• دو شنبه 5 خرداد 1404
  • الإثْنَيْن 28 ذی القعده 1446
  • 2025 May 26
شنبه 3 خرداد 1404
کد مطلب : 255871
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/Q0J75
+
-

جشن توت‌های آبی در انزلی

درباره نخستین جشنواره ملی بلوبری در شمال کشور

گزارش
جشن توت‌های آبی در انزلی

مریم ساحلی- روزنامه‌نگار

خرداد در انزلی با جشن بلوبری‌هایی آغاز شد که چون یاقوت‌های کبود می‌درخشند و بدین‌ترتیب توت‌های آبی و بنفش در نخستین جشنواره ملی بلوبری چشم‌ها را به ضیافتی سرسبز و درخشان فراخواندند و ما بر صفحات اعلان‌هایی که انتشار یافت خواندیم، رویدادی شگرف قرار است در بزرگ‌ترین مجتمع گلخانه‌ای پرورش بلوبری ایران برگزار شود و اینگونه بود که بسیاری از خود پرسیدند، مگر پای بلوبری به گلخانه‌های گیلان رسیده است؟
 و پاسخ، دلنشین و خواستنی بود: بله، رسیده است.

 هر چند بلوبری گیاه بومی نواحی آمریکای شمالی است، اما در دهه ۱۹۳۰ به اروپا معرفی شد و درواقع می‌توان گفت این میوه در قرن 20اهلی شد و مورد استقبال فراوان قرار گرفت. مصرف میوه بلوبری به‌صورت مستقیم یا کاربردش در محصولاتی چون ژله، نوشیدنی، شیرینی و همچنین استفاده از برگ و گل آن به‌عنوان محصولات فرعی در تهیه دمنوش، عطر، صنایع آرایشی و بهداشتی رواج یافت و این میوه خوش‌طبع مورد قبول طبع مردم در نقاط مختلف قرار گرفت و اشتیاق به مصرف و پرورش آن گسترش یافت.

حال در این میان کسی نیست که نداند گیلان سبز است و اینجا آسمان چنان سخاوتمند است که دیوارها و سقف‌ها هم سبز می‌شوند و باز باید گفت آوازه عطر شالیزارها، باغ‌های چای و درختان زیتون این دیار از دیرباز همه‌جا پیچیده است، ولی اکنون گویا قرار است بلوبری نیز در میان محصولات متنوع زراعی این دیار قد راست کند و تلألویی آبی بیافریند.

واقعیت این است که بلوبری میوه‌ای پرفایده، اما گران محسوب می‌شود و تردیدی وجود ندارد که پرورش آن می‌تواند ازسویی امکان دسترسی بیشتر برای مصرف‌کنندگان فراهم آورد و از دیگر سو به ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و ارتقای اقتصادی کشاورزی بینجامد. البته باید گفت دامنه تلاش برای پرورش بلوبری در این استان چنان بوده که هم‌اکنون گیلان قطب تولید بلوبری در کشور محسوب می‌شود و باز گفتنی است که نخستین و بزرگ‌ترین سایت گلخانه‌ای بلوبری کشور به‌صورت مجتمع در شهرستان بندرانزلی احداث شده است.

بنا بر اظهارات رئیس سازمان جهادکشاورزی گیلان، بلوبری یک محصول پردرآمد و ارزآور است که به‌صورت کشت گلخانه‌ای و فضای باز، می‌تواند در قالب مشاغل خانگی به ارتقای معیشت کشاورزان کمک کند و البته تولید بلوبری به 2روش هیدروپونیک و فضای باز به وسعت ۲۰ تا ۲۵ هکتار در این استان انجام می‌شود.

صالح محمدی چندی پیش با بیان اینکه محصول بلوبری هم به‌صورت گلخانه‌ای و هم به‌صورت غیرگلخانه‌ای قابلیت کشت دارد، گفت: سازمان جهادکشاورزی به طرف پرورش گیاهان هیدروپونیک مانند زعفران و گل محمدی و... رفته و در این راستا ۱۱رقم بلوبری هم وارد استان کرده؛ زیرا گیلان دارای اقلیم مرطوب، معتدل و نیمه‌سردسیر و از بهترین شرایط برای پرورش بلوبری برخوردار است.

و اما ‌ باید گفت، کاش توجه نسبت به پرورش این توت‌های کبود خوش‌رنگ و طعم مداوم باشد‌ و انجام اقداماتی ارزشمند چون برگزاری جشنواره ملی بلوبری مستمر و سرشار از تدبیر باشد؛ چراکه می‌تواند بستری مناسب برای معرفی این محصول و همچنین حمایت از تولیدکنندگان و توسعه کشاورزی استان باشد.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید