• سه شنبه 27 آبان 1404
  • الثُّلاثَاء 27 جمادی الاول 1447
  • 2025 Nov 18
سه شنبه 27 آبان 1404
کد مطلب : 267301
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/jq0qR
+
-

بفرمایید تبلیغ نویسنده!

فهیمه طباطبایی | روزنامه‌نگار

2هفته‌ای هست که بخش قابل توجهی از بیلبوردهای شهری به‌خصوص در شمال تهران، اختصاص دارد به یک کتاب خاص که تعجب بسیاری از شهروندان را از چند جهت به همراه داشته است. اول اینکه عکس نویسنده ناآشنا بزرگ‌تر از کتاب روی بیلبورد چاپ شده و کتاب گوشه تبلیغ خیلی کوچک آمده است؛ جالب اینکه باز هم عکس روی جلد، خود نویسنده با یک ژست خاص پدرخوانده‌طور است.
نکته اصلی اما به شعار تبلیغی کتاب بر می‌گردد که این است«نه برای تحسین! برای تأثیر» و «راهنمایی برای رسیدن به قدرت درونی»؛ شعارهایی برآمده از بسته‌بندی شیک و فریبنده روانشناسی زرد که در چند سال گذشته رونق یافته و به افراد رویای موفق‌شدن می‌فروشد‌.
اما جدا از واکنش‌های طنزآمیز کاربران شبکه‌های اجتماعی به این نویسنده، کتاب و شکل تبلیغات وسیعش در سطح شهر، تعدادی نیز این سبک از کتاب‌ها و سمینارهای مربوط به موفقیت، مدیریت و کسب ثروت را نقد کرده‌اند. مهدی‌اللهیاری، فارغ‌التحصیل دانشگاه شریف در شبکه ایکس نوشته: «قطعا که رونق چنین محتواهایی چه در قالب کتاب، چه سمینار و... برآمده از دوران بحران اقتصادی کشور است که عده‌ای روی موج آن سوار شده و با فروش پکیج‌های گوناگون به مردمی که دنبال پیدا کردن راهی برای زندگی بهتر هستند، درآمدهای کلان به جیب می‌زنند.» ستاره، الف کاربر دیگری هم نوشته: «فعلا نان در فروش این کتاب‌ها و سمینارهاست. مسئولان نظام آموزش عالی خوب ببینند که مسیر زندگی جوانان به کدام سمت رفته که عده‌ای بی‌نام و نشان برای آنها نسخه‌های دستیابی به موفقیت در زمینه روحی و روانی و اقتصادی می‌نویسند. این درست همان خلئی است که آنها در نظام آموزشی پیدا کرده و از آن پول‌های کلان در می‌آورند.»
کاربر دیگری هم نقد طنزآمیزی کرده و گفته: «تبلیغ نویسنده ندیده بودیم که حالا می‌بینیم. ‌ای کاش مردم به این افراد هیچ‌جوره اعتماد نکنند. سمینار می‌گذارند 15میلیون که نسخه کلی برای یک زندگی ایده‌آل برای همه بپیچند و حالا داستان به نویسندگی و حوزه کتاب رسیده است.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید