• یکشنبه 4 خرداد 1404
  • الأحَد 27 ذی القعده 1446
  • 2025 May 25
یکشنبه 4 خرداد 1404
کد مطلب : 255950
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/oQRvY
+
-

ماجرای قطع درختان میدان آزادی چه بود؟

ماجرای قطع درختان میدان آزادی چه بود؟

محمد سرابی؛ روزنامه‌نگار

در روز‌های اخیر فیلمی از قطع درختان میدان آزادی منتشر شده و به‌دنبال آن یکی از اعضای شورای شهر تهران خبر از زردشدن چمن و خشک‌شدن و قطع‌کردن درختان میدان آزادی داده بود. انتشار این اظهارنظر در فضای مجازی باعث انتقاد‌هایی به شهرداری تهران شد و افزایش گرمای هوا در این‌روز‌ها هم حساسیت‌ها درباره فضای سبز شهر را بیشتر کرد. اما اصل ماجرای قطع درختان چه بود؟

 قطع 3اصله درخت خشک‌شده
میدان آزادی به‌دلیل اهمیت نمادین خود در هویت شهری تهران همیشه مورد توجه شهروندان بوده است. در اطراف برج آزادی تنها 3درخت وجود دارد؛ اما در تپه‌های اطراف میدان 800درخت کاشته شده است و هر سال هم نهال‌های جدید در آنها کاشته می‌شوند. ماجرای قطع درختان میدان آزادی شهرداری را در معرض اتهام بی‌توجهی قرار داد؛ درحالی‌که گذری در میدان آزادی نشان می‌دهد تلاش‌ها برای حفظ فضای سبز این میدان با رسیدن فصل گرم شدت گرفته است. این میدان در محدوده شهرداری منطقه9 قرار دارد. کوثر زمانی‌گرمسیری، رئیس اداره فضای سبز شهرداری این منطقه در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید: «3اصله درخت به‌دلیل بیماری خشک شده بودند و احتمال سقوط آنها وجود داشت که درصورت سقوط برای شهروندان خطر داشت. مشخصات این درختان در سامانه‌ای که شهرداری برای همین منظور درست کرده است، وارد و مجوز قطع آنها دریافت شد. این درختان با لحاظ‌کردن همه موارد قانونی قطع شدند. افرادی در تماس با شهرداری منطقه گفته بودند که تعداد زیادی از درختان میدان قطع شده است؛ درحالی‌که این اتفاق فقط برای 3درخت افتاد و اگر تعداد درختان بیشتر بود، آثار بریدن آنها برجا می‌ماند. اساسا قطع تعداد زیاد درختان در میدان آزادی در هیچ ساعتی از شبانه‌روز بدون جلب توجه مسافران و کسانی که از میدان می‌‌گذرند، ممکن نیست.»

درخت‌ها 10ساله بودند
درختان اطراف میدان آزادی به اندازه درختان محله‌ها و خیابان‌های قدیمی تهران سن ندارند؛ اما بعضی شایعات هم از قدیمی‌بودن درختان قطع‌شده حکایت داشت. زمانی تأکید می‌کند: «بیشینه سن درختان قطع‌شده با توجه به بن آنها 10سال بوده است. همکاران ما در فضای سبز شهرداری تهران همیشه تلاش می‌کنند درختان ضعیف یا بیمار را با سمپاشی، کود‌دهی یا روش‌های دیگر حفظ کنند؛ اما زمانی که آفات و بیماری‌ها در گیاهان گسترش پیدا می‌کند، چاره‌ای جز حذف آنها وجود ندارد. هنگام بریدن آنها متخصص گیاه‌پزشکی در محل حضور داشت و خشک‌بودن درختان را تأیید کرد.»

چمن نیازمند آب بیشتری است
گیاه چمن هر روز نیاز به آب فراوان دارد. از سال1397 با گرم‌شدن هوا و محدودیت منابع آبیاری فضای سبز، شهرداری تهران کاشت چمن جدید در بوستان‌ها و عرصه‌های فضای سبز را ممنوع کرد تا مساحت چمن‌کاری‌شده تهران بیشتر نشود. همزمان تلاش‌هایی برای کاهش هدررفت آب و توسعه آبیاری مکانیزه در پارک‌ها انجام شد تا بتوان درختان و درختچه‌های موجود در نقاط مختلف شهر را حفظ کرد.
زمانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود می‌گوید: «در پارک‌ها چمن زیر سایه درختان دوام می‌آورد؛ اما در میدان آزادی چمن مستقیما زیر تابش نور خورشید قرار دارد که نگهداری از آن را سخت‌تر می‌کند.»

چمن سبز و زرد
رئیس اداره فضای سبز شهرداری منطقه9 تأکید می‌کند: «چمن گیاهی است که نیاز آبی زیادی دارد و هر روز باید آبیاری شود. اگر 2روز پیاپی به چمن آب نرسد، لکه‌های زردرنگ روی آن ظاهر می‌شوند. اما درختان متفاوتند و ممکن است یک یا 2هفته را هم بدون آبیاری سپری کنند. اگر درختی در پارک بر اثر کم‌آبی خشک شود، به این معنی است که آن قسمت از فضای سبز برای مدت طولانی آبیاری نشده است و دراین‌صورت قبل از خشک‌شدن درخت، حتما چمن کاملا نابود می‌شود و بعد نوبت به خشک‌شدن درخت می‌رسد. در میدان‌ آزادی می‌توان دید که چمن باقی مانده که نشان می‌دهد آبیاری روزانه به‌صورت مکانیزه در حال انجام است.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید