• چهار شنبه 26 دی 1403
  • الأرْبِعَاء 15 رجب 1446
  • 2025 Jan 15
سه شنبه 6 شهریور 1403
کد مطلب : 233772
لینک کوتاه : newspaper.hamshahrionline.ir/RgzxY
+
-

خارج از دید

مسئله پيچيده بازيکنان خارجي استقلال از خريدهاي جديد پرشمار تا قديمي‌هايي که پشت خط مانده‌اند

تیتر یک
خارج از دید

در روزهای نقل‌وانتقالات تابستانی و درحالی‌که استقلال یکی از فعال‌ترین تیم‌ها بود و خریدهای جدید را یک‌به‌یک به لیست خودش اضافه می‌کرد، به‌نظر می‌رسید این خریدها و به‌خصوص بازیکنان خارجی عصای دست جواد نکونام باشند و بخش زیادی از سرنوشت لیگ امسال با عملکرد این ستاره‌های خارجی مشخص شود. استقلال از فصل قبل ماشاریپوف و بلانکو را داشت، سیلوا در راه بازگشت بود و منتظر محمد هم بعد از پایان قرارداد قرضی‌اش با مس‌رفسنجان می‌توانست یکی از گزینه‌های نکونام باشد. همزمان، اندونگ و کاکوتا 2بازیکن صاحب‌نام و درجه ‌اول فوتبال دنیا هم با رزومه‌ای پربار پشت درهای باشگاه استقلال بودند و به‌نظر می‌رسید آبی‌ها در زمینه خرید خارجی‌های تأثیرگذار گوی سبقت را از همه تیم‌های لیگ برتر ربوده‌اند. اما امروز که لیگ آغاز شده و 2هفته هم از آن گذشته هنوز هیچ خبری از درخشش خارجی‌ها نیست و استقلال هر آنچه در این 2هفته به‌دست آورده بدون دخالت آنها کسب کرده و ستاره اصلی‌اش هم رامین رضاییان است که تا اینجا بهترین خرید این فصل لقب گرفته.

   گوستاوو بلانکو؛ گمشده بزرگ
مهم‌ترین بازیکن خارجی استقلال در فصل گذشته بدون شک گوستاوو بلانکوی آرژانتینی بود. درست است که ماشاریپوف هم در بخش زیادی از فصل گذشته در ترکیب استقلال درخشید اما گلزنی‌های بلانکو بود که بیش از هر چیزی به چشم آمد. بلانکو 20بازی در استقلال فیکس بود و با 6گل و یک پاس گل خودش را در جمع 20بازیکن برتر لیگ گذشته جای داد. براساس نمرات سایت متریکا، این مهاجم بعد از ریکاردو آلوز و روبرتو تورس سومین خارجی موفق فصل گذشته بود و جایگاه خوبی را در جمع ستاره‌های خارجی لیگ برتر به‌دست آورد. اوج درخشش بلانکو در بازی‌هایی بود که به‌نظر می‌رسید راه‌های تهاجم استقلال توسط حریف بسته شده و آبی‌ها از خلق موقعیت عاجزند اما او در یک لحظه و در موقعیتی که اصلا موقعیت گل به‌نظر نمی‌رسید ناگهان با یک ضربه دروازه حریف را باز می‌کرد. اوج این کار در بازی با ذوب‌آهن دیده شد که بازی با تساوی یک - یک رو به پایان بود اما بلانکو در وقت‌های تلف‌شده و در یک لحظه با شوتی عجیب دروازه حریف را باز کرد. بلانکو امسال به‌خاطر الحاقیه‌ای که در قراردادش هست هنوز برای استقلال بازی نکرده و گفته می‌شود قرارداد با او برای آبی‌ها 10میلیارد تومان گران‌تر از فصل قبل درمی‌آید. در غیاب این آرژانتینی، آرمان رمضانی به تنها بازیکن خط حمله تبدیل شده و نکونام هیچ گزینه دیگری جز او برای این خط ندارد.

   رافائل سیلوا؛ سیلوای رفت و برگشت
مدافعی که حالا دیگر به رفتن و برگشتن عادت کرده است، امسال هم بعد از یک نیم‌فصل دوری از استقلال دوباره به ترکیب این تیم بازگشته. سیلوا به همراه ماشاریپوف، فعلا تنها بازیکنان خارجی ترکیب استقلال هستند اما مدافع برزیلی در حال‌حاضر دور از فرم آمادگی‌اش نشان می‌دهد و در بازی با ملوان هم اشتباه او عامل اصلی یکی از گل‌های تیم انزلی‌چی بود.
 نکونام در خط دفاعی سامان فلاح را هم به خدمت گرفته که خیلی از تیم‌ها آرزوی داشتن او را دارند اما این مدافع جوان را روی نیمکت نشانده و همچنان به رافائل سیلوا اعتماد کرده است که او هم هرازگاهی جواب اعتماد نکونام را به این شکل می‌دهد.

   جلال‌الدین ماشاریپوف؛ فعلا پرچمدار خارجی‌ها
فعلا بهترین و موفق‌ترین بازیکن خارجی استقلال همین هافبک ازبکستانی است. ماشاریپوف در آخرین بازی استقلال مقابل ملوان دومین بازیکن برتر تیمش بعد از رامین رضاییان بود. او در این بازی 5پاس کلیدی داد و با نمره7.51دومین استقلالی موفق زمین و سومین بازیکن برتر میدان بود. او در نخستین بازی مقابل شمس‌آذر هم نمره7.34گرفت و از خوب‌های استقلال بود. جلال‌الدین فعلا تنها بازیکن خارجی است که در استقلال فیکس بازی می‌کند، با اشتباهاتش تیم را به دردسر نمی‌اندازد و می‌تواند باری از روی دوش نکونام و تیمش بردارد.

   کوین یامگا؛ چشم به راه
مدافع راست فرانسوی با فرارهای سریع و پنالتی‌های مطمئنش، همچنان بازیکنی است که آبی‌ها حسرت بازگشت او به میادین را می‌خورند. مصدومیت شدید این ستاره هم سوغاتی‌ای بود که امید حامدی‌فر برای استقلالی‌ها به جا گذاشت و رفت. یامگا بعد از مدت‌ها تردید درباره بازگشت به میادین و یا خداحافظی از فوتبال حالا تصمیم گرفته به تیم دیگری برود تا شاید بتواند کم‌کم به میادین رسمی برگردد. گویا مقصد او آلومینیوم اراک است و بنا شده زیرنظر مجتبی حسینی شانس خودش را برای بازگشت امتحان کند.

   دیدیه اندونگ؛ جانشین رضاوند؟
ابراهیم دیدیه اندونگ بازیکن سرشناسی است که سابقه بازی در لیگ برتر انگلیس و لیگ اول فرانسه را دارد. او یکی از بزرگ‌ترین خریدهای تاریخ لیگ برتر ایران محسوب می‌شود اما هنوز فرصت زیادی برای تأثیرگذاری در ترکیب استقلال پیدا نکرده است. اندونگ در بازی با ملوان برای نخستین بار به زمین رفت و حدود 25دقیقه فرصت بازی پیدا کرد. تفاوت سطح او با دیگر بازیکنان طی همین 25دقیقه در لمس توپ و پاس‌های او مشخص بود اما برای هماهنگ شدن با هم‌تیمی‌ها و حضور مؤثر در ترکیب تیم به زمان بیشتری نیاز دارد. اندونگ می‌تواند به یکی از ستاره‌های لیگ جاری تبدیل شود و خلأ ستاره‌های خارجی را در ترکیب استقلال به خوبی پر کند.

   گائل کاکوتا؛ شاید که آینده
گائل کاکوتا ستاره آفریقایی هم مانند اندونگ رزومه پرباری دارد و امید زیادی در دل استقلالی‌ها ایجاد کرده است. اما او هم هنوز راهی به ترکیب پیدا نکرده و هوادارانش زودتر از خودش به بازی‌های استقلال رسیده‌اند! در نخستین بازی استقلال که مقابل شمس‌آذر برگزار شد هموطنان کاکوتا خودشان را برای حمایت از او به ورزشگاه قزوین رسانده بودند اما از خود کاکوتا در آن بازی خبری نشد. این بازیکن کنگویی هم 25دقیقه مقابل ملوان بازی کرد و در همان دقایق از سایت متریکا نمره بالاتر از 7گرفت.

   منتظر محمد؛ همیشه منتظر
این بازیکن عراقی درست مثل اسمش همیشه منتظر است. استقلال از زمانی که این بازیکن را به خدمت گرفته اصرار به قرض دادن او دارد و با وجود درخشش منتظر محمد در ترکیب مس‌رفسنجان باز هم آبی‌ها علاقه‌ای به حفظ او برای خودشان ندارند. وضعیت هافبک عراقی این روزها مثل اغلب روزهای حضور او در ایران است؛ تحت قرارداد استقلال و منتظر یک پیشنهاد خوب برای حضور قرضی در دیگر تیم‌های لیگ برتری.

   زیلیکیچ و کیوسفسکی؛ خجالت‌آور
این دو نفر هم عجیب‌ترین خریدهای تاریخ استقلال بودند که هیچ‌کس خرید آنها را گردن نگرفت و حالا به نوبت در حال ترک این باشگاه هستند. وردان کیوسفسکی که دروازه‌بان بود در حالی با استقلال قرارداد بست که این تیم حداقل 2-3دروازه‌بان هم اضافه داشت! او همین 2-3روز قبل با دریافت مبلغی قراردادش را با آبی‌ها فسخ کرد و رفت تا ردوبدل شدن پول‌های عجیب در پشت پرده خریدهای غیرضروری، شکلی رسمی‌تر و بی‌پرده‌تر در باشگاه استقلال پیدا کند. آلمدین زیلیکیچ هم اگرچه هنوز در تهران است اما به‌احتمال فراوان سرنوشتی مشابه با هموطنش پیدا خواهد کرد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید