• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
دو شنبه 22 مرداد 1397
کد مطلب : 26722
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/L03W
+
-

ازدواج آسان الگویی از سیرۀ زوج آسمانی است

حجت‌الاسلام اسماعیل امیرزاده|  کارشناس دینی و مشاور امور خانواده:

در بحث موانع ازدواج و این‌که برخی جوانان در روزگار کنونی چندان تمایلی به ازدواج ندارند یا در سنین بالا زندگی مشترک تشکیل می‌دهند، از موانع اقتصادی و مشکلاتی چون نبود شغل و درآمد مناسب، مشکل مسکن و غیره یاد می‌شود. مهم‌تر از موانع اقتصادی، اما موانع فرهنگی است که بر سر راه ازدواج جوانان قرار دارد و باید برای رفع آنها فکری اساسی کرد. 

مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانی‌ها در جمع جوانان و دانشجویان از همین موضوع یاد کردند و فرمودند عادت‌های نادرست، تجمل‌گرایی و تفاخرها و نیز چشم و هم‌چشمی‌ها از جمله این موانع فرهنگی است که باید آنها را از پیش پای نسل جوان برداشت. از آموزه‌های دینی ما استنباط می‌شود اساس دین مبین اسلام به خصوص در امر مقدس ازدواج که این همه بر آن تأکید شده، بر سادگی و آسانی است. باید به تأسی از ازدواج آسمانی صدیقه کبری(س) با امیرالمومنین(ع)، بر این نکته بیش از هر چیز دیگر تأکید کنیم که یکی از رمزهای موفقیت در زندگی و تداوم پربرکت آن، پرهیز از ریخت و پاش‌های اضافی و تجمل‌گرایی است. 

 در تاریخ صدر اسلام آمده است امیرالمومنین(ع) با فروش زره، جهیزیه مختصری برای حضرت زهرا(س) تهیه کردند و وقتی پیامبر اکرم(ص) این اقلام ساده و مختصر را دیدند، فرمودند: «خدا به این خانه برکت دهد» و به راستی چه برکتی بالاتر از فرزندان صالحی که در این خانه پرورش یافتند و 2 نفر از این خاندان امامان معصومی شدند که از طریق آنان نسل امامت و شجره طیبه سادات در کل جهان توسعه یافت و آیه نخست سوره مبارکه کوثر به این طریق تفسیر و معنای حقیقی یافت. روز ملی ازدواج، که به یُمن فرارسیدن اول ذی‌الحجه روز ازدواج حضرت علی(ع) و فاطمه زهرا(س) به این عنوان نامیده شده، بهترین فرصت است تا دربارۀ عواملی که از آن به نام آسیب‌ها و آفت‌های ازدواج‌ تعبیر می‌شود، بیشتر بیندیشیم و ببینیم ایراد کارمان کجاست که در بسیاری از کلان‌شهرها در سال‌های اخیر، آمار ازدواج کاهش یافته یا سن ازدواج و در مقابل آمار طلاق رو به افزایش رفته است. 

حضرت رسول(ص) در حدیثی می‌فرمایند: «هیچ جوانی نیست که در دوره جوانی خود ازدواج کند و شیطان فریاد نیاورد که وای بر او، دوسوم دینش را از گزند من حفظ کرد. بنابراین بنده باید برای حفظ یک‌سوم دیگر، همواره تقوای خدا در پیش گیرد.» در برخی روایت‌های دیگر آمده است به سبب ازدواج، نیمی از دین کامل می‌شود. در همۀ آنها اما بعد از آن گفته شده است با تقوا باید قسمت دیگر را از گزند شیطان در امان نگاه داشت.

ازدواج موفق و آسان و به‌موقع علاوه بر آن‌که خیرات و برکات دنیایی را نصیب زوج‌های جوان و متقی می‌کند، برکات معنوی فراوانی از جمله کسب آرامش و سلامت روان را به همراه دارد و این موهبت به خصوص در زندگی پرتلاطم و ماشینی امروز، بالاترین موهبت است. 

 از سوی دیگر، با ازدواج موفق و با تأمین نیازهای انسان به شکل صحیح و آرامش‌بخش، از نظر اخلاقی نیز انسان رشد و تکامل خاصی پیدا می‌کند و چه در امور شغلی و چه در امور دینی و معنوی، زمینه و بستری برای او فراهم می‌شود که به سمت کمال مطلوب حرکت کند. 
 

این خبر را به اشتراک بگذارید
در همینه زمینه :