار آشوب‌ها، برخورد بازدارنده با عوامل تحریک و تشویق به اغتشاشات در فضای عمومی و به‌ویژه مجازی بوده ‌است.
تشکیل شعب ویژه: دستگاه قضایی با اختصاص شعب ویژه‌ای، رسیدگی دقیق به پرونده‌های تشکیل شده را تسهیل کرده ‌است.
مقابله با فضاسازی‌های دشمن: یکی از اقدام‌های قابل توجه دراین زمینه، واکنش دادستان تهران به ادعاهای ترامپ مبنی بر «لغو حکم اعدام 800نفر ازسوی ایران» بود؛ علی صالحی تأکید کرد که «ترامپ حرف مفت زیاد می‌زند».
تمایز مهم: ازجمله راهبردهای مهم دستگاه قضایی در قبال اغتشاشات اخیر، تمایز قائل شدن میان «عناصر اصلی» با «فریب‌خوردگان» عوامل دشمن است؛ راهبردی که در روزهای اخیر ازسوی رئیس‌جمهور نیز مورد تأکید قرار گرفته بود.

اقدام‌ها
کارگروه ویژه: تشکیل کارگروه مشترک دیوان‌عالی و دادستانی کل کشور به‌منظور تسریع در رسیدگی به پرونده‌های عناصر تروریستی و اغتشاشگر از مهم‌ترین اقدام‌های انجام شده ‌است.
5 اقدام مهم: اقدام ویژه دادستانی تهران در راستای تشکیل پرونده قضایی برای تعدادی از چهره‌ها و مجموعه‌های حامی یا محرک اغتشاشات:
  تشکیل پرونده قضایی برای ۱۵چهره ورزشی و بازیگر
  تشکیل پرونده قضایی برای ۱۰ امضاکننده بیانیه خانه سینما
  تشکیل پرونده قضایی برای 60کافه که با فراخوان تروریستی 18و 19دی‌ماه همراهی کرده‌اند.
  توقیف اموال تعدادی از این چهره‌ها
  در دستورکار قرار گرفتن موضوع پرداخت بخشی از خسارت‌های وارد شده به اموال خصوصی و عمومی ازسوی برخی متهمان
پیگیری بین‌المللی: محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه‌قضاییه در روزهای اخیر بر پیگیری و تعقیب مجرمان حوادث اخیر در مجامع بین‌المللی تأکید کرده‌ است.
جبران خسارت‌ها: یکی دیگر از اقدام‌های اخیر دستگاه قضایی، تأکید بر جبران خسارت‌های وارده به اموال عمومی و خصوصی ازسوی محکومان است.
تشکیل پرونده شخصیت: دادستان‌های سراسر کشور موظف شده‌اند برای متهمان اغتشاشات اخیر، «پرونده شخصیت» تشکیل دهند و در این پرونده، هویت کامل و دقیق، میزان تحصیلات، سوابق احتمالی فرد متهم و خانواده وی را درج کنند.

نکته ویژه
علی عبداللهی، رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه اخیرا براساس تحقیقات انجام شده، اعلام کرده‌است که پس از بررسی‌ها در سراسر کشور، تقریبا قریب به اتفاق آزادشدگان عفو معیاری سال ۱۴۰۱ در زمره دستگیرشدگان اغتشاشات اخیر نبوده‌اند؛ موضوعی که تأکید دوباره‌ای بر راهبردهای درست دستگاه قضایی به‌حساب می‌آید.

علی لاریجانی
شورای‌عالی امنیت ملی، با دبیری علی لاریجانی از دیگر نهادهای مؤثر در بازگشت آرامش به کشور بوده ‌است که در ادامه به برخی نمودهای آن اشاره می‌شود.
راهبردها:
رویکرد قاطع: دبیرخانه شورای‌عالی امنیت ملی روز 19دی‌ماه با صدور بیانیه‌ای، تأکید کرد نیروهای امنیتی و قوه‌قضاییه با خرابکاران هیچ مماشاتی نخواهند کرد.
شفاف‌سازی صحنه: بیانیه شورای‌عالی امنیت ملی، یک نکته ویژه داشت؛ اینکه پرده از «طراحی مشترک» واشنگتن و تل‌آویو برای ناامن‌سازی ایران برداشت.
اقدام بموقع: قطع اینترنت با نظر شورای‌عالی امنیت ملی، چند نکته ویژه داشت؛ از جمله:
  ارتباط و شبکه‌سازی آشوب‌سازان قطع شد.
  مسیر روایت‌سازی‌های وارونه از تحولات ازسوی رسانه‌های معاند مسدود شد.
  نقش مؤثری در کنترل دامنه آشوب‌ها داشت.
  با اتخاذ تدابیر ویژه، قطع اینترنت با ایجاد کمترین اختلال در زندگی مردم همراه بود.
  با وجود قطع شدن اینترنت امور بانکی برقرار بود، حمل‌و‌نقل اینترنتی نیز همچنان فعال ماندند.
آرامش‌بخشی به جامعه: مصاحبه‌ها و پیام‌های علی لاریجانی در جریان تحولات اخیر، حاوی نکات مهمی بود؛ از جمله:
  اشاره به ادامه جنگ 12روزه با تلاش برای بی‌ثبات‌سازی ایران
  روشنگری درباره نقش و اهــداف آمریـــکا و رژیم‌صهیونیستی در حوادث به‌وقوع‌پیوسته
  پرده برداری از نقشه شوم دشمنان برای ایران درپی ناآرامی‌ها
  تأکید بر رسیدگی مؤثر به مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور با همپوشانی دستگاه‌های مختلف
  تأکید بر شناسایی و دستگیری خطوط اصلی ایجاد اغتشاش در کشور

اقدام
قطع بموقع اینترنت: یکی از مؤثرترین اقدام‌های شورای‌عالی امنیت‌ملی در مهار آشوب‌ها، قطع بموقع اینترنت بود.
هماهنگی دستگاه‌های امنیتی: راهبرد دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی برای مهار آشوب‌طلبی‌ها در کشور از دیگر اقدام‌های راهبردی شورای‌عالی امنیت ملی بوده‌ است.
مقابله با فضاسازی‌ها: علی لاریجانی در جریان حوادث اخیر، با مصاحبه‌ها و پیام‌های خود، نقش مهمی در مقابله با فضاسازی‌های محور واشنگتن – تل‌آویو داشت.
تفکیک: یکی دیگر از تأکیدهای مهم لاریجانی درباره ناآرامی‌های اخیر، تفکیک میان «اعتراضات معیشتی» و «اغتشاشات» بوده ‌است.
کلان ‌راهبرد: کنترل اوضاع با کمترین میزان خسارت، یکی از اصلی‌ترین راهبردهای ترسیمی در راستای مهار اغتشاشات اخیر بوده‌ است.
پاسخ به تهدیدها: یکی دیگر از اقدام‌های مهم لاریجانی، پاسخ قاطع به تهدیدهای دشمن بوده ‌است. او تأکید کرد که واکنش نیروهای مسلح به اقدام خصمانه احتمالی واشنگتن و تل‌آویو، برای آنها «دردآور» خواهد بود؛ پاسخی که برای آن برنامه‌ریزی شده ‌است.

سید عباس عراقچی
سید عباس عراقچی، رئیس دستگاه دیپلماسی نیز از دیگر چهره‌های تأثیرگذار در جریان تحولات اخیر، به‌ویژه در زمینه روشنگری درباره واقعیت‌های تحولات اخیر بوده‌ است.

اقدام‌ها و راهبردها
22دی‌
  تبیین واقعیت‌های حوادث اخیر برای دیپلمات‌های مقیم تهران
  اعلام اینکه ایران اسناد و مدارک زیادی دارد که حاکی از دخالت آمریکا و اسرائیل در این حرکت تروریستی است.

23دی‌
  رایزنی تلفنی با همتایان خود در پاکستان و انگلیس درباره تحولات اخیر ایران
  واکنش به تصمیم ضدایرانی پارلمان اروپا به‌دنبال ناآرامی‌ها در ایران
  انتقاد از استانداردهای دوگانه دولت آلمان

24دی‌
  گفت‌وگوی تلفنی با همتایان ترکیه‌ای، اماراتی و مصری درباره تحولات اخیر
  واکنش وزارت امورخارجه به تحریم‌های تازه آمریکا
  تبیین حقایق جاری در ایران در نشست وبیناری عراقچی با روسای نمایندگی‌های ایران در اروپای‌غربی
  هشدار عراقچی درباره تلاش‌های تل‌آویو برای کشاندن آمریکا به جنگ دیگری با ایران

25دی‌
  گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتای هندی، سعودی و چینی
  تبیین واقعیت‌ها در گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه آمریکایی فاکس‌نیوز
  نامه عراقچی به دبیرکل سازمان ملل، کمیسر عالی حقوق بشر و وزرای امور خارجه کشورهای جهان درباره به خشونت کشاندن اعتراضات مسالمت‌آمیز در ایران از سوی عوامل تروریستی وابسته به رژیم ‌صهیونیستی
  گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با دبیرکل سازمان ملل و دبیرکل سازمان همکاری شانگهای

30دی‌
  روشنگری درباره ممانعت مجمع جهانی اقتصاد در داووس از حضور نماینده ایران در این رویداد

سیدعبدالرحیم موسوی
سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی، رئیس ستادکل نیروهای مسلح از دیگر چهره‌های تأثیرگذار در مهار ناامنی در کشور به‌حساب می‌آید.
اقدام‌ها و مواضع
حفاظت از مردم: امیر موسوی در روزهای اخیر در جریان یک دیدار تأکید کرد که «جوانان ما اگر می‌خواستند با قدرت سلاح جلوی اغتشاشگران بایستند، ۲ساعته همه را جمع می‌کردند، اما با جانشان از مردم حفاظت کردند.»
هشدار به دشمن و دفع تهدیدها: هشدار درباره عواقب هرگونه ماجراجویی علیه ایران یکی دیگر از نکات مهم در زمینه اقدام‌های امیر موسوی است. این هشدارها زمینه‌ساز عقب‌نشینی واشنگتن از اقدام علیه ایران شد.
اذعان آمریکا به سیلی خوردن اسرائیل از ایران: آمادگی نیروهای مسلح ایران سبب شد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کند که درصورت حمله به ایران، این نتانیاهوست که باید بهای آن را بپردازد.

همه مسئولان پای کار آمدند
یکی از اصلی‌ترین نمودهای تحولات اخیر در ایران، همگرایی همه نهادها و قوای سه‌گانه کشور برای بازگشت آرامش به کشور بود؛ موضوعی که در بیانیه مشترک روز دوشنبه سران قوا نیز نمود یافت.
محورها
  اشاره به کارگردانی دشمنان دیرینه انقلاب اسلامی و بازیگری عناصر تروریست و اغتشاشگران بی‌وطن در فتنه اخیر
  قدردانی از هوشیاری ملت ایران در جداسازی صف معترض از آشوبگران
  قدردانی از مجاهدت مسئولانه مدافعان کشور
  تأکید بر نقش بر آب شدن نقشه کثیف طراحان سناریوی فتنه اخیر
  تعهد به تلاش شبانه‌روزی
  تبعیت از رهنمودهای رهبرمعظم‌ انقلاب 
  بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان و فرهیختگان
  کوشیدن در جهت حل مشکلات معیشتی و اقتصادی و تأمین امنیت عمومی با وحدت، همدلی و هم‌افزایی
  تعهد به ذره‌ای قصور نورزیدن در انجام وظایف خود
  توجه و کشف و شناسایی علل و ریشه‌های وقوع حوادث اخیر با رعایت نهایت انصاف و عدالت
  تأکید بر مجازات قاطع قاتلان و فتنه‌گران تروریست
  تأکید بر به‌کار بستن رأفت اسلامی و ملایمت با فریب‌خوردگانی که نقش اساسی در حوادث تروریستی نداشته‌اند



















 

این خبر را به اشتراک بگذارید