• سه شنبه 28 اسفند 1403
  • الثُّلاثَاء 18 رمضان 1446
  • 2025 Mar 18
پنج شنبه 9 اسفند 1403
کد مطلب : 250065
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/KOMQz
+
-

بازهم خودرو گران می‌شود؟

افزایش قیمت دلار، اثر افزایش نرخ را برای خودروسازان از بین برد

گزارش
بازهم خودرو گران می‌شود؟

بهزاد رنجبر- روزنامه‌نگار

3ماه پس از افزایش قیمت خودرو‌های داخلی تازه‌ترین خبرها حاکی از آن است که افزایش قیمت دلار اثر مثبت اصلاح نرخ‌های قبلی را از بین برده و حالا شرکت‌های خودرو‌سازی‌ بار دیگر به‌دنبال دریافت مجوز افزایش قیمت هستند. آنطور که مدیران شرکت‌های خودرو‌سازی‌ می‌گویند علت این درخواست افزایش 50درصدی قیمت قطعات و مواداولیه به‌دلیل افزایش قیمت دلار است.‌به گزارش همشهری، ابتدای آذرماه امسال شرکت‌های خودرو‌سازی‌ پس از مدت‌ها موفق به دریافت مجوز افزایش قیمت محصولاتشان شدند، به‌طوری که طبق مجوز‌های جدید قیمت خودرو‌های آنها بین 21تا 35درصد افزایش یافت.

زمزمه افزایش نرخ دوباره
حالا اندکی بعد از آذرماه آخرین خبر‌ها حاکی از آن است که شرکت‌های خودروسازی بار دیگر درخواست کرده‌اند که قیمت محصولاتشان افزایش یابد. علت اصلی این درخواست افزایش شدید قیمت ارز است که منجر به افزایش قیمت نهاده‌های تولید شده است. درواقع به‌دلیل اینکه بخش زیادی از نهاده‌های تولید یا وارداتی هستند یا قیمت آنها متناسب با افزایش قیمت دلار افزایش می‌یابد عملا افزایش قیمت‌های انجام شده در آذر‌ماه خنثی شده و خودروسازان به‌دلیل این افزایش هزینه‌ها که می‌تواند بهای تمام‌شده درآمد‌های عملیاتی را به‌شدت تحت‌تأثیر قرار دهد بار دیگر خواستار افزایش قیمت هستند.
عادل پیرمحمدی، مدیرعامل ایران‌خودرو در تازه‌ترین گفته‌های خود در جریان پرسش و پاسخ با سهامداران در مورد آینده قیمت خودرو در این شرکت گفت: باید متناسب با افزایش قیمت نهاده‌ها قیمت خودرو هم افزایش پیدا کند که اگر این اتفاق نیفتد نمی‌توان به‌طور مطلوب برنامه‌های توسعه‌ای را پیش برد.
او تأکید کرده است: در ماه‌های قبل با حمایت وزارت صمت بخشی از عقب‌ماندگی قیمت خودرو جبران شد، این در شرایطی است که به فاصله 2هفته بعد از اصلاح قیمت‌ها، نرخ ارز، افزایشی شد؛ به این ترتیب نرخ نهاده‌های تولید هم با همین تناسب افزایش داشته است (حدود ۵۰درصد) و اکنون محصولات بار دیگر با زیان تولید می‌شوند.
پیرمحمدی به موضوع کاهش هزینه‌ها نیز اشاره کرد و افزود: کاهش هزینه‌ها باید همراه با ارتقای کیفیت رخ دهد. با توجه به استقرار تیم‌‌‌های ما در دفاتر خارج از کشور و مذاکرات با تامین‌‌‌کنندگان خارجی، توانسته‌‌‌ایم ۲۵ میلیون دلار کاهش هزینه محقق کنیم که قطعا در کاهش هزینه‌های تولید اثرگذار خواهد بود.
جمشید ایمانی، قائم‌مقام ارشد گروه صنعتی ایران‌خودرو نیز در مورد قیمت‌گذاری محصولات این شرکت گفته است: از شورای رقابت و سازمان حمایت درخواست کردیم که نظارت مراجع به‌صورت پسینی باشد؛ یعنی هر‌ماه هیأت‌مدیره خودروساز براساس نرخ ارز و تورم، قیمت خودرو را تعدیل کند و بعدا مراجع نظارتی بر قیمت‌ها نظارت کنند.‌آقاپور، قائم‌مقام مالی و اقتصادی گروه صنعتی ایران خودرو نیز درباره نحوه افزایش قیمت خودرو گفته است: به‌دلیل تغییر نرخ ارز از نیمایی به توافقی و در راستای اجرای صحیح و بموقع دستورالعمل شماره ۵۴۳ شورای رقابت، درخواست افزایش قیمت محصولات به شورای رقابت و سازمان حمایت طی مکاتباتی ارسال شده است. وی تأکید کرده تا وقتی حاشیه قیمت کارخانه و بازار افزایشی باشد لاتاری خودرو هم تداوم خواهد داشت.

افزایش 30 درصدی قیمت هم خودرو سازان را قانع نکرد
طبق مجوز‌های صادر شده در ابتدای آذر‌ماه قیمت 26محصول 2 شرکت ایران‌خودرو و سایپا بین 21تا 35درصد افزایش یافت.
در فهرست جدید قیمت دنا پلاس اتوماتیک با 209میلیون تومان افزایش به مرز 800میلیون تومان رسید که 35درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین قیمت کارخانه تارا اتوماتیک با 31درصد رشد به 761میلیون تومان رسید. شرکت سایپا نیز قیمت خودروی شاهین پلاس اتوماتیک را با 14درصد افزایش به قیمت 728میلیون تومان ‌سند زد.
 علت صدورمجوز برای افزایش قیمت این خودرو این بود که هزینه تمام‌شده تولید یک خودرو بسیار بیشتر از قیمتی است که فروخته می‌شود و این موضوع منجر به ثبت زیان‌های سنگین در شرکت‌های خودرو‌سازی‌ شده است، به‌طوری که طبق تازه‌ترین آمارها در سامانه کدال جمع کل زیان انباشته تلفیقی شرکت‌های خودرو‌سازی‌ از مرز 277هزار میلیارد تومان عبور کرده است.

30 درصد
میانگین افزایش قیمت  محصولات ایران خودرو و سایپا ‌ در پاییز امسال

 

این خبر را به اشتراک بگذارید