• چهار شنبه 5 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 23 جمادی الثانی 1446
  • 2024 Dec 25
یکشنبه 13 آبان 1403
کد مطلب : 239400
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/g5mjr
+
-

هیولای دیجیتالی بندر انزلی

انتشار عکسی ساختگی از صید یک هیولا، جنجالی شده و لزوم توجه به فیک نیوز را دوباره مطرح کرده است

هیولای دیجیتالی بندر انزلی

فاطمه عباسی

بیایید قبول کنیم که هوش مصنوعی و متعلقاتش دارد زندگی‌مان را تسخیر می‌کند. حتی اگر به این شوری هم نباشد، لااقل قبول کنید که تأثیرش را در جهانمان گذاشته و کسی نیست که نداند چه کارهایی که می‌شود با این هوش مصنوعی انجام داد.
در همین فضای مجازی به وفور می‌توانید رد پای هوش مصنوعی را ببینید. نمونه‌اش تصویری است که اخیرا در توییتر یا همان شبکه ایکس منتشر شده و در توضیح این عکس نوشته شده: «موجود عجیب و ناشناخته‌ای که ساعاتی پیش در انزلی به دام صیادان افتاده است. به‌نظر می‌آید بیشتر از اینکه احتمال داشته باشد با یک موجود باستانی طرف باشیم‌ با نوعی جهش در اثر تشعشعات رادیواکتیو، مواجه هستیم.» تصویر هم یک موجود عجیب الخلقه را نشان می‌دهد که انگار چند صیاد آن را از دریا شکار کرده‌اند. جالبی ماجرا اینجاست که در انتهای این متن خود منتشر‌کننده هشتگ «هوش مصنوعی» را زده و یک جورهایی به کاربران رسانده که ماجرا فیک است و این تصویر توسط هوش مصنوعی ساخته شده است، اما انگار این هشتگ نتوانسته کسی را قانع کند و این تصویر در کمترین زمان بیش از یک میلیون بار دیده شده و بعد هم در پیج‌های مختلف اینستاگرام به اشتراک گذاشته شده تا همه هیولای انزلی را ببینند و بترسند.  ماجرا تا جایی پیش رفت که مدیرکل شیلات گیلان اعلام کرد تصویری که از صید یک ماهی خاویاری در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شود، ساخته هوش مصنوعی و غیرواقعی است.  بعد هم این مسئول از مردم خواسته که به هر منبع خبری اعتماد نکرده و خبر‌ها را از منابع و رسانه‌های معتبر دنبال کنند. نمونه این استفاده از هوش مصنوعی و انتشار اخبار فیک در فضای مجازی و پر و بال دادن به این اخبار، کم نیست و احتمالا خیلی‌هایمان با این مدل خبرها روبه‌رو بوده‌‌ایم؛ از بارش بادمجان در تهران بگیر تا کج شدن برج میلاد! حالا که این ابزار عجیب به زندگی‌هایمان رسوخ کرده، بد نیست فرق اخبار جعلی را از اخبار درست بدانیم تا بیخودی با انتشار مجدد این اخبار، کسی را گمراه نکنیم. تشخیص اخبار فیک هم کار سختی نیست، کافی است سایر سایت‌ها و رسانه‌های خبری معتبر را جست‌وجو کنید تا ببینید آیا این خبر را گزارش می‌کنند یا خیر. همچنین منابع معتبر ذکر شده در محتوا را بررسی کنید.

جعلی های جهانی
هر سال تعداد زیادی عکس با هوش مصنوعی تولید می‌شود که مردم را غافلگیر می‌کند؛ یعنی هر کسی که دسترسی به یک حساب هوش مصنوعی داشته باشد، می‌تواند عکس‌هایی را که در نظردارد تولید کند. با این حال، برخی از این عکس‌ها هستند که مثل هیولای بندر انزلی مورد توجه عمومی قرار می‌گیرند. در سال‌های اخیر، برخی از این تصاویر، چنان دست به‌دست شده و مورد توجه قرار گرفته‌اند که چه بسا برخی همچنان فکر می‌کنند واقعی هستند. برخی از این عکس‌های معروف که صرفا توسط هوش مصنوعی ساخته شده و کاملا جعلی‌اند، اینها هستند‌



 

این خبر را به اشتراک بگذارید