• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
چهار شنبه 26 دی 1403
کد مطلب : 246196
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/qjOZp
+
-

پنل متری چند؟

قیمت پنل‌های خورشیدی به میزان وات برق تولیدی آنها بستگی دارد. سیدنیما مرعشی، کارشناس نصب پنل‌های خورشیدی توضیح می‌دهد: ممکن است خانه‌ای پنل 300واتی نصب کند و خانه دیگر 500وات، هر کدام از این پنل‌ها بسته به میزان وات تولیدی برق، قیمتی متفاوت دارند. پنل‌ها از 20وات تا 800وات قادر به تولید برق هستند و ابعاد آنها از یک‌متر و 20تا 2متر و 10سانتی‌متر است. در نهایت مبلغ مورد نیاز برای خرید پنل به لوکیشن و طراحی بستگی دارد. به‌طور مثال یک نیروگاه
On-Grid متصل به شبکه را به تازگی در یک ویلا در استان البرز راه‌اندازی کردیم، در این ویلا 20کیلووات پنل 330واتی نصب شد که شامل 60عدد پنل می‌شود. قیمت 60عدد پنل 20کیلووات 200میلیون تومان تمام شد، یک اینورتر در این سیستم کار گذاشته شد به مبلغ 80میلیون تومان و 40میلیون تومان نیز هزینه تابلوی برق، کابل‌کشی و چاه ارت نیز 30میلیون تومان هزینه در بر داشت. در مجموع احداث این نیروگاه خانگی تولید برق 350میلیون تومان هزینه در بر داشت.

نقش اینورتر در سیستم خورشیدی
مرعشی نقش اینورتر در سیستم خورشیدی را اینگونه معرفی کرد: اینورتر (Inverter) قلب تپنده هر سیستم خورشیدی است و نقش حیاتی در تبدیل انرژی خورشیدی به برق دارد. به‌طور خلاصه، وظیفه اینورتر تبدیل جریان مستقیم (DC) تولید شده توسط پنل‌های خورشیدی به جریان متناوب (AC) است که برای استفاده در منازل، کسب‌وکارها و شبکه برق سراسری مناسب است. اصلی‌ترین وظیفه اینورتر، تبدیل جریان DC به AC است. اکثر وسایل برقی خانگی و صنعتی با جریان AC کار می‌کنند، بنابراین وجود اینورتر در این سیستم ضروری است. اینورتر ولتاژ و فرکانس برق AC خروجی را با استاندارد برق شهر (معمولاً ۲۲۰ ولت و ۵۰ هرتز) تنظیم می‌کند. اینورترها با استفاده از تکنولوژی (Maximum Power Point Tracking (MPPT، نقطه حداکثر توان تولیدی پنل‌ها را پیدا و حداکثر انرژی ممکن را از آنها استخراج می‌کنند. همچنین اینورترها دارای سیستم‌های حفاظتی مختلفی هستند که از سیستم خورشیدی در برابر مشکلاتی مانند اضافه ولتاژ، اتصال کوتاه، افزایش دما و تخلیه کامل باتری (در سیستم‌های مستقل از شبکه) محافظت می‌کنند.

ضرورت استفاده از باتری در سیستم‌های خورشیدی
این کارشناس درباره ضرورت استفاده از باتری در سیستم‌های خورشیدی می‌گوید: اگر سیستم خانگی ما On-Grid باشد مستقیم به شبکه برق منتقل می‌شود و تا زمانی که آفتاب می‌تابد، سیستم این انرژی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند و به شبکه انتقال می‌دهد. اما زمانی که به این مجموعه اضافه می‌شود سیستم ما به سیستم تولید برق Of-Grid تبدیل می‌شود که در این سیستم برق تولید شده در باتری ذخیره می‌شود تا به مصارف شخصی برسد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید