• پنج شنبه 5 تیر 1404
  • الْخَمِيس 29 ذی الحجه 1446
  • 2025 Jun 26
سه شنبه 3 تیر 1404
کد مطلب : 257718
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/E9RqK
+
-

تغذیه سالم در روزهای مقاومت

در شرایط اضطراری جنگ و بحران‌هایی از این دست، چه مواردی را در تغذیه‌‌ رعایت کنیم

گزارش
تغذیه سالم در روزهای مقاومت

گروه ‌تندرستی‌

در شرایطی‌ خاص و بحرانی به سر می‌بریم؛ شرایطی که به نوعی زندگی روزمره و عادت‌های روتین بخشی از شهروندان را هم به هم ریخته است. در چنین شرایطی، اینکه بدانیم چه باید کرد و چه نباید کرد، از اهمیت زیادی برخوردار است. در این بین رعایت نکات تغذیه‌ای، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و می‌تواند موجب حفظ سلامت عمومی در شرایط خاص و بحرانی شود. طبیعی است وقتی شما از سلامت عمومی برخوردار باشید، اضطراب و استرس و نگرانی کمتری هم خواهید داشت. در این‌باره، نکته‌هایی را که احمد اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیان کرده ‌با هم مرور می‌کنیم.

خرید به‌اندازه نیاز
از خرید و انبار کردن بیش از اندازه مواد غذایی خودداری شود. واحدهای تولیدی مواد غذایی در کشور با تمام ظرفیت فعال هستند و نگرانی بابت کمبود اقلام ضروری وجود ندارد.

ذخیره غذاهای سالم و فاسدنشدنی 
تمرکز خانواده‌ها باید بر تهیه غذاهای سالم با ماندگاری بالا برای تأمین کالری، پروتئین و مواد مغذی ضروری باشد.

تأمین آب سالم
دسترسی به آب آشامیدنی سالم در کشور فراهم است، اما از قرار‌دادن بطری‌های آب معدنی در برابر نور خورشید خودداری شود.

تأمین کالری کافی اما متعادل
در شرایط اضطراب و کاهش فعالیت بدنی (مثلا به‌علت دورکاری)، احتمال افزایش وزن وجود دارد. دریافت کالری باید متناسب با سطح فعالیت باشد و از منابع سالم مانند غلات سبوس‌دار، میوه‌ها، سبزیجات و حبوبات تأمین شود.

مصرف پروتئین کافی
برای حفظ توده عضلانی، مصرف منابع پروتئینی حیوانی مانند تخم‌مرغ و گوشت و همچنین منابع گیاهی مانند حبوبات، سویا و آجیل‌ها ضروری است. در شرایط سخت‌تر، پروتئین‌های فاسدنشدنی مانند کنسروها و آجیل در اولویت قرار گیرند.

مصرف میوه و سبزیجات
برای تأمین فیبر و ویتامین‌ها، میوه و سبزی تازه بهترین گزینه است. درصورت کاهش دسترسی، میوه خشک یا کنسرو شده جایگزین مناسبی خواهد بود.

کاهش مصرف غذاهای ناسالم و فرآوری‌شده
از مصرف تنقلاتی مانند چیپس، پفک، نوشابه‌ها، غذاهای آماده مانند سوسیس، کالباس، پیتزا و فست‌فودها خودداری شود. این غذاها حاوی چربی، نمک و قند زیاد هستند که به سلامت آسیب می‌زنند.

تأمین انرژی از منابع مناسب
برای انرژی، از کربوهیدرات‌های پیچیده مثل نان، برنج و حبوبات استفاده شود.

مصرف لبنیات و شیر قبل از خواب‌ 
مصرف لبنیات به‌ویژه شیر کم‌چرب پیش از خواب، علاوه بر تأمین مواد مغذی، به بهبود خواب و آرامش روانی کمک می‌کند.

غذاهایی که نباید مصرف کنیم
چیپس، پفک، نوشابه‌ها، غذاهای آماده مانند سوسیس، کالباس، پیتزا و فست‌فودها

غذاهایی  که باید مصرف کنیم
غلات سبوس‌دار، میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات، تخم‌مرغ، گوشت، سویا، آجیل‌ها، نان، برنج، میوه خشک یا کنسروشده، شیر کم چرب 

با حفظ آرامش، تغذیه صحیح و پرهیز از هدررفت منابع غذایی، می‌توانیم سلامت فردی و اجتماعی جامعه را حتی در دشوارترین شرایط حفظ کنیم.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید