• پنج شنبه 22 آبان 1404
  • الْخَمِيس 22 جمادی الاول 1447
  • 2025 Nov 13
دو شنبه 19 آبان 1404
کد مطلب : 266843
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/0V8JN
+
-

اصل ماجرا

شوآف ضدصهیونیستی ترکیه جواب نداد
ترکیه چند روز پیش حکم جلب بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، به اتهام جنایات جنگی در غزه را صادر کرد اما این اقدام با واکنش‌های انتقادی زیادی در فضای مجازی مواجه شد. منتقدان می‌گویند اگر ترکیه واقعاً قصد محکوم کردن نسل‌کشی فلسطینیان را داشت، چرا روابط اقتصادی خود با رژیم صهیونیستی را قطع نکرد؟ گزارش‌ها نشان می‌دهند آنکارا در دوران جنگ غزه و محاصره غیرانسانی این منطقه که حتی اجازه ورود دارو برای درمان مجروحان نیز داده نمی‌شد، همچنان روابط تجاری خود را با تل‌آویو ادامه داده است. براساس آمارهای رسمی:
  با وجود اعلام قطع تجارت، ترکیه همچنان از طریق کشورهای ثالث مانند یونان به اراضی اشغالی کالا ارسال کرده است.
  در سال 2024، ترکیه با ۲.۸۶ میلیارد دلار، پنجمین صادرکننده بزرگ کالا به اسرائیل بوده است.
  صادرات ترکیه به اراضی اشغالی از ژانویه تا آوریل 2024به ۱.۵۲۲ میلیارد دلار رسیده است.
  آنکارا فقط در سال 2024دست‌کم ۱۰ محموله نفت خام به اراضی اشغالی ارسال کرده است.



کودک یک‌ساله مهاجر 
در آمریکا دادگاهی شد
 حادثه چهارشنبه گذشته در ماساچوست سراسر آمریکا را شوکه کرد. حمله وحشیانه پلیس مهاجرت آمریکا به مادری نوزاد به دست! جولیانا میلنا، مادر ۲۴ساله اکوادوری، آن‌قدر وحشت‌زده شد که برای نجات فرزندش، نوزاد یک‌ساله را به‌سوی پدرش پرتاب کرد، اما خشونت پلیس به اینجا ختم نشد، آنان سراغ پدر رفتند و آن‌قدر گلویش را فشار دادند تا مرد دچار تشنج و بیهوشی شد. این وحشیگری پلیس مهاجرت سابقه‌ای دراز دارد.
سابقه خشونت و اقدامات عجیب پلیس مهاجرت آمریکا به‌سادگی نقاب از چهره مدعیان حقوق بشر در مقابل کودکان بی‌خطر و معصوم برمی‌دارد. مانند زمانی که بیش از ۵۴۰۰کودک پشت فنس‌های فلزی محصور شدند و جهان اصطلاح «کودکان در قفس» را تازه از آمریکایی‌ها یاد گرفت یا ژاکلین و فیلیپ، دختر و پسر 7و 8ساله گواتمالایی که در بازداشت مرزی تنها چند روز بعد از جدایی از خانواده‌هایشان جان باختند.
تصویر «خوان» نمادی که از سال ۲۰۱۸ زنده است؛ کودک یک‌ساله‌ هندورایی که اشک‌ریزان کنار مأموران مرزبانی ایستاده و تازه خبر ندارد که برایش جلسه دادگاه گذاشته‌اند!



مجرم جنسی؛ دلال پنهان 
روابط اسرائیل و آفریقا
افشای اسناد جدید از وب‌سایت DropSite پرده از نقش پنهان جفری اپستین، میلیاردر آمریکایی و مجرم جنسی معروف، در عادی‌سازی روابط امنیتی بین اسرائیل و ساحل عاج برداشت. طبق ایمیل‌های فاش‌شده توسط گروه هکری «حنظله»، اپستین در سال ۲۰۱۲ جلساتی میان ایهود باراک، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل، و مقامات ساحل عاج ترتیب داد تا زمینه امضای توافقی امنیتی را فراهم کند.
باراک از جایگاه رسمی خود برای فروش فناوری‌های نظارتی اسرائیل و گسترش نفوذ اطلاعاتی تل‌آویو در آفریقا استفاده می‌کرد؛ درحالی‌که اپستین پوشش مالی و سیاسی این پروژه‌ها را بر عهده داشت. نتیجه این تلاش‌ها، رفع تحریم جزئی تسلیحاتی ساحل عاج و امضای توافق رسمی در ژوئن ۲۰۱۴ در ابیجان و حضور بیش از ۵۰ تاجر اسرائیلی در مراسم بود.
اما چهره تاریک‌تر این ماجرا در زندگی شخصی اپستین و ارتباطاتش با باراک نمایان است. یکی از فعالان آمریکایی در حوزه خشونت‌های جنسی به‌تازگی فاش کرده است که باراک در عمارت اپستین به دختر ۱۵ساله‌ای تجاوز کرده و وقتی او از اپستین کمک خواست، پاسخ شنید: «این بخشی از کار است!» اپستین شاید مرده باشد، اما ردپایش هنوز در پیوند میان فساد، سیاست و صهیونیسم باقی است.



تروریستی که 
در کاخ سفید قهوه می‌نوشد!
محمد جولانی، رئیس دولت موقت سوریه، کسی که روزگاری عضو القاعده بود ـ همان گروه تروریستی که حملات فاجعه‌بار ۱۱ سپتامبر با نزدیک به ۳هزار کشته را رقم زد ـ امروز نه‌تنها در آمریکا مورد استقبال قرار گرفته، بلکه ویدئوهایی از بازی بسکتبال او با فرمانده سنتکام نیز منتشر شده است.
تناقض این وضعیت زمانی بیشتر به چشم می‌آید که بدانیم جولانی در سال ۲۰۰۳ توسط آمریکا به‌عنوان یکی از رهبران القاعده شناسایی و بازداشت و سال‌ها در کمپ بوکا در عراق نگهداری شد؛ حتی برای دستگیری مجدد او جایزه 10‌میلیون‌دلاری تعیین شده بود.
امروز اما همان چهره‌ای که زمانی تروریست خوانده می‌شد، با رهبران غربی دست می‌دهد و عکس یادگاری می‌گیرد.
آمریکایی‌ها در دوره ریاست‌جمهوری اوباما، رهبر القاعده را در پاکستان کشتند، اما 14سال بعد، فرمانده القاعده در جبهه النصره قرار است فردا با ترامپ در کاخ سفید قهوه بنوشد!

این خبر را به اشتراک بگذارید