• سه شنبه 18 آذر 1404
  • الثُّلاثَاء 18 جمادی الثانی 1447
  • 2025 Dec 09
سه شنبه 18 آذر 1404
کد مطلب : 268586
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/9QDK3
+
-

مرغ‌های تازه یا تاریخ‌گذشته

پس از انتشار ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی که در آن چند کارگر در حال خارج‌کردن مرغ‌ها از بسته‌بندی و قرار‌دادن آنها در نایلون‌های جدید دیده می‌شوند، نگرانی‌هایی درباره سلامت این محصول و احتمال «تغییر تاریخ انقضا» مطرح شد.
این تصاویر از زاویه‌ای محدود و به‌صورت مخفیانه ضبط شده و منبع و محل تصویربرداری آن مشخص نیست؛ موضوعی که صحت برداشت‌های مطرح‌شده را با تردید همراه کرده است. مهدی یوسف‌خانی، دبیر انجمن کشتارگاه‌های صنعتی کشور‌ در گفت‌وگو با همشهری ضمن تأکید بر وجود نظارت‌های دامپزشکی در کشتارگاه‌های رسمی، اصالت این ویدئو را مبهم توصیف می‌کند. او می‌گوید: مشخص نیست این ویدئو در کجا ضبط شده است. زاویه خیلی محدودی دارد و مشخص نیست در چه مکانی ضبط شده، بنابر‌این نمی‌توان با قطعیت گفت این اتفاق در یک کشتارگاه صنعتی رخ داده است. یوسف‌خانی با اشاره به اینکه نظارت دامپزشکی در کشتارگاه‌ها بسیار دقیق است، ادامه می‌دهد: در کشتارگاه‌های صنعتی حداقل 2کارشناس دامپزشکی مستقر هستند و اجازه هیچ‌گونه تخلفی داده نمی‌شود. 
چنین کاری اگر هم رخ دهد، معمولا در مکان‌های غیرمجاز یا کارگاه‌های کوچک و فاقد مجوز اتفاق می‌افتد. یوسف‌خانی درباره اینکه در ویدئو هیچ تاریخ یا برچسب مشخصی دیده نمی‌شود و همین موضوع تحلیل دقیق را دشوار کرده است، می‌گوید: در فیلم دیده می‌شود که مرغ تازه است، نه منجمد.
 اگر چنین عملی انجام شده باشد، انگیزه می‌تواند تغییر تاریخ مصرف باشد، اما چون در فیلم نه تاریخ مشخص است و نه محل، نمی‌توان با قطعیت حکم داد. او با وجود همه ابهام‌ها، نفس این اقدام را تخلف قطعی می‌داند و می‌گوید: خارج‌کردن مرغ از کیسه و قرار‌دادن آن در کیسه جدید برای درج تاریخ تازه، تخلف است اما اگر همان روز تولید انجام شده باشد، از نظر بهداشتی خطر جدی ایجاد نمی‌کند. ‌او توضیح می‌دهد: ممکن است ۱۰تن مرغ وارد یک مرکز عرضه شود و بخشی از آن فروش نرود. برخی افراد سودجو آن را برمی‌گردانند تا تاریخ کیسه عوض شود و صبح روز بعد دوباره با تاریخ جدید عرضه شود. این کار تخلف است، اما معمولا در واحدهای غیرمجاز رخ می‌دهد. 
یوسف‌خانی مهم‌ترین معیار تشخیص مرغ سالم را ظاهر و بوی محصول می‌داند. او تأکید می‌کند: اگر تاریخ روی نایلون دستکاری شده باشد، مرغ هنگام باز شدن بوی نامطبوع می‌گیرد. مرغ تازه ظاهر شفاف و بوی طبیعی دارد. مردم هنگام قطعه‌کردن، بلافاصله می‌توانند فساد را تشخیص دهند. 

 

این خبر را به اشتراک بگذارید