عروسی خاص در برج میلاد
110زوج دارای معلولیت در سالروز میلاد حضرت زهرا س راهی خانه بخت شدند
زینب زینالزاده-روزنامهنگار
عروس خانمها و آقادامادها آمده بودند تا در کنار هم وصالشان را جشن بگیرند. زوجهایی که گرچه معلولیت جسمی و حرکتی داشتند اما در این مراسم بار دیگر عبارت «از خواستن تا توانستن» را مشق کردند و به تصویر کشیدند. آنها نشان دادند که علاوه بر افتخارآفرینی در عرصههای ورزشی، هنری، اجتماعی و... میتوانند در تشکیل خانواده و مدیریت خانه هم به الگو تبدیل شوند. دیروز (2دی) همزمان با سالروز میلاد حضرت زهرا(س) جشن پیوند 110زوج دارای معلولیت در برج میلاد برگزار شد.
ورود زوجها با چهرهای خندان
زوجها دست در دست هم با چهرهای خندان وارد سالن همایشهای برج میلاد میشوند. تعدادی از عروسها هم دسته گلهای زیبایشان را حرکت میدهند و تصاویر زیبایی در لنز دوربینها ثبت و ماندگار میشود. آنها با گوشی همراهشان مشغول گرفتن عکس دونفره میشوند. امیر، یکی از دامادها میگوید: «تصور برگزاری چنین مراسم باشکوهی را نداشتم.»
خنچه عقد روی سن
سفره عقد زیبا و بزرگی روی سن چیده شده است. زیبایی خنچه عقد چشم مهمانان و زوجها را نوازش میدهد و همگان مشغول گرفتن عکس یادگاری کنار خنچه عقد هستند. مریم یکی از عروسها با ابراز شادی از برگزاری این مراسم میگوید: «فکر نمیکردم روزی چنین خنچه عقد بزرگی داشته باشم.»
تلاوت قرآن توسط قاری نابینا
زوجها و همراهانشان روی صندلی مینشینند و قرآن توسط قاری نابینا تلاوت میشود. سالن در سکوت فرو میرود و زوجها به آیات کلامالله مجید متوسل میشوند و زیر لب برای آینده روشنشان دعا میکنند. یکی از زوجها میگوید: «امیدواریم به حق قرآن و با دعای خیر بزرگترها همه زندگیها پر از خیر و برکت و شادی باشد.»
اجرای سرود ملی توسط ناشنوایان
پرچم ایران روی نمایشگرهای سالن، نقش میبندد و گروه بینالمللی آوای دستان پارسی که اعضای آن ناشنوا هستند، وارد سن میشوند. لباسهای فیروزهای به تن دارند و سرود ملی را به زیبایی اجرا میکنند. حضار هم به احترام سرود ملی میایستند و آوای خوش سرود ملی در سالن طنینانداز میشود.
شادی عروسک های غولپیکر
عروسکهای غولپیکر که نمادی از پدربزرگ و مادربزرگ هستند، وارد سالن میشوند. حضار با دست و سوت آنها را به سمت سن همراهی میکنند و بلافاصله اجرای موسیقی شاد اقوام آذری، لری، شمالی، گیلکی و جنوبی شروع میشود. در یک لحظه همه مهمانان به وجد میآیند و در سالن شادی پر میشود.
روز شاد همراهان
دوستان، اعضای خانواده، خاله، دایی، عمه و عمو، همراه زوجها به این مهمانی باشکوه آمدهاند. امیررضا نوروزی، برادر داماد است و با هر موسیقی که پخش میشود حس خوشحالی خود را بروز میدهد. او میگوید: «عروسی برادر قطعا یکی از روزهای به یادماندنی و خاص است. واقعا از این اتفاق مهم در پوست خودم نمیگنجم و از همه دستاندرکاران برگزاری این مراسم تشکر میکنم.»
جاریشدن خطبه عقد
بهطور نمادین یکی از زوجها (محمدرضا مقدم و فرحناز نظامی) روی سن میروند و خطبه عقدشان جاری میشود و عروس خانم زیر لفظی خود را از فاطمه تنهایی، شهردار منطقه 8 دریافت میکند. این زوج میگویند: «به انتخابمان ایمان داریم و خوشحال هستیم که جشن عروسیمان را با حضور بچههای بهزیستی گرفتیم و قطعا فراموشنشدنی خواهد بود.»
هدیه 25میلیون تومانی به زوجها
سیدجواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور:طبیعتا یکی از کارهایی که باید برای افراد جامعه هدف سازمان بهزیستی انجام دهیم، توانمندسازی و فراهمکردن فرصتهایی برای ازدواج، مسکن و اشتغال است. امسال حدود ۶۰هزار فرصت شغلی ایجاد و حدود 25میلیون تومان هم کمک هزینه ازدواج برای 110زوج دارای معلولیت پیشبینی شده است. همچنین امیدواریم تا پایان سال بتوانیم به امر ازدواج 3هزار زوج کمک کنیم.
برگزاری جشن مهرانه
حمید صاحب، مدیرکل اداره سلامت شهرداری تهران: پنجمین سال برگزاری جشن مهرانه به ازدواج ۱۱۰زوج دارای معلولیت اختصاص داشت. هدف اصلی این مراسم، فراهم کردن زمینهای برای حضور معلولان در جامعه و ایجاد برنامههای فرهنگی و اجتماعی ویژه برای آنها بود. شهرداری مسئولیت دارد تا شرایط مناسبسازی را نهتنها از نظر کالبدی بلکه از نظر فرهنگی و اجتماعی برای افراد دارای معلولیت فراهم کنند. این جشن بهعنوان یک برنامه تفریحی و نشاطآور برای افراد دارای معلولیت و خانوادههایشان درنظر گرفته شده بود و نشاندهنده تلاشهای مستمر برای بهبود کیفیت زندگی این افراد است.
تکریم معلولان توسط جامعه
علی کرمی، نماینده بنیاد معلولان ایرانیان: برگزاری چنین مراسمهایی سبب ارتقای سطح روحیه افراد دارای معلولیت میشود. افرادی که در حال ازدواج هستند، از اینکه جامعه به تکریم آنها میپردازد و مراسم برگزار میکند، احساس غرور و افتخار میکنند؛ این احساس نهتنها برای خودشان، بلکه برای همسر و خانوادهشان نیز وجود دارد. بنابراین تدوام چنین برنامههایی نیاز افراد دارای معلولیت در عرصههای مختلف است.
اجرای برنامههای با نشاط
زهره الهیان، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی: افرادی که دارای معلولیت هستند در این شهر زندگی میکنند و باید آنها دیده و تقدیر شوند. بابت برگزاری جشن زوجهای دارای معلولیت باید از شهرداری و بهزیستی تشکر کرد. چرا که چنین برنامههایی باعث ایجاد امید و نشاط در این افراد میشود. عملکرد شهرداری تهران در این دوره نشاندهنده برنامههای عمیق و با نشاط برای قشرهای مختلف، ازجمله سالمندان، معلولان و کودکان است.
خلق لحظات خاص
فاطمه تنهایی، شهردار منطقه8: به کلمه «معلول» خیلی اعتقاد ندارم و آنها را «افراد با نیاز ویژه» خطاب میکنم. حضور در این برنامه و عرض تبریک به زوجها، وظیفه خود میدانم. باور دارم حال خوب این افراد به دنیایی میارزد و اینکه چنین لحظهای خاص کنار خانوادههایشان رقم زده شده، کار ارزشمندی است. من خودم حس خوبی از این مراسم گرفتم و لحظات به یاد ماندنی را تجربه کردم.