خورشت کدوحلوایی با ماش
مواد لازم: پیاز: یک عدد شنبلیله خشک: یک قاشق مرباخوری سیر رندهشده: 2قاشق مرباخوری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، ادویه کاری یا ادویه خورشتی: به میزان لازم ماش خیسخورده: یک پیمانه کدو حلوایی پوستگرفته و درشت خرد شده: یک کیلو رب گوجهفرنگی: 2قاشق غذاخوری پوره گوجه فرنگی:2عدد پودر لیمو عمانی یا پرک لیمو: به میزان لازم
روش تهیه: 1. پیاز خلالی را تفت دهید سپس سیر رنده شده را به آن بیفزایید و به تفت دادن ادامه دهید. در ادامه ادویهها و پودر شنبلیله خشک را به مواد بیفزایید. ماش و کدوحلواییها را داخل قابلمه بریزید تا بپزند سپس رب گوجهفرنگی را به مواد بیفزایید.
2. گوجهفرنگیهای پورهشده را همراه نمک داخل خورشت بریزید. آب جوش را به آن اضافه کرده و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا خورشت با حرارت ملایم پخته و جا بیفتد.
خورشت کدوحلوایی و عدس
مواد لازم: کدو حلوایی:۳۰۰گرم عدس:۳۰۰گرم مغز گردو پودر شده: ۳۰۰گرم سیر: ۴حبه شکر: یکقاشق چایخوری رب آلوچه یا رب آلبالو: یکقاشق غذاخوری رب انار: ۳قاشق غذاخوری زعفران: یکقاشق غذاخوری زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم روغن: به میزان لازم
روش تهیه:
1. سیرهای له شده را تفت دهید. سپس پودر گردوها را به سیر بیفزایید. سپس رب انار، رب آلوچه یا آلبالو، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به مواد بیفزایید. آبجوش را داخل قابلمه ریخته و صبر کنید تا با حرارت ملایم گردوها روغن بیندازند.
2. در این فاصله کدو حلواییها را داخل تابهای تفت دهید تا کمی طلایی شوند. سپس زعفران دمکرده و شکر را روی کدوحلواییها بریزید تا کاراملی شوند. در انتها کدوحلواییها و عدسهای پختهشده را به قابلمه خورشت اضافه کنید و اجازه دهید تا جا بیفتد.