• یکشنبه 22 تیر 1404
  • الأحَد 17 محرم 1447
  • 2025 Jul 13
پنج شنبه 3 آبان 1403
کد مطلب : 238462
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/El3xg
+
-

بهار در پاییز

با اکران صبحانه با زرافه ها و هفتاد سی، تقریبا کل اکران ۱۴۰۳ در سیطره کمدی ها باقی می ماند

گزارش
بهار در پاییز

 شقایق عرفی‌نژاد-روزنامه‌نگار

اکران 2کمدی که امید زیادی به فروش آنها وجود دارد، به تعویق افتاد. به‌گزارش همشهری، از چند روز پیش تبلیغات فیلم‌های «صبحانه با زرافه‌ها» به کارگردانی سروش صحت و «هفتاد سی» ساخته بهرام افشاری شروع شد و قرار بود این دو فیلم از دوم آبان اکرانشان را شروع کنند، اما این تاریخ تغییر کرده و گفته شده شورای صنفی نمایش با موافقت تهیه‌کنندگان این دو فیلم، اکران آنها را با تأخیر انجام خواهد داد. دلیل این کار هم روی پرده بودن چند کمدی مثل «زودپز»، «خجالت‌نکش‌2» و «تگزاس3» عنوان شده است.
طبق آنچه شورای صنفی نمایش اعلام کرده صبحانه با زرافه‌ها به کارگردانی سروش صحت و تهیه‌کنندگی مصطفی احمدی با یک هفته تأخیر از 9آبان با سرگروهی پردیس چهارسو نمایش داده خواهد شد، اما در مورد هفتاد سی این تعویق کمی ‌بیشتر است و این فیلم با تهیه‌کنندگی ابراهیم عامریان از هفتم آذر با سرپرستی پردیس مگامال روی پرده می‌رود و احتمال دارد تا نوروز اکرانش ادامه داشته باشد.

فیلمی که می‌توان به همه سکانس‌های آن خندید
سروش صحت در صبحانه با زرافه‌ها کمدی مورد علاقه‌اش را ادامه داده است. فیلم داستان چند دوست است که در شب عروسی یکی از آنها، اتفاقات غیرمنتظره‌ای می‌افتد که همه‌‌چیز را تغییر می‌دهد. فیلم فهرستی از بازیگران شناخته شده‌دارد و وجود یک نام در میان بازیگران احتمال فروش آن را بسیار بالا می‌برد: پژمان جمشیدی که همین حالا هم تگزاس3 را روی پرده دارد و هتل هم با بازی او به شکل آنلاین اکران شده است.
حضور بهرام رادان، هوتن شکیبا، ‌‌هادی حجازی‌فر و بیژن بنفشه‌خواه هم البته به دیده شدن فیلم کمک خواهد کرد. نمایش این فیلم در جشنواره فیلم سال گذشته نقدهای زیادی را به‌دنبال داشت. یکی از منتقدان درباره آن نوشته بود: «صحت بعد از سال‌ها مشق فیلمسازی در فضایی متفاوت و ساخت سریال‌هایی که جهان را از دریچه ذهن خودش می‌دید حالا در صبحانه با زرافه‌ها در قله‌ای ایستاده است که می‌توان با تک‌تک سکانس‌هایش خندید و فکر کرد و حتی گاهی گریست. اینطور است که صحت حتی مرگ را و پوچی زندگی را به‌راحتی به سخره می‌گیرد و حتی ابایی ندارد که در میانه فیلم شخصیت اصلی را به سمت مرگ ببرد و باز دوباره او را به دنیای امروزی خودش بکشاند.» بازی خوب و دیدنی ‌هادی حجازی‌فر، حضور غافلگیرکننده بیژن بنفشه‌خواه و مفهوم رفاقت و عشق به زندگی و زیستن هم نکته‌های دیگری بوده که درباره فیلم به آنها اشاره شده است.
منتقد دیگری در همان زمان نظری کاملا مخالف این دارد. او نوشته است: «فیلم به‌شدت از نام و آوازه سروش صحت نان می‌خورد؛ درحالی‌که حتی اصالت فیلم جهان با من برقص را هم ندارد. به صرف استفاده از مواد، لحظات زیادی از فیلم و شخصیت‌ها در هپروت می‌گذرد و جفنگیات کاراکترها به فضای پست‌مدرن تعبیر می‌شود. انتخاب بازیگران بر مبنای رفاقت انجام شده نه شایستگی نقش‌ها، حضور دائمی ‌هوتن شکیبا، بیژن بنفشه‌خواه و پژمان جمشیدی در فیلم‌های صحت نمونه کامل این رفیق بازی بی‌معناست. صبحانه با زرافه‌ها یک باحال‌بازی صد و چند دقیقه‌ای از صحت و رفقایش است که قرار است در عین این جفنگیات درس زندگی و مفاهیم هستی‌نگارانه هم بدهد.»

نخستین تجربه کارگردانی  فاتح گیشه‌ها
بعد از موفقیت خیره‌کننده فیلم «فسیل» در گیشه و همینطور فیلم‌های «سگ‌بند» و «سال گربه»، بهرام افشاری به‌احتمال زیاد در حال رقم‌زدن یک فروش فوق‌العاده دیگر است. هفتاد‌سی پنجمین همکاری بهرام افشاری و ابراهیم عامریان است که پیش از این در فسیل(پرفروش‌ترین فیلم تاریخ سینمای ایران) و فیلم‌های سینمایی «کارگر ساده نیازمندیم» و «مرد عینکی» با تهیه‌کنندگی او حضور داشته و پیش‌تر از آن به‌صورت مشترک با ابراهیم عامریان، فیلم‌کوتاه «خانه خاکستری» را کارگردانی کرده است. درباره این فیلم که هنوز داستانی از آن منتشر نشده است، گفته شده یک طنز اجتماعی است. بازیگران آن هم از این قرارند: هوتن شکیبا، الهه حصاری، صدف اسپهبدی، حسین پاکدل، مهدی حسینی‌نیا، سیاوش طهمورث و ناهید مسلمی. عکس‌های متعددی هم از این فیلم منتشر نشده است، اما یکی دو عکس منتشرشده دست‌کم در مورد 2بازیگر اصلی یعنی بهرام افشاری و هوتن شکیبا نشان ‌می‌دهد با گریم‌های متفاوتی روبه‌رو هستیم. بهرام افشاری در نقش یک راننده اتوبوس با سری نیمه تراشیده، سبیل و با پیراهن و ژاکتی کهنه، چهره جدیدی نمایش داده و هوتن شکیبا هم با موی یک‌طرفه شانه‌شده و سیبیل و با کت و پیراهن کثیف، پیش از این دیده نشده است. فیلم به دلایلی از جشنواره سال قبل خط خورد و برای بسیاری این سؤال را ایجاد کرد که با وجود فیلم‌های ضعیف جشنواره، فیلم افشاری چه مشکل بیشتری داشته که از نظر هیأت انتخاب پذیرفته نشده است.‌

 

این خبر را به اشتراک بگذارید