• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
چهار شنبه 3 بهمن 1403
کد مطلب : 246825
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/O7WRB
+
-

جلوی مهاجرت نخبگان گرفته شود

گپ
جلوی مهاجرت نخبگان گرفته شود

همزمان با سفر امروز  مسعــودپـزشکیــان، رئیس‌جمهور  به خوزستان، یک استاد دانشگاه و نویسنده اهل خوزستان از مطالبات مردم این استان به همشهری می‌گوید. گپ و گفت همشهری با فاضل خمیسی را بخوانید.
مهم‌ترین چیزی که در حال حاضر خوزستان به آن نیاز دارد، چیست؟
‎خیلی از مشکلات خوزستان به هم پیوسته است.   بزرگ‌ترین معضلی که در استان داریم  گردوغبار است که منجر به تعطیلی مدارس، مهاجرت مردم و انواع بیماری‌ها شده است. از آنجایی که خوزستان یک استان صنعتی و نفتی محسوب می‌شود، علاوه بر گردوغبار، آلودگی هوا ناشی از سوخت گازهای فلر، آلاینده‌های کارخانه‌ها و غیره را هم داریم که به‌طور کلی، میزان آلاینده‌های هوا را افزایش می‌دهد. در یکی، دو سال اخیر میزان مهاجرت مردم خوزستان به شهرها و استان‌های دیگر افزایش پیدا کرده است؛ درحالی‌که پیش‌تر به واسطه صنعتی، جلگه‌ای و کشاورزی بودن از هر نقطه کشور به خوزستان مهاجرت می‌کردند. ‌

در حال حاضر، اغلب مهاجرت‌ها از سوی کدام دسته از مردم اتفاق می‌افتد؟
غالب افرادی که از خوزستان مهاجرت می‌کنند، متمول یا نخبگان هستند و حتی مهاجرت‌ها به سطح دانش‌آموزان هم رسیده است. یعنی خوزستان از نظر داشتن نعمت نخبگان هم دارد خالی می‌شود. گفته می‌شود چند هزار معلم باسواد و باتجربه درخواست انتقال به استان‌های دیگر را داده‌اند. اگر چاره‌اندیشی بلندمدتی نسبت به این مهاجرت‌ها نشود، با توجه به شرایطی که امروز در خوزستان شاهد هستیم، مانند بحث معیشت، آموزش و توسعه، این استان آینده مطلوبی نخواهد داشت.

خشک شدن تالاب‌ها یکی دیگر از مشکلاتی است که این استان دارد. در این‌باره چه نظری دارید؟
در اینجا 2،3 تالاب داریم که بسیار بزرگ هستند. مانند تالاب هورالهویزه که به‌دلیل استخراج نفت خشک می‌شوند و دیگر متوجه پیوست عوامل زیست‌محیطی آن نیستند. ما فاجعه‌ای به نام سد گتوند  داریم که کلی از زمین‌ها را به شوره‌زار تبدیل کرده است؛ درحالی‌که هزاران میلیارد تومان برای آن هزینه شده است. همه اینها نشان می‌دهد نگاه به خوزستان بلندمدت نیست. اگر بخواهیم خوزستان به‌عنوان یک استان استراتژیک که رئیس‌جمهوری هم بر آن تأکید دارد حال خوبی داشته باشد، باید یک تجدیدنظر کلی در تمام حوزه‌های آن بکنیم.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید