
بازپسگیری محوطه برج میلاد
160پرونده املاک شهرداری توسط مرکز حقوقی شهرداری تهران پیگیری میشود

پریسا نوری-روزنامهنگار
یکی از ماموریتهای شهرداری تهران که شاید کمتر به چشم بیاید، حفظ اموال و داراییهای شهر از دست زمین خواران و فرصتطلبان است. براساس این رویکرد مرکز حقوقی شهرداری تهران نهتنها درصدد صیانت از املاک و داراییهای فعلی شهر است، بلکه از طریق مراجع قضایی برای بازپسگیری اموالی که در دورههای گذشته به ناحق در اختیار برخی ارگانها یا افراد قرار گرفته اقدام میکند. مقداد محتشمآرا، رئیس مرکز حقوقی شهرداری تهران با بیان اینکه یکی از مهمترین پروندههای این حوزه مربوط به زمین برج میلاد است، از پیگیری پروندههای قدیمی و بازپسگیری املاک شهر میگوید.
اتفاقات مهمی در این دوره افتاده است
در این حوزه اتفاقات مهمی در این دوره افتاده است و یکسری پروندههای مهم داشتیم که از ادوار گذشته باقی مانده بود. پروندههای جدیدی هم به آن اضافه شد. همچنین مواردی داشتیم که از نظر رسیدگی در مراجع قضایی مختومه شده بود اما نیاز به بازخوانی مجدد داشت که درواقع در این دوره بهصورت جدی دنبال شد.
بازپسگیری زمین 32هکتاری در برج میلاد
مهمترین پرونده ادوار شهرداری تهران پرونده برج میلاد با ارزشی در حدود ۶۰ همت است. عرصهای که برج میلاد در آن واقع شده و اراضی اطراف آن بیش از ۵۰ هکتار است که حدود ۳۲هکتار از آن که سازه برج نیز در آن مستقر است از اموال شهرداری منفک شده بود. ما باید بهای آن را از ابتدای دهه ۹۰ میپرداختیم. در همان سال رأی به نفع آن مجموعه صادر شد و شهرداری در همان سال درخواست رسیدگی مجدد برای اعاده دادرسی داد. این موضوع دنبال شده بود ولی به نتیجه نرسیده بود. در این دوره اما این موضوع با جدیت و از طرف شهردار تهران و مرکز حقوقی دنبال شد و درنهایت منجر به بازگشت این ۳۲هکتار به اموال شهرداری تهران شد.
رأی قطعی دادگاه شکسته شد
در حوزه بازپسگیری اموال مواردی بود که رأی قطعی دادگاه برای آنها صادر شده و مالی در اختیار کسی قرار گرفته بود که ناحق بهنظر میرسید، این موضوعات در این دوره دنبال شد. بهطوری که در قوه قضاییه مطرح و با نظر رئیس قوه قضاییه آرای صادره خلاف شرع تشخیص داده شد و برای رسیدگی مجدد به دیوان رفت و درنهایت منجر به بازگشت مال به شهرداری شد.
تکمیل سامانه هوشمندسازی تا پایان سال
امسال برای بازخوانی ۱۴۶پرونده از سنوات گذشته تقاضای ماده ۴۷۷ دادیم و در ماده ۲۹۳ آیین دادرسی کیفری هم ۱۴پرونده را تقاضا دادیم. با توجه به حجم زیاد پروندهها چارهای نداشتیم جز اینکه کار را به سمت هوشمندسازی ببریم؛ به این معنی که سامانهای وجود داشته باشد، برای اینکه کل سیستم ما در یک سامانه پیاده و به سامانههای قوه قضاییه متصل شود. این کار در هیچ دستگاه اجرایی با این کیفیت سابقه ندارد و تا پایان سال این سامانه تکمیل میشود، این سامانه در حال طراحی است و آن را فازبندی و بخشهایی از آن را اجرا و تاکنون بخش او.سی.آر آن را تمام کرده ایم.
بازپس گیری ملکی بعد از 30 سال
پس از ۳۰ سال کشمکش در یکی از پرونده های مهم با پیگیری و دفاعیات حقوقی همکاران این مرکز به موجب دادنامه قطعی در دیوان عالی کشور ملکی به مساحت ۷۴۹۶ مترمربع در یکی از بهترین موقعیت های مکانی منطقه ۲ به شهرداری تهران اعاده شد . با توجه به ارزش مالی این پرونده این توفیق بزرگ در زمینه احیاء،استیفا و دفاع از حقوق شهر در عرصه اقدامات حقوقی و قضایی مایه مباهات و افتخار مرکز حقوقی است و در سایر پرونده های حقوقی شهرداری تهران نیز اقدامات و پیگیری ها به جدّ در دستور کار قرار دارد.