• دو شنبه 17 شهریور 1404
  • الإثْنَيْن 15 ربیع الاول 1447
  • 2025 Sep 08
یکشنبه 16 شهریور 1404
کد مطلب : 262629
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/VPPxX
+
-

ترک موبایل با 470هزار تومان

افزایش وابستگی به گوشی همراه، باعث راه‌اندازی مراکز ترک اعتیاد موبایل در تهران شد

گزارش
ترک موبایل با 470هزار تومان

فهیمه طباطبایی | روزنامه‌نگار 

 اعتیاد به موبایل و اپلیکیشن‌های متعدد آنچنان زیاد و همه‌گیر شده  است که برخی والدین برای نجات فرزندانشان از دام وابستگی به گوشی و متعلقاتش، دست به دامن مشاوره و تراپیست شده‌اند که ببینند چطور می‌توانند این اعتیاد را کم کنند و آنها را به دامن واقعیت برگردانند. در این میان تعدادی هم مرکز ترک اعتیاد به موبایل راه‌ انداخته‌اند. مرکز در خانه‌ای ویلایی، انتهای یک کوچه بن‌بست در شمال غرب تهران است. روی تابلوی سر در ورودی‌اش زده مرکز مشاوره و روانشناسی ولی داخلش بیشتر شبیه کلاس زبان‌ است با صندلی‌های تک‌نفره و تخته وایت برد و برای اینکه شیک‌تر به‌نظر برسد، دستگاه قهوه‌ساز در راهرو گذاشته‌اند تا مراجعه‌کنندگان نوشیدنی دلخواه‌شان را میل کنند.

ترک اعتیاد موبایل: جلسه‌ای 470هزار تومان
کلاس‌های ترک اعتیاد موبایلشان از 7تا 9جلسه است و درصورت عدم‌ترک فرد، 3جلسه خصوصی برگزار می‌شود. قیمت هر جلسه کلاس 470هزار تومان است و در هر کلاس بین 5تا 10نفر می‌توانند شرکت کنند. میم. میم منشی و مشاور مستقیم این کلاس‌ها در مرکز برای معرفی بهتر کلاس‌ها توضیح می‌دهد: « اول مربی ما با شما یا فرزندتان، یک جلسه آشنایی می‌گذارد و نیم ساعت با هم صحبت می‌کنید که بفهمد سطح اعتیاد شما به موبایل، لپ‌تاپ یا هر تکنولوژی دیگر چقدر است، بعد براساس این جلسه، به شما سطح کلاسی را که باید شرکت کنید، پیشنهاد می‌دهد، ممکن است تا 3ترم یک‌ماه و نیمه نیاز به کلاس داشته باشید که هر ترم مربی آن متفاوت است.» آخر هم برای ترغیب بیشتر می‌گوید که جلسه مشاوره اولیه رایگان برایتان حساب می‌شود.

رکورد ترک اعتیاد موبایل تا 40دقیقه
 کسانی که برای کلاس صبح می‌آیند، اکثرا نوجوانان 13تا‌17سال هستند. یکی یکی می‌روند و سر کلاس می‌نشینند. در همین کلاس شرکت می‌کنم. مربی می‌آید و از تک‌تک کلاس 8نفره می‌پرسد که در هفته گذشته کدام یک از تکنیک‌هایی را که یاد گرفته‌اند، به‌کار برده و چقدر برایشان مؤثر بوده است. بچه‌ها که اغلب چهره‌شان بی‌میل و کلافه است، سرد و کوتاه به سؤال مربی پاسخ می‌دهند. نادیا اول از همه توضیح می‌دهد: « من با تکنیک حذف اپلیکیشن کم‌مصرف‌تر و استفاده گوشی در 6وعده در روز، تونستم سر فاصله استفاده از موبایلمو به 40دقیقه برسونم. اما ذهنم همه‌ش پیش موبایلمه و تمرکز کتاب‌خوندنم از 3دقیقه رسیده به 5دقیقه.» اختر اما به‌نظرش تکنیک مربی برای دی‌اکتیو‌کردن یوتیوب بی‌اثر بوده و شنا کردن و باشگاه رفتن هم فقط توانسته او را برای 3ساعت در روز از گوشی جدا کند؛ «‌به‌نظرم این تکنیک که من یوتیوب رو حذف کنم، برای من اثری نداشت، در ضمن تکنیک 30دقیقه استفاده، 30دقیقه مطالعه هم همینطور. من کارم با گوشی تو 30دقیقه تموم نمی‌شه!»  بقیه هم وضعیت بهتری از نادیا و اختر ندارند و یکی از دهه هشتادی‌ها به صراحت می‌گوید هیچ‌کدام از این روش‌ها علمی نیست. مربی تلاش می‌کند خونسردی خود را در برابر این معتادان ناراضی به موبایل حفظ کند و این جلسه را با حضور «مددجوی ترم قبل که توانسته با شرکت در کلاس‌های ما، مصرف موبایل را به 2ساعت در روز برساند.» برگزار کند. فرد پاک، فرزین پسر 15ساله است که با شرکت در 3ترم و 5جلسه خصوصی و اجرای مو به موی فرامین مشاور توانسته تمرکزش را به حالت عادی بازگرداند؛ « من در حدی پرش ذهنی داشتم که نمی‌تونستم یه خط کتاب یا یه سؤال رو درست بخونم. الان اما می‌تونم یک محتوای درسی رو تموم کنم، بدون موبایل برم باشگاه و شب‌ها ساعت یک شب بدون موبایل بخوابم.» 

تلاش برای بازگشت به زندگی
زهرا. الف مددکار و مشاور ترک اعتیاد موبایل به همشهری می‌گوید: «ترک اعتیاد موبایل به اندازه ترک مواد‌مخدر سخت است. افراد به‌خصوص در بازه سنی 13تا 20سال مقاومت شدیدی نسبت به ترک اعتیاد موبایل دارند. اغلب به اجبار والدین در این کلاس‌ها شرکت می‌کنند و در ادامه راه نزدیک 30درصدشان می‌توانند موفق به ترک اعتیاد شوند.» او می‌گوید: «تلاش می‌کنیم جایگزین موبایل و ساعت هوشمند و تبلت را به آنها معرفی کنیم و با ترغیب آنها به ورزش، حضور در گروه‌های دوستی، بازی‌های فکری و دسته‌جمعی، سفرهای چند روزه با گروه در طبیعت و چند تکنیک دیگر علمی و عملی، اعتیاد آنها را تا حد ممکن به موبایل کم کنیم.» آموزشگاه نه تضمین می‌دهد و نه در این حوزه، مدرک معتبر از مرکز سازمان روانشناسی کشور دارد. روش‌ها هم کاملا ابتکاری و تجربی است اما خانواده‌ها از سر ناچاری و استیصال اعتماد می‌کنند و فرزندانشان را به این کلاس‌ها می‌آورند.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید