• پنج شنبه 20 دی 1403
  • الْخَمِيس 9 رجب 1446
  • 2025 Jan 09
پنج شنبه 20 دی 1403
کد مطلب : 245790
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/k5YJr
+
-

مرعوبین آمریکا چه کسانی هستند؟

رهبر معظم ‌انقلاب طی سال‌های اخیر بارها درباره راهبرد «مرعوب‌سازی» آمریکایی‌ها در مواجهه با ایران هشدار داده‌اند

گزارش2
مرعوبین آمریکا چه کسانی هستند؟

«موعوب نشدن در برابر سیاست‌های آمریکا» یکی از مهم‌ترین نکته‌های سخنرانی رهبر معظم‌ انقلاب در جمع مردم قم بود؛ توصیه‌ای که پادزهری در برابر سیاستگذاری‌های آمریکا و غرب در مواجهه با افکار عمومی ایران است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در حالی طی سال‌های اخیر بارها درباره راهبرد «مرعوب‌سازی» آمریکایی‌ها و به‌طورکلی غربی‌ها در مواجهه با ایران هشدار داده‌اند که آنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره از این سیاست، به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین ابزارهای تأثیرگذاری بر افکارعمومی مردم ایران و همچنین برخی مسئولان استفاده کرده‌اند. هشدارها و توصیه‌های رهبرمعظم‌انقلاب در این زمینه طی سال‌های اخیر دربرگیرنده منظومه آموزنده‌ای از راهبردها و راهکارهاست که در ادامه به بررسی بخشی از آنها می‌پردازیم.

  هشدار درباره مجلس مرعوب
  28بهمن‌ماه1394
  بیانات در دیدار مردم استان آذربایجان‌شرقی‌

اگر چنانچه مجلس به‌دنبال رفاه مردم، عدالت اجتماعی، گشایش اقتصادی، به‌دنبال پیشرفت علم، پیشرفت فناوری، به‌دنبال عزت ملی و استقلال ملت باشد، ریل‌گذاری او به سمت این هدف‌ها خواهد بود؛ اگر مجلس مرعوب غرب باشد، مرعوب آمریکا باشد، دنبال حاکمیت جریان اشرافی‌گری باشد، ریل‌گذاری او در این جهت‌ها خواهد بود؛ کشور را بدبخت خواهند کرد.

  خطاب به نخبگان
  22مهرماه1394
  بیانات در دیدار با نخبگان

گرچه غربی‌ها در مسائل علمی و فناوری پیشرفت‌های زیادی کرده‌اند، اما نباید مرعوب این موضوع شد؛ زیرا توانایی بالقوه‌ جوان ایرانی بسیار بالاتر است و اگر قرار بر مقایسه باشد، باید بیش از 3دهه‌ کنونی ایران با بیش از 3دهه‌ آن کشورها بعد از استقلال‌شان، مقایسه شود.

  جریان مرعوب
  11تیرماه1393
  در دیدار استادان دانشگاه‌ها در چهارم‌ ماه مبارک رمضان ۱۴۳۵

کسانی را و جریانی را می‌شناسیم، می‌شناختید - حالا اسم کسان و اشخاص مورد نظر نیست - جریانی وجود دارد که مرعوب و مغلوب تسلط فرهنگ غربی است؛ هرچیز غربی برای او مایه‌ تمجید [است‌] و هرچیز میهنی و ملی و خودی مورد تحقیر و اهانت قرار می‌گیرد؛ داریم کسانی از این قبیل؛ این درست عکس آن‌چیزی است که باید باشد.

  چه کسانی مرعوب آمریکا هستند؟
  یک اسفندماه1389
  بیانات در دیدار شرکت‌کنندگان در کنفرانس وحدت‌اسلامی

یک عده هستند که وقتی هیمنه‌ آمریکا را می‌بینند، قدرت نظامی او را می‌بینند، قدرت دیپلماسی او را می‌بینند، قدرت تبلیغاتی او را می‌بینند، پول فراوان او را می‌بینند، مرعوب می‌شوند؛ می‌گویند ما که نمی‌توانیم کاری بکنیم، چرا بیخودی نیروهایمان را هدر بدهیم؟ اینجور افراد الان هستند، در زمان انقلاب ما هم بودند.

  شجاعت‌ مدیران
  19دی‌ماه1381
  دیدار جمعی از مردم قم با رهبرمعظم‌انقلاب

شجاعت‌ مسئولان مکمل‌ تقوای‌ آنهاست؛ چرا که‌ اگر مسئولان و مدیران‌ کشور صرفا آدم‌های‌ خوبی‌ باشند، اما شجاعت‌ نداشته‌ باشند، مرعوب‌ دشمن‌ می‌شوند و هر ملتی‌ که‌ مسئولانش مرعوب‌ شوند، بدبخت‌ خواهد شد.


  جریان مرعوب‌ساز
  13آبان‌ماه1381
  بیانات در دیدار جمعی از دانش‌آموزان و دانشجویان

یکی دیگر از کارها این است که ملت را مرعوب نشان دهند؛ درحالی‌که ملت و جوانان ما مرعوب نیستند. اینها سعی می‌کنند ملت را مرعوب کنند، اگر نتوانستند مرعوب کنند، با جوسازی و نظرسازی مجعول، وانمود کنند ملت مرعوب شده‌است. با نظرسازی‌هایی که عواملشان از طریق بعضی از تیترهای روزنامه‌ها و بعضی از نوشته‌های انسان‌های واداده و مرعوب درست می‌کنند، خود آنها هم دچار اشتباه می‌شوند و خیال می‌کنند واقعا امیدی برایشان هست؛ درحالی‌که امیدی نیست.

  نماینده نباید مرعوب باشد
  26بهمن‌ماه1378
  بیانات در دیدار کارگزاران حج‌

مجلس باید مجلسی باشد که بتواند در مقابل زورگویی‌ها و زیاده‌خواهی‌ها و مرعوب کردن‌ها و تطمیع کردن‌های قدرتمندان جهانی بایستد و مصالح کشور و ملت را محاسبه کند و دنبال آن برود... ؛ اینها عمده کارشان را از راه تهدید و مرعوب کردن پیش می‌برند. نماینده باید کسی باشد که مرعوب نشود. چه‌کسی مرعوب نمی‌شود؟ آدمی که دلش به خدا متکی باشد.

  دولتمردان و مسئولان بدانند...
  29اردیبهشت‌ماه1378
  بیانات در دانشگاه دریایی امام‌خمینی(ره) و دانشگاه دریایی سپاه

قدرت‌های استکباری به انواع شیوه‌ها می‌خواهند ملت‌ها، دولتمردان و مسئولان و نظامیان و آحاد ملت را در مقابل هیمنه خودشان دچار رعب و تردید کنند. یک ملت اگر دچار تردید شد، رفتنی و پامال‌شدنی است.

  مرعوب بودن معتقدان به مذاکره
  12اردیبهشت‌ماه1369
  بیانات در دیدار جمعی از معلمان و کارگران با رهبرمعظم‌انقلاب

کسانی‌که معتقد به مذاکره با آمریکا هستند، افرادی «ساده‌لوح» و «مرعوب آمریکا» هستند.



مصادیق مرعوب‌سازی

رویکردها و مواضع برخی چهره‌های سیاسی، اقتصادی و... طی سال‌های اخیر را می‌توان به‌عنوان مصادیقی برای مرعوب شدن در برابر آمریکا به‌حساب آورد که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌شود.

  25خردادماه1394
حسن روحانی، رئیس‌دولت‌های یازدهم و دوازدهم: مشکلات فقط یک راه‌حل دارد و آن نیز مذاکره و گفت‌وگوست؛ و الا شمشیر چرخاندن در تاریکی کاملا غلط است.

 21آبان‌ماه1403
بیانیه مجمع ایثارگران (دبیرکل: جواد امام)،حزب سیاسی اصلاح‌طلب: کشور نیازمند راهبرد جدیدی در برابر آمریکاست. مجمع باور دارد وضعیت نوین و احتمالات پیش‌رو و بر پایه حفظ استقلال، ارتقای امنیت‌ملی، صیانت از تمامیت‌ارضی، تحکیم نظام، ممانعت از تحمیل جنگ و تحریم‌های جدید و متناسب‌سازی سیاست خارجی در برابر آمریکا ضروری است.

 11دی‌ماه1403
علی عبدالعلی‌زاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب: من در انتخابات هم گفتم باید با آقای ترامپ مذاکره کنیم؛ نمی‌شود که مسائل کشور را معلق نگه داشت.

 14آبان‌ماه1400
عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب: این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در واکنش به خبر توقیف نفتکش آمریکایی در آب‌های جنوبی ایران، در توییتی درگیری مقتدرانه نیروی دریایی سپاه با دزدی دریایی آمریکایی‌ها را خیالی توصیف کرد و نوشت: «برای اعلام کردن زمان مذاکرات نیازی به انتشار خبرهای آنچنانی از درگیری خیالی نظامی نیست!»

 5اسفندماه1399
صادق زیباکلام، فعال سیاسی اصلاح‌طلب: اینکه ایران بتواند به نیازهای اقتصادی‌اش در زمینه صادرات و واردات و انتقال مالی دست پیدا کند، همه اینها مستلزم تنش‌زدایی ابتدایی با آمریکاست.

 3مهرماه1399
محمدتقی فاضل‌میبدی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب: ما چند سال است گرفتار مشکلات اقتصادی هستیم و بنده هم بر این باورم که حل پاره‌ای از مشکلات ما دست آمریکاست.

 20فروردین‌ماه1402
مهدی نصیری، فعال سیاسی: فرض می‌گیریم آمریکا عامل اصلی مقابل برجام است، اما شما باید کوتاه بیایید و نمی‌توانید کوتاه نیایید؛ مقابل قوی‌ترین اقتصاد عالم هستید و باید به قلدری تن و رضایت دهید و اگر نکنید بیچاره می‌شوید.

 18اردیبهشت‌ماه1398
یوسف مولایی، استاد دانشگاه: آمریکا می‌خواهد ما را تحریک کند که اشتباه کنیم و یک اقدام نسنجیده احساسی مرتکب شویم تا آن ‌را بهانه قرار دهد برای اینکه گام‌های دیگر را برای اعمال فشار بیشتر بردارد.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید