
جشنواره سیب مراغه میزبان گردشگران شد

راحله عبدالحسینی- روزنامهنگار
جشنواره سیب مراغه امسال کمی دیرتر از سالهای قبل و در آخرین روز مهر برگزار میشود. این جشنواره 3روزه با شعار «سیب مراغه، طراوت سهند و شکوفایی اقتصادی» میزبان گردشگرانی است که تماشای باغهای سیب زرد و سرخ مراغه و آشنایی با صنایعدستی این خطه را انتخاب کردهاند.
آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و فارس بهترتیب بیشترین تولید سیب را دارند. علت برگزاری جشنواره سیب در مراغه آذربایجان شرقی، شرایط اقلیمی خاص مراغه است که تولید سیب باکیفیت را رقم میزند. رئیس اداره جهادکشاورزی مراغه به همشهری میگوید: «خاک حاصلخیز، آبوهوای معتدل و استفاده از روشهای سنتی و مدرن باغداری باعث شده تا سیب مراغه از نظر طعم، عطر و ماندگاری طولانی محصولی با کیفیت باشد.» هادی خرسندی با اشاره به اینکه برداشت سیب از باغهای مراغه تا نیمه آبان ادامه دارد، میافزاید: «سیب مراغه بعد از برداشت، قابلیت نگهداری تا شب عید را دارد.» بهگفته او، حدود ۸۰ درصد سیب مراغه درجه یک و ممتاز و فقط ۲۰ درصد صنعتی و درجه ۲ است و روانه صنایع تبدیلی و فراوری میشود درحالیکه سرمای دیررس بهاره 1404خسارت
۶۵ درصدی به باغهای سیب مراغه وارد کرده، برداشت 170هزار تن تخمینزده میشود و باز هم رتبه نخست تولید این محصول دست مراغه است.جشنواره سیب که در روزهای 30مهر، اول و دوم آبان در پارک یادگاران مراغه برگزار میشود، فرصتی برای باغداران و تولیدکنندگان و همچنین فعالان حوزه گردشگری است. تفاوت امسال جشنواره سیب مراغه با سالهای گذشته در تشکیل کارگروههای روستایی، شهری، کشاورزی و علمی است.
باغ سیب مراغه
18,000 هکتار
پیشبینی برداشت
170,000 تن