• سه شنبه 10 تیر 1404
  • الثُّلاثَاء 5 محرم 1447
  • 2025 Jul 01
سه شنبه 10 تیر 1404
کد مطلب : 258258
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/zKpAy
+
-

قرارگاه ایران قرارگاه بازسازی

در نشست سخنگوی شهرداری تهران روند خدمات‌رسانی به 45 نقطه صدمه دیده پایتخت اعلام شد

گزارش
قرارگاه ایران قرارگاه بازسازی

پریسا نوری - مهدی اسماعیل‌پور -روزنامه‌نگار

سخنگوی شهرداری تهران طبق یک برنامه منظم، با توجه به مسائل و موضوعات روز شهری به همراه یکی از مدیران شهری نشست خبری برگزار می‌کند و پاسخگوی سؤال‌های اصحاب رسانه می‌شود. در نشست خبری این هفته که دیروز با عنوان «قرارگاه ایران» برگزار شد، عبدالمطهر محمدخانی، سخنگو و رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران همراه با علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران میزبان خبرنگاران بودند و هریک به سؤال‌های اصحاب رسانه درباره عملکرد شهرداری در دوران 12روزه جنگ و پس از آن پاسخ دادند که در ادامه می‌خوانید.

آماده‌سازی‌ لایحه تاب‌آوری تهران
عبدالمطهر محمدخانی، سخنگو و رئیس مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران: شهرداری تهران با هدایت شهردار و همراهی اعضای شورای شهر و به‌ویژه رئیس شورای اسلامی شهر تهران در دوره ۱۲روزه کارنامه مثبتی داشت. در حوزه نگهداشت، خدمات شهری، مدیریت بحران، آتش‌نشانی و خدمات‌رسانی به آسیب‌دیدگان و همچنین در مناطق اقدامات ارزنده‌ای صورت گرفت. درباره برآورد خسارات زیرساخت‌های شهری در جنگ ۱۲روزه به‌دلیل تنوع نهادهایی که آسیب دیده‌اند، جمع‌بندی خسارات زمان‌بر خواهد بود.

از استقرار نیروها تا راه‌اندازی سامانه تلفنی 
علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران:  جنگ مشمول قانون مدیریت بحران نیست؛ در این زمینه پدافند غیرعامل اهمیت پیدا می‌کند. با توجه به خلأهای موجود در برخی دستورالعمل‌ها، همانطور که سازمان مدیریت بحران در سطح کشور وارد شد، شهرداری نیز فراتر از وظایف قانونی خود وارد عمل شد. در مورد میزان آمادگی در جنگ باید مطالعات صورت بگیرد؛ اما به هر شکل آمادگی نسبت به آغاز دوره ششم مدیریت شهری رشد بسیار خوبی داشته، گرچه با نقطه مطلوب فاصله داریم.

امدادرسانی در پایگاه‌های بحران 
پایگاه‌های مدیریت بحران به‌عنوان بخش خدمات‌رسان به شهروندان فعالیت می‌کنند. این پایگاه‌ها هرگز کارکرد اسکان اضطراری نداشته‌اند و ندارند. در ابتدای دوره مدیریت شهری ششم ۴۶پایگاه تحویل ما داده شده بود و امروز ۱۰۹پایگاه در سطح شهر داریم. در ۹پایگاه مدیریت بحران امدادگران هلال‌احمر مستقر شده‌اند و در پهنه‌های شمال، جنوب، غرب، شرق و مرکز تهران حضور دارند. اگر قرار بود سگ‌های زنده‌یاب از غرب تهران به شرق اعزام شوند، ممکن بود برخی شهروندان زیر آوار جان خود را از دست بدهند. در ۸۵پایگاه نیروهای اورژانس مستقرند. سازمان انتقال خون نیز از ما درخواست پایگاه داشت که در یک پایگاه مستقر شدند. همچنین در این مدت تعدادی از پایگاه‌ها آماده‌سازی‌ و بهسازی شده‌اند.

تشکیل گروه جهادی حامی 
صحنه حوادث پیچیدگی‌های زیادی داشت و وظیفه آواربرداری اولیه بر عهده سازمان آتش‌نشانی بود که انجام شد. آواربرداری سنگین نیز برعهده وزارت راه‌وشهرسازی است. در صحنه حادثه با مردمی روبه‌رو می‌شدیم که با ابهامات زیادی مواجه بودند. پس از چند روز از آغاز عملیات و تقاضای ما از سازمان مدیریت بحران، گروه‌های جهادی حامی شکل گرفت که محور آن شهرداری و سازمان مدیریت بحران شهرداری بود. از بسیج و گروه‌های جهادی تا بهزیستی در این صحنه به ما کمک کردند.

اسکان 407نفر در هتل‌ها 
سازمان مدیریت بحران و شهرداری تهران هیچ مسئولیتی در زمینه اسکان اضطراری ندارد؛ اما 4هتل خارج از شهرداری ازجمله هتل شهر و هتل شیان در اختیار شهروندانی قرار گرفت که منزلشان آسیب دیده بود. البته افرادی که خانه‌شان آسیب دیده است در هتل‌ها اسکان یافته‌اند. فرض ما بر این است که حداقل دسترسی به غذا و استراحت برای این شهروندان فراهم شد. تا امروز ۴۰۷نفر در قالب ۱۳۹خانوار در این مکان‌ها ساکن شده‌اند؛ هرچند برخی از خانواده‌ها بعد از معرفی به هتل از اسکان در آن خودداری کردند.

پاسخگویی به سؤال مردم 
برای اعلام حوادث، ۲۲خط تلفن ثابت به افراد اعلام شد. افراد در مورد هر موضوعی که سؤال دارند، به آنها پاسخ خواهیم داد. اگر مردم سؤالی در مورد اسکان اضطراری یا نحوه پرداخت خسارت داشته‌اند، راهنمایی شده‌اند. اگر کسی در رابطه با اسکان یا آسیب جزئی به ساختمان و ارزیابی خسارت و ایمنی در زمان جنگ مشکل و خواسته‌ای داشت، می‌تواند با شماره‌های ۰۲۱۹۶۰۲۴۲۲۹ و ۰۹۹۲۱۶۰۸۷۳۹ در معاونت عملیات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تماس بگیرد. 

تعویض شیشه‌های شکسته 
۴۵ نقطه اصابت در ۱۲منطقه جزو اماکن مردمی است. از این محدوده‌ها ۱۹صحنه هنوز به شرایط مناسب نرسیده است که در آنجا چادر سازمان بحران نصب شده و ما در آنجا میز خدمت داریم و پاسخگوی شهروندان هستیم. در ۸نقطه نیز چادرهای بزرگ ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی وجود دارد. در مواردی املاک نیاز به تعمیرات جزئی داشت که شهرداری با اینکه وظیفه قانونی نداشت، کارهایی مانند تعویض شیشه‌ها را انجام داد. 

ارائه لایحه تاب‌آوری 
در زمینه پناهگاه‌ها باید در سال‌ها و دهه‌های گذشته فکر می‌شد. در لایحه‌ای که با محوریت تاب‌آوری شهری توسط شهرداری به شورا ارائه شد، موضوع زیرساخت‌های پناهگاهی بررسی شده که راهکارهای پیشنهادی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. برخی از ایستگاه‌های مترو شرایط اسکان ندارند و در برخی دیگر نیز این شرایط فراهم شده است. برخی موارد زمان‌بر است و باید مسیر خود را برای تصویب در شورا طی کند. برخی رسانه‌ها این تلقی را ایجاد کردند که باید پناهگاه‌های بزرگی ایجاد شود که جمعیت زیادی را اسکان دهد؛ اما در این خصوص نظرات مخالف و موافقی وجود دارد که باید جزئیات آن بررسی شود. 

اختصاص قطعه۴۲ بهشت زهرا(س) به شهدا 
نیروهای سازمان بهشت زهرا(س) تجربه‌ای خاص و دردناک داشتند و مواجهه ۲۴ساعته با تعدادی از شهروندان و هموطنان در سالن تطهیر، فشار روحی و روانی سختی را برای کارکنان این سازمان به‌دنبال داشت. مراسم تشییع برخی شهدا ازجمله فرماندهان در شهرهای دیگر برگزار شد و برخی دیگر از شهدا در فضاهای دیگری به خاک سپرده شدند. با وجود این قطعه۴۲ بهشت زهرا(س) به خاکسپاری شهدای جنگ ۱۲روزه اختصاص یافت. قطعه۴۲ نقشی برجسته در تاریخ ایران خواهد داشت. ما هیچ مشکلی در بهشت زهرا(س) نداریم. گلزار شهدای تهران از لحاظ تعداد شهدا در دنیا بی‌نظیر است. از لحاظ خاکسپاری شهدا در گلزار شهدای بهشت زهرا(س) مشکل و کمبودی وجود ندارد.

اقدامات «قرارگاه ایران» 
«قرارگاه ایران» با محوریت شهرداری و با همکاری همه دستگاه‌های مرتبط شکل گرفته است. طبق توافق صورت‌گرفته هماهنگی بین دستگاه‌ها توسط شهرداری انجام می‌شود. در«قرارگاه ایران» در شرایط بعد از حملات رژیم صهیونیستی، 2دسته اقدامات برای ما متصور است؛ بخش کالبدی و بخش اجتماعی. در بخش کالبدی وقتی اصابتی صورت می‌گیرد، صحنه حادثه‌ای شکل می‌گیرد و باید ارزیابی ایمنی انجام شود تا مشخص شود که ساختمان قابل سکونت است یا خیر، و اگر قابل سکونت نیست آیا قابل مقاوم‌سازی‌ است یا باید تخریب و نوسازی شود. ساختمان‌های دستگاه‌های دولتی و نظامی و دیگر موارد غیرمردمی در این زمره قرار نمی‌گیرند و در اختیار ما نیست و موضوع ما فقط ساختمان‌های مسکونی است. همچنین در حوزه اجتماعی نیز تشخیص نیازهای مردمی در این قرارگاه انجام می‌شود.

5خبر خوب به مردم
1. هیچ خللی در قرارداد با چین برای تأمین ناوگان حمل‌ونقل عمومی وارد نشده و حتی در برخی بخش‌ها تولید محصولات شتاب گرفته است.
2. بخشی از اتوبوس‌ها وارد شده و بخشی دیگر نیز با کشتی در حال حمل به سمت کشور است.
3. تاکنون خسارت ۷۰۷دستگاه خودرو و 7دستگاه موتورسیکلت در اماکن مردمی ثبت شده است.
4. شهرداری تهران تاکنون 3هزارو۷۰۰متر شیشه در ساختمان‌های آسیب‌دیده نصب کرده و این روند ادامه دارد.
5. پرداخت خسارت به منازل شخصی و اماکن تجاری و اداری بخش خصوصی توسط بنیاد مسکن انجام خواهد شد.

10 اقدام مهم شهرداری تهران در دوران جنگ چه بود؟
فعال‌شدن 109پایگاه ستاد بحران شهر تهران برای امداد‌رسانی به شهروندان

آواربرداری و نجات افراد زیر آوار مانده توسط سازمان آتش‌نشانی

تعویض شیشه‌های شکسته ساختمان‌ها توسط شهرداری‌های مناطق

اسکان اضطراری و ارائه خدمات به شهروندان در هتل‌ها 

برپایی چادرهای بزرگ ارائه خدمات فرهنگی و اجتماعی در 8نقطه از شهر 

اعلام 22خط تلفن ثابت برای کمک و پاسخگویی به مردم 

بازکردن در ایستگاه‌های مترو برای استفاده مردم به‌عنوان پناهگاه 

تشکیل گروه‌های جهادی حامی با محوریت سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران

دوازده ساعت خدمت‌رسانی روزانه فروشگاه‌های شهروند و توزیع اقلام اساسی 

ایجاد کانال‌هایی به نشانی tdmmo_ir در پیام‌رسان‌های ایتا و بله، تولید و انتشار محتوای آموزشی در زمینه جنگ






 

این خبر را به اشتراک بگذارید