• پنج شنبه 10 آبان 1403
  • الْخَمِيس 27 ربیع الثانی 1446
  • 2024 Oct 31
دو شنبه 7 آبان 1403
کد مطلب : 238818
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/El3Qk
+
-

رژیم صهیونیستی از گشایش‌های سرزمینی به جنگ برای حفظ موجودیت خود رسیده است

مأموریت: حفظ موجودیت

گزارش1
مأموریت: حفظ موجودیت

رضا عمویی-روزنامه‌نگار

اگر نشانه‌های زوال و بحران یک موجودیت سیاسی را بخواهیم بررسی کنیم، لازم است چه فاکتورهایی را مدنظر قرار دهیم؟ بی‌تردید یکی از نشانه‌های بحران برای هر موجودیت سیاسی می‌تواند روایت‌ها و نقل‌قول‌هایی باشد که از سوی متولیان آن ایراد می‌شود. درواقع تحلیل گفتمان غالب در فضای سیاسی یک موجودیت سیاسی مانند رژیم صهیونیستی می‌تواند وضعیت حال حاضر و حتی احتمالات آینده آن را برای ما روشن سازد. در این گزارش بناست به این موضوع بپردازیم که رژیم صهیونیستی طی یک سال گذشته همزمان با جنگ غزه به کدام سو می‌رود؟

اعتراف به خطر موجودیتی
اظهارنظرها و گفته‌ها درباره وضعیت خطرناک و شرایط وخیم رژیم صهیونیستی همزمان با جنگ غزه بارها ازسوی مسئولان این رژیم تکرار شده است:
  نتانیاهو: موجودیت اسرائیل در خطر است
 ۳۰ فروردین ۱۴۰۳/ «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی طی سخنانی در کابینه خود تأکید کرد که شکاف داخلی در اسرائیل باید اکنون برطرف شود؛ چراکه ما با تهدید موجودیتی روبه‌رو هستیم.
  آویگدور لیبرمن، وزیرامور خارجه پیشین اسرائیل
۲۳تیر ۱۴۰۳ /  اگر فعالیت ائتلاف حاکم نتانیاهو و مجلس کنونی تا 2سال دیگر ادامه داشته باشد، اسرائیل نابود می‌شود.
  ترامپ: موجودیت اسرائیل در خطر است
 11مردادماه 1403/ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در سخنرانی انتخاباتی خود ادعا کرده است که درصورت عدم‌پیروزی‌اش در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور، رژیم اسرائیل موجودیت خود را از دست خواهد داد. وی در توضیح ادعایش اینطور بیان کرد:‌ «ما باید در این انتخابات پیروز شویم و اگر یهودی‌ها به جمهوری‌خواهان رأی ندهند، اسرائیل را از دست خواهیم داد.»
  فارن افرز: موجودیت اسرائیل به خطر افتاده
 ۱۵مرداد ۱۴۰۳/ نشریه «فارن افرز» با اشاره به‌شدت یافتن تحرکات نظامی رژیم صهیونیستی در منطقه و ترورهای پیاپی اعضای جبهه مقاومت نوشت: موجودیت اسرائیل به خطر افتاده و اقدامات منطقه‌ای خشونت‌بار اسرائیل نه از سر قدرت، بلکه برای پوشاندن نقاط ضعفش است.
  هشدار رئیس شاباک درباره موجودیت اسرائیل
 2شهریور 1403/  رونن بار، رئیس سرویس امنیتی شین‌بت (شاباک) در نامه‌ای به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم هشدار داده که «تروریسم یهودی» موجودیت اسرائیل را به خطر انداخته است.

نشانه‌های افول
نه فقط اظهارنظرها، بلکه برخی اقدامات و رفتارهای رژیم صهیونیستی را هم می‌توان نشانه افول موجودیت این رژیم ارزیابی کرد.

  دیوارکشی‌ها
رژیم صهیونیستی که تا مدتی پیش به‌دنبال تحقق رویای از نیل تا فرات بود، از چند سال پیش تا‌کنون برای تضمین امنیت ساکنان خود در 4گوشه فلسطین اشغالی ۶ دیوار حائل احداث کرده است:


  از بین رفتن بازدارندگی
هم کارشناسان و هم خود صهیونیست‌ها بر این موضوع اتفاق نظر دارند که عملیات 7اکتبر حماس و تحولات پس از آن نشان داد که بازدارندگی اسرائیل از میان رفته است؛ این در حالی است که دیوید بن گورین، از بنیانگذاران صهیونیسم بین‌الملل هشدار داده بود زمانی که بازدارندگی ما از بین برود، اسرائیل نابود می‌شود:

  نفتالی بنت، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با «سی‌ان‌ان»: نتانیاهو مسئول از بین رفتن قدرت بازدارندگی ماست. حملات محور مقاومت نتیجه ضعف و از بین رفتن قدرت بازدارندگی اسرائیل است.
  فارن‌پالیسی: مفهوم «بازدارندگی» اسرائیل توسط ایران نابود شد/ دکترین استراتژیک اسرائیل تحت سیطره مفهوم «بازدارندگی منحصر به فرد» یا آنچه شارون آن را «ترس منطقه از اسرائیل» توصیف می‌کرد از بین رفته است و بعد از پرواز پهپاد‌ها و موشک‌های ایرانی بر فراز اسرائیل (فلسطین اشغالی) اسرائیل دیگر نمی‌تواند مفهوم «ترس منطقه از اسرائیل» را حفظ کند. تلاش اسرائیل برای بازگرداندن امنیت خود موفق نبوده است.
  سرویس اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی: قدرت بازدارندگی اسرائیل از دست رفته است/ قدرت بازدارندگی اسرائیل در حال از بین رفتن است و تنش‌های راهبردی تشدید شده و با توجه به تحولات اخیر در عرصه داخلی و خارجی نگرانی زیادی درباره بدتر شدن این وضعیت وجود دارد.
  مؤسسه مطالعات راهبردی بگین سادات: نشانه‌های از بین رفتن بازدارندگی اسرائیل/ یکی از نشانه‌های از بین رفتن بازدارندگی اسرائیل طی عملیات طوفان‌الاقصی تخلیه کامل ده‌ها شهرک در شمال و جنوب اسرائیل و آوارگی 200هزار شهرک‌نشین بود؛ اتفاقی که از سال 1948هیچ‌گاه برای اسرائیل رخ نداده بود.
  معاریو: ارتش اسرائیل در ایجاد بازدارندگی شکست خورده است / پس از گذشت یک سال از جنگ، ارتش اسرائیل در محقق کردن اهداف خود و ایجاد بازدارندگی در برابر ایران شکست خورده و اکنون اسرائیل نه می‌داند چگونه ائتلافی منطقه‌ای علیه تهران تشکیل دهد و نه راهبردی برای پایان جنگ دارد.

برآورده نشدن اهداف در جنگ‌ها
طی یک سال گذشته، صهیونیست‌ها در منطقه دست به تجاوزات مختلفی زده‌اند، اما به‌گفته خود صهیونیست‌ها اهداف این جنگ‌ها برای تل‌آویو برآورده نشده است:
  ناکامی در اهداف جنگ
در ابتدای جنگ علیه غزه، رژیم صهیونیستی برای خود مجموعه‌ای از اهداف را تعیین کرد که پس از یک سال هیچ‌کدام برآورده نشده است:

  ادامه حیات حماس
  ادعای نتانیاهو یک‌ماه پس از آغاز جنگ غزه در دسامبر 2023: «حماس باقی نخواهد ماند؛ زیرا ما آن را نابود می‌کنیم؛ چون هدف ما از جنگ [علیه غزه] نابودی کامل حماس است.»
  روزنامه عبری «یدیعوت آحارانوت» چاپ تل‌آویو: «حماس ثابت کرد که یک ارتش پایان‌ناپذیر است؛ بنابراین سخن گفتن از نابودی آن چیزی جز یک توهم نیست.»
  آوراهام شاما، استاد دانشگاه نورث ویسترن آمریکا: «فارغ از آنچه هم‌اکنون در غزه می‌گذرد باید بگویم که حقیقتا اسرائیل شکست خورد و حماس پیروز شد.»

  عدم‌آزادی اسرای صهیونیست
  نتانیاهو در فروردین 1403: به رفح می‌رویم و اسرا را آزاد می‌کنیم! با وجود گذشت یک سال از جنگ غزه و بیش از 8‌ماه از ورود زمینی ارتش اسرائیل به رفح در جنوب غزه، هنوز هیچ اسیری آزاد نشده است.
  باردو، رئیس اسبق موساد در گفت‌وگو با کانال 11عبری: عدم‌بازگشت اسرا، شکست بزرگ اسرائیل در جنگ خواهد بود.


  عدم‌نابودی حزب‌الله در حمله به لبنان
مقامات صهیونیستی از ابتدا مهم‌ترین اهداف بمباران لبنان را نابودی حزب‌الله اعلام کرده بودند، اما این هدف به وقوع نپیوست:

  بنیامین نتانیاهو در جریان سفر به نیویورک برای شرکت در نشست سازمان ملل:  «سیاست اسرائیل روشن است. ما با تمام قدرت به حمله به حزب‌‌الله با هدف از کار انداختن آن ادامه می‌دهیم.»

  سرتیپ زِویکا خَییموویچ، ژنرال سابق نیروی هوایی ارتش اسرائیل  در مصاحبه‌ای با روزنامه «معاریو»: اگرچه عملیات‌های تاکتیکی اسرائیل در لبنان چشمگیر هستند، اما این اقدامات نمی‌تواند حزب‌الله را مجبور به توافق سازش کند.

  «یورونیوز»:  اگرچه حزب‌الله از آغاز حملات اسرائیل متحمل ضربات شدیدی شده، اما حملات خود را افزایش داده است و این نشان می‌دهد که این گروه توانایی تبدیل این درگیری طولانی را به جنگی فرسایشی برای اسرائیل دارد.
 
  آموس هارئل، تحلیل‌گر امور نظامی روزنامه «هاآرتص»:  حمله اخیر حزب‌الله به قیساریه(محل سکونت نتانیاهو) نشان‌دهنده توانایی این گروه برای جمع‌آوری داده‌های اطلاعاتی برنامه‌ریزی شده و دقیق است.

  اسحاق بریک، ژنرال صهیونیست: به‌رغم موفقیت تاکتیکی و عملیاتی در انفجار انبارهای حزب‌الله و ترور رهبران ارشد آن، اما حملات موشکی این گروه همچنان بدون توقف ادامه‌دارد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید