تهرانیهای خوشحساب
3میلیون و 600هزار فقره قبض عوارض پایدار برای سال 1403شهر تهران صادر شده است
فرخنده رفائی-روزنامهنگار
تامین منابع برای توسعه امکانات شهر و افزایش سرانههای مورد نیاز شهروندان دشوار است و بدون همراهی مردم امکانپذیر نیست. شهروندان تهرانی نشان دادهاند که در این راه حامی مدیریت شهری هستند. بهگفته معاون مالی و اقتصاد شهری شهردار تهران، امسال برای نخستینبار، نیمی از بودجه شهرداری تهران در 6ماه ابتدای سال محقق شد که در آن سهم درآمدهای پایدار بهطور چشمگیری افزایش داشته است.
روشهای پرداخت به چه صورت است؟
پرداخت غیرحضوری: شهروندانی که به هر علت قبوض عوارض به دستشان نرسیده میتوانند از طریق هر یک از درگاههای غیرحضوری (با درج کد شناسایی 15رقمی واحد مسکونی یا کد شناسایی 12رقمی واحد غیرمسکونی مندرج در قبوض سالهای گذشته) عوارض خود را پرداخت کنند.
پرداخت حضوری: به اداره درآمد شهرداری منطقه یا هر یک از دفاتر خدمات الکترونیک مراجعه کنند. البته صدور قبض عوارض واحدهای غیرمسکونی فقط از طریق ادارههای درآمد شهرداری منطقه انجام میشود.
چگونه از خدمات پرداخت غیرحضوری بهرهمند شویم
این روزها استفاده از خدمات آنلاین و غیرحضوری، پرداخت قبوض خدمات را بسیار آسان کرده و نیازی به مراجعه به بانک و دستگاههای ایتیام سطح شهر نیست. به هر واحد ملکی شامل آپارتمانی و غیرمسکونی در شهر تهران یک شماره شناسایی یکتا اختصاص یافته است که شماره نوشته شده در کادر سبزرنگ بالای قبوض انبوه است. شهروندان میتوانند با ارسال آن به سامانه پیامکی 1370000070(با اعداد لاتین) از خدمات غیرحضوری شهرداری تهران استفاده کنند.
همچنین برای حذف قبوض کاغذی و کمک به حفظ محیطزیست با اسکن بارکد دوبعدی بالای قبض یا ارسال شماره شناسایی 15رقمی به شماره پیامکی 1370000070(با اعداد لاتین) و ثبت شماره تلفن همراه، از سال آینده قبض الکترونیکی برای شهروندان ارسال خواهد شد.
چه زمانی میتوان عوارض شهرداری را پرداخت؟
پرداخت عوارض و بهای خدمات از ابتدای هر سال از طریق درگاههای غیرحضوری امکانپذیر است و قبوض عوارض سالانه صرفاً برای بدهکاران صادر میشود.
روش پرداخت حضوری عوارض شهرداری
از طریق دستگاههای خودپرداز (اسکن بارکد خطی یا شناسه قبض و پرداخت)
خدمات غیرحضوری حوزه عوارض کدامند؟
بارکد دوبعدی (QR code) و شماره شناسایی مندرج در قبوض عوارض انبوه برای هر واحد منحصر به فرد است و شهروندان میتوانند با اسکن این بارکد از خدمات غیرحضوری گستردهای بهرهمند شوند.
اطلاع از شماره شناسایی واحد، اطلاع از میزان بدهی عوارض پایدار، اطلاعات مالی شهرسازی واحد، تخلفات احتمالی ملک، استعلام آخرین گواهیهای صادره (مفاصاحساب، پایانکار و...)، پرداخت عوارض و بهای خدمات (بهصورت مجزا یا تجمیعی) و آگاهی از خدمات محلهای، مواردی هستند که میتوان با اسکن بارکد قبض درباره آنها اطلاع کسب کرد.
آیا میدانید؛
تعجیل در پرداخت معوقات عوارض نوسازی منجر به کاهش مبلغ جریمه دیرکرد میشود و بهعنوان بستانکاری در قبوض سال آتی محاسبه خواهد شد؟
درصورت مغایرت در اطلاعات قبوض چه باید کرد؟
شهروندان درصورت مشاهده هرگونه مغایرتی در اطلاعات مندرج در قبوض شامل اطلاعات سندی ملک یا واحد، مشخصات مالک، پیش از پرداخت به همراه مستندات به اداره درآمد منطقه یا یکی از دفاتر خدمات الکترونیک شهر مراجعه کنند.
صدور و توزیع قبض عوارض تا پایان آذرماه ادامه دارد
علی خشنود، مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران:
3میلیون و 600هزار فقره قبض عوارض پایدار برای سال 1403شهر تهران صادر شده است. صدور این قبضها از نیمه دوم آبانماه در فرایند چاپ و توزیع قرار گرفته و با توجه به وسعت شهر تهران بهصورت تقریبی تا پایان آذرماه ادامه خواهد داشت.