یلدای سالم
نکاتی درباره خوراکیهایی که در طولانیترین شب سال مصرف میشوند
شب یلدا، بهعنوان یکی از کهنترین آیینهای ایرانی با خوراکیهای رنگارنگ و متنوعی همراه است. هر یک از این خوراکیها، علاوه بر لذتبخشی، فواید بسیار ارزشمندی هم برای سلامت بدن دارند. بااینحال، برای بهرهمندی از خواص بینظیر آنها و پیشگیری از اضافهوزن و بیماریهای مزمن، رعایت نکات تغذیهای ضروری است که بخشی از آنها را در ادامه میخوانید.
آجیل شور نخورید
بهتر است آجیلهای خام و تفتداده نشده را به مقدار کم استفاده کنید. آجیل را از مراکز معتبر تهیه و به رنگ، طعم و تازگی آن توجه کنید. بوی ماندگی و مزه تند، نشانه ناسالم بودن آجیل است.
میوههای رنگارنگ
میوههای شب یلدا از جمله انار، هندوانه، خرمالو، پرتقال و نارنگی، سرشار از ویتامینها و آنتیاکسیدانهایی هستند که به تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب کمک میکنند. هندوانه هم به دلیل وجود مادهای به نام لیکوپن، بهعنوان یک آنتیاکسیدان قوی در پیشگیری از بیماریهای سرطانی مؤثر است. لبو و کدو حلوایی هم سرشار از آنتیاکسیدانها هستند و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنند.
میوه های خشک
میوههای خشک مانند کشمش، برگه زردآلو و خرما از دیگر خوراکیهای رایج شب یلدا، سرشار از ویتامینهای گروه B و A و املاح معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم و پتاسیم هستند. البته هر 100گرم میوه خشک حدود 250کالری دارد؛ بنابراین مصرف بیشازحد آن میتواند منجر به اضافهوزن شود.
احتیاط در مصرف شیرینیها و شکلاتها
از مصرف شیرینیهای بزرگ و خامهای پرهیز و درصورت تمایل، شیرینیهای خشک و کوچک را انتخاب کنید؛ حتی در مصرف این نوع شیرینیها هم اعتدال را رعایت کنید.
چند توصیه مهم:
به دلیل مصرف تنقلات مختلف، شام سبکی میل کنید.
از غذاهای چرب، سرخشده و پرنمک پرهیز و همراه شام، سبزی و سالاد مصرف کنید.
افراد دیابتی در مصرف باسلوق که حاوی قند زیادی است، احتیاط کنند.
پرخوری در شب یلدا میتواند علاوه بر سوءهاضمه، به دلیل انرژی اضافی منجر به اضافهوزن و چاقی شود.