انجام عمل جراحی حسن یزدانی، قهرمان کشتی ایران در فرانسه پس از آسیب در مسابقات المپیک پاریس2024 این سؤال را ایجاد کرده که آیا جراحان ایرانی قادر به انجام چنین عملی نبودهاند؟ یا فقدان تخصصی خاص باعث شده این کشتیگیر راهی بیمارستانی در اروپا شود؟ دکتر محمد رازی، رئیس انجمن جراحان ارتوپد ایران در اینباره به همشهری میگوید: «ورزشکاران حرفهای خودشان تصمیم میگیرند کجا جراحی داشته باشند اما نکته مهم اینجاست که با وجود کم و کاستیها، توان ارتوپدی ایران بسیار بالاست و درحالیکه برخی قهرمانان ورزشی جراحی در خارج از کشور را ترجیح میدهند، برخی هم اقدامات درمانیشان را در داخل کشور تکمیل میکنند.» البته بهگفته این مسئول هر پزشکی در ایران به راحتی زیر بار جراحی قهرمانان ورزشی نمیرود؛ چون حاشیه این مسائل زیاد است و اگر ورزشکار دوباره از همان ناحیه آسیب ببیند، همه کاسهکوزهها بر سر پزشکی ایران میشکند. درحالیکه آسیب مجدد یک عضو کاملا طبیعی است و ربطی به جراح یا امکانات موجود در کشور ندارد.
رازی با بیان اینکه عضو جراحی شده دوباره به شرایط اولیه برنمیگردد، عنوان میکند: «به همین دلیل ایجاد هیاهو و بیان مطالبی مبنی بر اینکه علم پزشکی ما قادر به انجام برخی کارها نیست، کار درستی نخواهد بود. در بهترین حالت هم کسی که یکبار آسیب دیده، میتواند دوباره هم مصدوم شود یا شانه جراحی شده هم امکان آسیب دوباره دارد. هیچ جراحی نمیتواند بهتر از خداوند متعال، شانه و دیگر اعضا را جراحی یا ترمیم کند.»
این در حالی است که حسن یزدانی، برای بار اول توسط دکتر حمیدرضا اصلانی، ارتوپد و فلوشیپ آرتروسکوپی مفاصل و طب ورزشی از آمریکا مورد جراحی قرار گرفت و همان زمان هم این پزشک اعلام کرد که معمولا بین ۱۰ تا ۱۵ درصد امکان جوش نخوردن پارگیهای کتف وجود دارد. بهگفته این متخصص، بسیاری از ورزشکاران به این دلیل که از میادین ورزشی دور نشوند، برای جراحی دیر اقدام میکنند یا بعد از جراحی، پیگیری درمانی را انجام نمیدهند، درحالیکه یک روز و حتی یک ساعت بازماندن از برنامه بازتوانی میتواند نتایج جبرانناپذیری برای فرد جراحیکرده بهدنبال داشته باشد.
چرا پزشکان ایرانی، قهرمان کشتی را جراحی نکردند؟
در همینه زمینه :
گشتی در اقتصاد ایران
دادهنما
دادهنما