• پنج شنبه 20 آذر 1404
  • الْخَمِيس 20 جمادی الثانی 1447
  • 2025 Dec 11
پنج شنبه 20 آذر 1404
کد مطلب : 268796
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qYlKR
+
-

چرا استفاده دوباره از روغن در آشپزی سالم نیست؟

استفاده دوباره از روغن پخت‌وپز ممکن است طبیعی به‌نظر برسد و بیشتر برای جلوگیری از هدررفتن روغن انجام می‌شود، اما به‌گفته کارشناسان بهداشت، استفاده مجدد از روغن پخت‌وپز برای چندین بار ممکن است فکر خوبی نباشد. گرم‌کردن و استفاده دوباره از یک روغن برای چندین بار ممکن است منجر به مشکلات جدی برای سلامتی شود؛ نتایج تحقیقات در مجله تغذیه و متابولیسم، روغن‌های دوباره گرم شده را به افزایش استرس اکسیداتیو و نشانگرهای التهابی مرتبط می‌کند. یک مطالعه روی موش‌ها نشان داد که مصرف طولانی مدت روغن، تخریب عصبی را تسریع می‌کند و نشانگرهای سلامت مغز به‌دلیل تجمع مواد سمی رو به وخامت می‌روند. خطرات مرتبط با انسان شامل مشکلات قلبی و عروقی ناشی از عدم‌تعادل کلسترول، آسیب کبدی، فشار خون بالا، آلزایمر و سرطان‌هایی مانند سرطان سینه و روده بزرگ می‌شود.

این خبر را به اشتراک بگذارید