• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 20 آذر 1403
کد مطلب : 242745
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/j2zgy
+
-

سقفی کهن برای راز و نیاز

سقفی کهن برای راز و نیاز

مسجد باقرالعلوم(ع) قدیمی‌ترین مسجد محله سرتخت در سال ۱۲۰۰ شمسی بنا شد. رضا شعبانعلی، مسئول فرهنگی مسجد می‌گوید: «محال است اهل سرتخت باشی و با این مسجد خاطره نداشته باشی. طبق گفته قدیمی‌های محله، نخستین فردی که بعد از ساختن مسجد در آن نماز خواند فردی به نام «بابا» بود. مسجد سرتخت در 2 دوره مرمت و توسعه پیدا کرد. یک‌بار توسط حاج میرزاعلی مکی بنای مسجد بزرگ‌تر شد. او خانه‌اش را که نزدیک مسجد بود وقف کرد. سال ۱۳۸۳ نیز حاج محمدتقی عطارنژاد، از قدیمی‌های محله سرتخت، خانه خودش را وقف مسجد کرد. قبر این واقف بزرگوار در مسجد قرار دارد. بعدازاین تغییرات مسجد سرتخت به مسجد باقرالعلوم(ع) تغییر نام داد. بااین‌حال همچنان به نام مسجد سرتخت و مسجد آقازمانی معروف است. ازآنجا ‌که مرحوم حجت‌الاسلام رمضانعلی زمانی نجف‌آبادی بیش از ۵۰ سال امام جماعت این مسجد بود و اهالی ارادت خاصی به او داشتند در نتیجه به این مسجد آقازمانی نیز می‌گفتند.»
مسجد باقرالعلوم(ع) تنها یک مسجد برای عبادت نیست. شعبانعلی می‌گوید: «مهم‌ترین فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی و مذهبی محله اینجا انجام می‌شود. قدیمی‌ترین پایگاه بسیج شهرری یعنی پایگاه نصر در این مسجد شکل گرفت و همچنان فعال است. هیئت قدیمی سرتخت با نام هیئت پیروان مکتب حضرت علی(ع) که بعد از تکیه معروف نفرآباد در شهرری شکل گرفت هیئت مسجد باقرالعلوم(ع) بود. حاج رضا عشق‌یار، مرحوم استاد علی‌نقی نوریان‌نسب و مرحوم داوود سلیمانی از بانیان این هیئت بودند؛ هیئتی که علم‌هایش همچنان به همت جوانان محله برافراشته است.»
مسجد باقرالعلوم(ع) نزدیک‌ترین مسجد به حرم مطهر است برای همین روزانه زوار بی‌شماری آنجا به نماز می‌ایستند. درهای مسجد در ۳ نوبت نمازهای یومیه باز است. از دیگر مساجد محله سرتخت می‌توان از مسجد اباعبدالله الحسین، مسجد الرضا، مسجد خاتم‌النبیین، مسجد لاله‌زاری و مسجد آیت‌الله بافقی نام برد.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید