• چهار شنبه 3 بهمن 1403
  • الأرْبِعَاء 22 رجب 1446
  • 2025 Jan 22
پنج شنبه 29 آذر 1403
کد مطلب : 243807
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/pgJGQ
+
-

کلان‌پروژه‌ سرویس‌های خارجی

دیدگاه
کلان‌پروژه‌ سرویس‌های خارجی

مجتبی زارعی؛عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس

در شرایط پیچیده و بحرانی کنونی، ایران با چالش‌های متعدد اقتصادی و سیاسی مواجه است. در این راستا ایالات‌متحده و همپیمانان آن یک کلان‌پروژه را  به‌منظور بی‌ثبات‌سازی ایران به‌طور فعال پیگیری می‌کنند. این پروژه تنها از طریق فشارهای بین‌المللی و اقتصادی دنبال نمی‌شود؛ بلکه به‌طور گسترده‌ای در داخل کشور نیز با استفاده از جنگ‌های ادراکی و رسانه‌ای به تحریف و تصویرسازی منفی از ایران پرداخته می‌شود. در این فضای پیچیده برخی رسانه‌ها و سرویس‌های غربی در تلاشند که تصویری نادرست از ایران به مردم این کشور و جهان ارائه دهند. این تصویرسازی در چند محور عمده صورت می‌گیرد که اغلب از سوی خود ایرانی‌ها درحال بازسازی و تشدید است:
1-نخستین محور این پروژه، بی‌اعتبارسازی دولت است. در این راستا برخی از گروه‌های سیاسی داخلی با استفاده از تخریب و حتی طنز و فکاهی، دولت را ناکارآمد و بی‌صلاحیت نشان می‌دهند. هرچند دولت مستقر ممکن است نقاط ضعفی داشته باشد، هدف اصلی از این حملات ترویج حس بی‌کسی و تنهایی در قوه مجریه است. باید توجه داشت که نقد باید از دام تبلیغات دشمنان به‌دور باشد و از تحریک‌های بیرونی اجتناب شود.
2-در کنار حملات به دولت، دشمنان تلاش دارند که تصویری منفی از نیروهای مسلح ایران نیز ترسیم کنند. این تصویرسازی عمدتاً از طریق برجسته‌کردن عقب‌ماندن‌های فرضی در فرماندهی نظامی و ایجاد تفرقه در میان نهادهای نظامی صورت می‌گیرد. در این زمینه برخی از نیروهای انقلابی بدون توجه به حساسیت‌های داخلی و منطقه‌ای تعریض تند به نهادهای نظامی وارد می‌کنند که می‌تواند به آسیب‌دیدن انسجام نیروهای مسلح و تهدید امنیت ملی منجر شود.
3- یکی از شیوه‌های دیگر دشمنان برای تضعیف ساختار حکومتی ایران، ایجاد حاکمیت دوگانه از درون است. این تاکتیک با استفاده از ترک فعل برخی مقامات و بی‌عملی‌ها شکاف‌های داخلی ایجاد می‌کند و می‌تواند به‌تدریج تصویری از اختلافات میان قوا و نهادهای حکومتی بسازد. این امر به‌طور مستقیم می‌تواند بی‌اعتمادی عمومی را تقویت کند و مشروعیت حکومت را تحت‌الشعاع قرار دهد.
4- شکاف‌های درونی و نزاع‌های جناحی می‌تواند منجر به انفعال و سرگردانی مردم در برابر تحولات سریع و اقدامات دشمن شود. این نزاع‌ها که عمدتاً ناشی از اختلافات سیاسی و حملات متقابل است، موجب کاهش اعتماد عمومی به حاکمیت می‌شود و دشمنان را قادر می‌سازد تا از نارضایتی‌های موجود برای تضعیف انسجام ملی بهره‌برداری کنند.
5-در این شرایط حساس لازم است تمامی قوای سه‌گانه از اختلافات داخلی پرهیز کنند و تصویری متحد و همصدا از جمهوری اسلامی ایران به مردم ارائه دهند. تنها با هوشیاری و دقت در مسیر حفظ وحدت ملی، ایران می‌تواند از بحران‌های داخلی و تهدیدات خارجی عبور کند و به پیشرفت و توسعه پایدار دست یابد. دشمنان خارجی توان جنگ‌های نظامی علیه ایران ندارند؛ اما جنگ اصلی، جنگ شناختی و ادراکی است که باید در برابر آن ایستاد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید