نسخه خوراکی برای مجردهای ایران
دکتر سعید حسینی متخصص تغذیه از بیماریهای تغذیهای در مجردها و شیوههای پیشگیری
مسکن، شغل و تأهل، هر یک به دلایلی اضلاع مشکلات مجردها را تشکیل میدهند، اما یکی از مهمترین مشکلاتی که میتواند سلامت مجردها را تحت الشعاع قرار دهد به تغذیه و عادتهای غذایی مجردها بازمیگردد. ارزان بودن و در دسترس بودن، 2 مولفه اصلی در تعیین منوی غذایی مجردهاست که آنها را به سمت غذاهای فستفودی و کنسروی سوق میدهد و آژیر قرمز را برای سلامت بدن مجردها به صدا در میآورد. دکتر سعید حسینی- متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشکده تغذیه و رژیمشناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران- درباره باید و نبایدهای تغذیه مجردها با همشهری گفتوگو کرده است.
نقاط تاریک منوی غذایی مجردها
در سبک زندگی مجردی سبزیجات و میوه کمتر مصرف میشود و بیشتر به غذاهای فستفودی و کنسروی اقبال نشان میدهند. چربیها در غذاهای فستفودی ، همچنین نمک و مواد نگهدارنده در غذاهای کنسروی نقاط تاریک منوی غذایی مجردها را تشکیل میدهند.
بیماریهایی که در کمین مجردها نشستهاند
بیماریهای گوارشی مثل زخممعده و نفخ در افراد مجرد بیشتر بروز میکند. میزان بالای روغن در غذاهای فستفودی بهدلیل آنکه انرژی زیادی را به بدن وارد میکند معضلاتی همچون چاقی و بیماریهای قلبی و دیابتی به بار میآورد، همچنین ناگفته نماند که چربی موجود در غذاهای فستفودی بهدلیل آنکه چندبار استفاده میشود، باعث سرطان هم میشود. مجردهایی که کنسرو، غذای اصلی سفرهشان است بهخاطر نمک بالا و موادنگهدارنده شان باید منتظر فشارخون و حتی سرطان باشند.
مجردها چه غذایی و چقدر بخورند؟
مجردها در گام اول باید مقداری غذا بخورند که وزنشان در محدوده طبیعی بماند. در واقع مقدار انرژی دریافتی از غذا بسیار مهم است؛ حال چه این انرژی دریافتی از غذاهای سالم یا ناسالم بهدست آمده باشد. ممکن است این انرژی اضافه از مواد غذایی خوب مثل میوه یا روغنهای سالم مثل روغن کنجد به بدن برسد که مستقیما در سلامت عادی بدن تأثیر منفی ندارد اما اینکه افراد انرژی اضافی را بهخاطر خوردن چربی غذاهای فستفودی یا نوشیدنیهای انرژیزا بهدست بیاورند، خطر جدی برای سلامتی محسوب میشود. هر چند بهدلیل آنکه مجردها فرصت و حوصله پختوپز ندارند، خودشان را از بعضی از مواد غذایی محروم میکنند اما باید تلاش کنند که لبنیات، سبزیجات، میوهها، غلات، گوشت و حبوبات را در منوی غذایی روزانهشان جای دهند.
قرصهای ویتامین را فراموش نکنید
اگر یک دختر جوان مدت زمان زیادی با تپش قلب و پریدگی رنگ صورت مواجه است یعنی بدنش نیاز به ویتامین و آهن دارد و اگر نمیتواند این ویتامین را از طریق تغذیه خود تأمین کند، بهتر است که قرص آهن مصرف کند.
70تا 80درصد افراد در جامعه ما با کمبود ویتامین D مواجه هستند و در همین راستا مجردها بهتر است سراغ دکتر بروند و آزمایش بدهند. اما گر فرصت رفتن پیش پزشک را ندارند، میتوانند یک عدد ویتامین D 50هزار را در ماه استفاده کنند.
افرادی که هر روز لبنیات مصرف نمیکنند در معرض کمبود ویتامین B و کلسیم قرار دارند و درصورتی که بیماری کلیوی ندارند باید از این ویتامینهای B و کلسیم استفاده کنند.