• شنبه 1 دی 1403
  • السَّبْت 19 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 21
شنبه 1 دی 1403
کد مطلب : 243813
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/y8VR6
+
-

عبور از پیچ سخت امتحانات

چگونه يك ماه امتحانات سراسري مدارس را با كمترين استرس و بيشترين بهره‌وري سپري كنيم؟

گزارش
عبور از پیچ سخت امتحانات

فهیمه طباطبایی- روزنامه‌نگار

انگار همین دیروز بود که مهر آمد و مدرسه‌ها باز شدند. چه‌کسی باورش می‌شود که زمان به سرعت برق و باد، 16میلیون دانش‌آموز را به امتحانات ترم اول برساند؛ امتحاناتی که از فردا، دوم دی‌ماه شروع می‌شود و ماراتن آن تا حدود یک‌ماه ادامه دارد؛ امتحاناتی که به‌علت تعطیلی‌های جسته و گریخته 2هفته قبل به‌دلیل آلودگی و سرمای هوا و مجازی شدن کلاس‌های درس، کمی سخت و پیچیده‌ شده و دانش‌آموزان به‌خصوص در دوره متوسطه دوم که نمراتشان در کنکور تأثیر 60درصدی دارد، باید حواسشان را بیشتر جمع کنند. اکرم‌سادات میرآقایی، مشاوره آموزشی در گفت‌وگو با همشهری 5توصیه کاربردی برای امتحانات دارد تا دانش‌آموزان بتوانند از پیچ تند و سخت آن با کمترین استرس و بیشترین بهره‌وری عبور کنند.

غذای خوب و ورزش کوتاه
غذای خوب و ورزش، سطح انرژی بدن را بالا نگه می‌دارد و باعث می‌شود که دانش‌آموز دیرتر خسته و کسل شود. خوردن سبزیجات و پروتئین‌های سالم و تازه را در برنامه غذایی آنها قرار دهید. صبحانه سالم و مغذی در این دوره بسیار مهم است و نباید این وعده حذف یا با شیرینی‌جات مصنوعی جایگزین شود. در طول روز هم خوردن نوشیدنی‌های کافئین‌دار مفید است، اما در شب نباید از آنها استفاده کرد. مراقب باشید که فرزندتان اسیر داروهای انرژی‌زا نشود و تلاش کنید که هر جا خسته شد، با یک ورزش کوتاه و سبک انرژی به او برگردانده شود.

برنامه‌ریزی براساس بارم‌بندی
معمولا قبل از امتحانات، معلمان درباره میزان بارم‌بندی هر درس توضیحاتی را به دانش‌آموزان ارائه می‌دهند تا آنها بتوانند تمرکز بالاتری را روی مواد درسی که بیشترین نمره را دارند، بگذارند؛ بنابراین برنامه‌ریزی و مدیریت زمان در دوره امتحانات بسیار مهم است و باید مطالبی را که نمره بیشتری دارند در ساعاتی که تمرکز ذهن بالاست، خواند و مطالب سبک‌تر را لا‌به‌لای آن قرار داد. همچنین باید از ابتدای صبح برای مطالعه هر درس برنامه‌ریزی شود تا در ساعت‌های منتهی به امتحان آشفتگی و سردرگمی پیش نیاید.

بلند درس خواندن و راه‌رفتن
معمولا هر فرد برای درس خواندن و تمرکز کردن یک کنج دلخواه دارد که می‌تواند هر جای خانه یا حتی بیرون از آن مثلا در کتابخانه باشد. این کنج دلخواه، اغلب باید آرام و بی‌سروصدا باشد و از مواردی که تمرکز را کم می‌کند، دور قرار بگیرد، اما حواستان باشد که نشستن دائم یا ماندن در یک موقعیت آرام به‌مدت زیاد باعث خواب‌آلودگی و کاهش تمرکز می‌شود؛ بنابراین لازم است هر یک ساعت به فرزندتان سربزنید، از او بخواهید کمی راه برود و در موقعیت‌های دیگر هم قرار بگیرد. گاهی اوقات بلند درس خواندن و قدم زدن حین حفظ کردن دروس می‌تواند اثرگذاری بهتری داشته باشد.

یادگیری مباحث جدید در شب امتحان
معمولا از این موضوع به‌عنوان غلط‌ترین روش در روزها و شب‌های منتهی به امتحانات یاد می‌کنند، اما اگر دیدید که موضوع مورد چالش، نمره قابل‌توجهی در امتحان دارد و از سوی دیگر زمانبندی، فرصت یادگیری آن مبحث مهم را می‌دهد، می‌توان روی آن وقت گذاشت و سرمایه‌گذاری کرد؛ به شرط آنکه آن موضوع شما را دچار استرس و تشویش نکند. معمولا توصیه می‌شود که برای مواد درسی که در آن مشکل دارید، بیشتر نمونه سؤال حل کنید و آن مشکل را مرتفع ‌سازید.

مکث
رستگاری در شب امتحان

    از افراد سمی یا همان همکلاسی‌های معروف که استرس می‌دهند، دوری کنید.
    موبایل و فضای مجازی و دیدن سریال‌های دنباله‌دار را تا پایان امتحانات لغو کنید.
    در شب امتحان، بیشتر نمونه سؤال حل کنید و کمتر مطالب جدید بخوانید.
    آرام باشید و بدانید در نهایت، سلامت شما از نمره خوب گرفتن مهم‌تر است.
    یک ساعت قبل از امتحان، هیچ درسی نخوانید و فقط نکات مهم را برای آخرین بار مرور کنید.
    خودتان را با دانش‌آموزان درس‌خوان مقایسه نکنید؛ برای رسیدن به آنها، یک ترم دیگر وقت دارید.
    خواب خوب کلید حافظه قوی و کارآمد است. خوب بخوابید و شب‌بیداری را به حداقل برسانید.
    بعد از هر امتحان، استراحت کوتاهی داشته باشید و در این دوره از حمام کردن و حرف زدن با کسانی که به شما آرامش می‌دهند، غافل نشوید.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید