قصه «پل»
اهالی روستایی در لرستان یک پل چوبی روی آبشار «کبوترلانه» ساختند و خودشان آن را افتتاح کردند
محمود مولایی-روزنامهنگار
در روزهای اخیر ویدئویی از یک پروژه کاملا مردمی در شبکههای اجتماعی دست بهدست میشود؛ اهالی روستای «چم تکله» در شهرستان سلسله استان لرستان پلی را با هدف تردد و همچنین رونق گردشگری روی آبشار «کبوترلانه» ساختند و خودشان هم آن را افتتاح کردند.
راه ارتباطی روستا
«چم تکله» در شهرستان سلسله لرستان یکی از روستاهای هدف گردشگری است که از گذشته بهدلیل وجود آبشار «کبوتر لانه» با مجموعهای از طبیعت بکر که در گویش محلی «کموتر لو» خوانده میشود پذیرای گردشگران بوده است. پل چوبی کبوترلانه بهگفته دهیار چم تکله، علاوه بر جذابیت گردشگری مسیر ارتباطی میان چمتکله بالا و چمتکله پایین هم محسوب میشود. محمد غلامی به همشهری میگوید: «بالای آبشار پلی است که اهالی روستا و گردشگران از روی آن عبور میکنند. حتی دامها برای چرا از یک سو بهسوی دیگر این پل میروند. از آنجا که عمق آب آبشار کبوترلانه زیاد است، حتما باید پل ارتباطی برقرار شود. این پل علاوه بر عمق آبشار بهدلیل کوهستانی و صعبالعبور بودن بقیه مسیرها هم اهمیت زیادی دارد.»
پل چوبی جدید
بعد از اینکه پل قدیمی فرسوده و تخریب شد، بهار سال1403 بود که اهالی روستای چم تکله به فکر ساخت پل چوبی جدیدی برای آبشار کبوترلانه افتادند. دهیار روستا در اینباره به همشهری میگوید: «اهالی روستا دست بهکار شدند و ابتدا صحبت از این بود که برای نخستین بار پل فلزی ساخته شود.» محمد غلامی با بیان اینکه خیلی از اهالی روستا معتقد بودند اینجا منطقه توریستی است و با نصب پل فلزی، گردشگران از حضور در این روستا صرف نظر میکنند، میافزاید: «در نهایت به این نتیجه رسیدیم که بار دیگر پل چوبی طراحی و اجرا شود؛ هرچند 3-2سال یک بار پل چوبی فرسوده میشود و باید پل جدیدی ساخته شود.»
150خانوار
چم تکله بالا و پایین 2روستای کوچک هستند که روی هم رفته 150خانوار دارند. بهگفته دهیار روستا، تمام هزینههای ساخت پل چوبی توسط اهالی روستا پرداخت شده است. محمد غلامی با بیان اینکه کل هزینه ساخت پل حدود 50میلیون تومان شد، توضیح میدهد: «تیرهای چوبی را که برای تیرهای برق از آن استفاده میشود از اداره برق گرفتیم که خوشبختانه رایگان در اختیار ما گذاشتند. تیرهای چوبی خیلی سنگین بود و بیشتر از 10نفر هریک از تیرها را حمل کردند و از روی صخرهها عبور دادند.» آنطور که او توضیح میدهد از تابستان عملیات ساخت پل چوبی آغاز شده است.
ماجرای افتتاح پل چوبی
آبشار کبوترلانه 5کیلومتر با روستا فاصله دارد و بهار و تابستان روزهای شلوغی را میگذرانند. دهیار روستا میگوید: «در بهار و تابستان چند هزار گردشگر وارد روستا میشوند و از طبیعت و آبشار زیبای اینجا لذت میبرند. گردشگران از تبریز، اصفهان، کرمانشاه، ایلام، اهواز و از هر جایی که فکر کنید برای تفریح به اینجا میآیند.» محمد غلامی درباره افتتاح پل چوبی که با حضور اهالی روستا صورت گرفت، عنوان میکند: «بعد از اینکه پل چوبی طراحی و نصب شد، گفتند که به مسئولان بگویید برای افتتاح پل به روستا بیایند. ما هم گفتیم خودمان پل را ساختیم و خودمان آن را افتتاح میکنیم. فکر کردیم اگر خودمان این کار را انجام دهیم، بهتر است.»