• سه شنبه 13 خرداد 1404
  • الثُّلاثَاء 6 ذی الحجه 1446
  • 2025 Jun 03
سه شنبه 13 خرداد 1404
کد مطلب : 256662
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/E9OLK
+
-

6باور غلط درباره خواص نوشابه

نوشابه‌های گازدار از نوشیدنی‌های محبوب خیلی از خانواده‌های ایرانی است که جایگاه ویژه‌ای در سفره‌ها دارد. اما جالب است که با وجود هشدارهای مکرر کارشناسان درباره مضرات نوشابه‌ها، خیلی از مردم از آنها به‌عنوان درمان خانگی به‌خصوص برای مشکلات گوارشی استفاده می‌کنند؛ موضوعی که به‌گفته کارشناسان، پایه علمی ندارد. در این گزارش به چند باور رایج نادرست درباره نوشابه‌های گازدار و دلایلی که نشان می‌دهد این باورها غلط‌اند، اشاره می‌شود.

 برای درمان اسهال مفید است
این تصور احتمالاً از اثر موقتی قند بالا و کافئین نوشابه در ایجاد احساس بهبود نشأت گرفته است. اما درواقع نوشابه به‌دلیل قند بالا می‌تواند موجب بدترشدن کم‌آبی بدن در افراد مبتلا به اسهال شود.
نوشابه سوء‌هاضمه را برطرف می‌کند
نوشابه‌ها حاوی گاز دی‌اکسید کربن و اسیدفسفریک هستند که می‌توانند به تحریک معده و احساس پُرشدگی کمک کنند. بعضی از افراد احساس می‌کنند با نوشیدن نوشابه، معده‌شان سبک‌تر می‌شود. درحالی‌که این اثر موقتی است و اتفاقا مصرف نوشابه‌های اسیدی می‌تواند در بلندمدت باعث افزایش ترشح اسید معده شود.
 تهوع را کاهش می‌دهد
هیچ سند علمی معتبری وجود ندارد که نوشابه بتواند تهوع را درمان کند. قند بالا و گاز نوشابه حتی می‌تواند حالت تهوع را تشدید کند.
 نوشابه‌های رژیمی بی‌ضررند
درست است که نوشابه‌های رژیمی قند ندارند، اما شیرین‌کننده‌های مصنوعی مثل آسپارتام، سوکرالوز یا ساخارین دارند که مصرف طولانی‌مدت آنها می‌تواند تعادل باکتری‌های مفید روده را مختل کند.
 استخوان را تقویت می‌کند
نوشابه‌ها حاوی اسیدفسفریک هستند، اما بدون کلسیم. هیچ‌یک از متخصصان تغذیه، نوشابه را منبع فسفر یا نوشیدنی مفید برای استخوان نمی‌دانند.
 هضم غذای چرب
نوشابه به‌دلیل گاز و قند زیاد، هضم چربی را تسهیل نمی‌کند بلکه عملکرد معده را مختل می‌کند و می‌تواند باعث نفخ، بازگشت اسید و اختلال در جذب مواد مغذی شود.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید