• یکشنبه 4 آذر 1403
  • الأحَد 22 جمادی الاول 1446
  • 2024 Nov 24
سه شنبه 8 آبان 1403
کد مطلب : 238869
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/O73XN
+
-

شکر سفید و این همه عوارض؟

آرش نهاوندی؛ روزنامه‌نگار

همه ما از شکر تصفیه‌شده که با عنوان شکر سفید شناخته می‌شود، استفاده می‌کنیم. اما آیا می‌دانیم که همین شکر سفید چه مضراتی دارد؟ با هم نگاهی به مضرات این دانه‌های سفید می‌اندازیم.
بدون ارزش غذایی: شکر تصفیه‌شده به نیاز افزایش فوری به انرژی پاسخ می‌دهد، اما هیچ ماده مغذی ضروری‌ای در شکر فرآوری‌شده وجود ندارد.
خطر چاقی را افزایش می‌دهد: غذاها و نوشیدنی‌های شیرین اغلب منجر به پرخوری می‌شوند، زیرا کمتر سیرکننده‌اند و این منجر به افزایش مصرف کالری‌های خالی می‌شود.
بیماری‌های مزمن: مصرف بیش از حد قند با بیماری‌های مزمن مختلفی مانند دیابت نوع2، بیماری قلبی و بیماری کبد چرب مرتبط است.
مشکلات دندانی: وقتی شکر مصرف می‌شود، با باکتری‌های موجود در دهان تعامل و اسید تولید می‌کند که مینای دندان را فرسایش می‌دهد.
افزایش قند خون: قند سفید می‌تواند باعث افزایش سریع سطح گلوکز خون و به‌دنبال آن افت‌هایی شود که منجر به افزایش گرسنگی و هوس می‌شود. این اثر به‌شدت پرنوسان می‌تواند به‌ویژه برای افراد مبتلا به حساسیت به انسولین یا دیابت مضر باشد.
سلامت روان: شکر می‌تواند باعث افزایش موقت شادی و به‌دنبال آن افت ناگهانی انرژی و همچنین سلب آسایش عاطفی شود.
منجر به التهاب می‌شود: التهاب مزمن با طیف وسیعی از مشکلات سلامتی ازجمله بیماری‌های خودایمنی و مشکلات قلبی و عروقی مرتبط است.
خواص اعتیاد‌آور: شکر می‌تواند سیستم پاداش مغز را مانند مواد‌ مخدر فعال کند و منجر به رفتارهای اعتیادآور شود. این ماده  غذایی می‌تواند چرخه‌ای از هوس و مصرف ایجاد کند که شکستن آن سخت است.
تأثیر بر سلامت پوست: رژیم غذایی با قند بالا با مشکلات پوستی ازجمله آکنه و پیری زودرس مرتبط است.
تأثیر بر عملکرد سیستم ایمنی بدن: مصرف بیش از حد قند می‌تواند سیستم ایمنی بدن را سرکوب و بدن را آماده ابتلا به انواع عفونت‌ها و بیماری‌ها کند.


 

این خبر را به اشتراک بگذارید