• چهار شنبه 27 فروردین 1404
  • الأرْبِعَاء 17 شوال 1446
  • 2025 Apr 16
چهار شنبه 20 فروردین 1404
کد مطلب : 252331
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/X6jp8
+
-

کم‌بارشی در کشور تشدید می‌شود

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به کاهش بارش از ابتدای بهار گفت: طی این مدت دمای هوا نیز افزایش یافت. این وضعیت تا پایان تابستان تداوم پیدا می‌کند. احد وظیفه به ایسنا گفت: از ابتدای بهار تا‌کنون ۱۷.۵ میلی‌متر بارندگی رخ داده که ۴ میلی‌متر (۱۸ - درصد) کمتر از میانگین بلندمدت به مقدار ۲۱.۵ میلی‌متر بوده است.
او به میانگین بارش کشور اشاره کرد و افزود:‌ از ابتدای سال آبی تاکنون میانگین بارش کشور ۳۶ درصد زیر نرمال است که بدترین وضعیت مربوط به استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان با ۷۶ درصد کاهش بارش نسبت به نرمال است. بهترین وضعیت‌ هم مربوط به ‌مازندران، گیلان، زنجان، کرمانشاه و کردستان است.
به‌گفته او تهران از ابتدای سال آبی تا ۱۷ فروردین ۱۲۳ میلی‌متر بارش دریافت کرده که ۳۸ درصد کمتر از نرمال است و ۷۵ میلی‌متر کمبود بارش دارد که معادل بیش از یک میلیارد مترمکعب بارندگی است. البته با احتساب تبخیر یک چهارم آن، ۲۵۰ میلیون مترمکعب آب کمتر از نرمال است.
وی درباره پیش‌بینی وضعیت جوی در طول 2 هفته آینده گفت:‌ طی این مدت جنوب کشور همراه با بارش بسیار ناچیز یا بدون بارش خواهد بود. در حقیقت بارش‌ها در شمال به‌ویژه شرق، نیمه شرقی و جنوب نیز کمتر از نرمال خواهد بود. به‌طور کلی بارش در جنوب غرب تا شمال غرب نیز طی این مدت نسبت به میانگین بلندمدت کمتر است، بنابراین کم‌بارشی در کشور ادامه خواهد داشت و احتمالاً تشدید می‌شود. رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور اضافه کرد:‌ طی اردیبهشت‌ماه احتمالاً بارش‌ها در حد نرمال با گرایش کمتر از نرمال خواهد بود. در خرداد‌ماه بارش‌ها کم و عمدتاً محدود به نیمه شمالی کشور می‌شود و در جنوب کشور بارش چندانی نخواهیم داشت. بر همین اساس مناطق مرکزی، فلات مرکزی و جنوب کشور با کم‌بارشی شدید در ماه‌های باقی‌مانده سال آبی مواجه خواهند بود.
وظیفه در ادامه اظهار کرد:‌ در تابستان، جنوب شرق ایران مانند سیستان و بلوچستان، شرق هرمزگان و کرمان به‌دلیل بارش‌های موسمی وضعیت بارشی مطلوبی دارند. سایر نقاط کشور به جز سواحل گیلان و مازندران و بخش‌هایی از آذربایجان طی این مدت معمولاً بارندگی ندارند. او با تأکید بر اقلیم گرم و خشک ایران گفت: ایران در بعضی نقاط با کمبود جدی منابع آبی مواجه و در مناطقی مانند تهران با تنش شدید روبه‌روست. بارش سالانه در ایران یک‌سوم یا کمتر از متوسط جهانی است که به همین سبب اندک نوسانی در بارش، این اقلیم را دچار تَرسالی یا خشکسالی می‌کند. سرزمین ایران همواره با چالش کم‌آبی مواجه بوده که وجود آثار تاریخی مانند قنات نیز بیانگر همین وضعیت است.

این خبر را به اشتراک بگذارید