خداحافظی آرام با نمکها
ما ایرانیان استفاده فراوانی از نمک میکنیم. این در حالی است که بیشتر کشورها برنامههای گستردهای برای کاهش مصرف نمک دارند. دلیلش هم که مشخص است؛ مصرف بالای نمک میتواند باعث فشار خون بالا و بیماری قلبی و سکته شود. این در حالی است که در کشوری مثل آمریکا، دستورالعملهای غذایی حاکی از آن است که مصرف سدیم در روز، نباید بیش از 2300میلیگرم باشد. این میزان، معادل یک قاشق چایخوری نمک است. به گزارش مدیسن نت، جیم جونز، معاون کمیسیون غذای انسانی FDA در بیانیه آژانس، اشاره کرده که: «کاهش سدیم در عرضه مواد غذایی این پتانسیل را دارد که یکی از مهمترین ابتکارات بهداشت عمومی در یک نسل باشد. کاهش سطح سدیم در برخی غذاها دلگرمکننده و نشاندهنده تأثیری است که معتقدیم رویکرد کلی تغذیه ما میتواند بر رفاه جامعه داشته باشد.» اما نکته عجیبی که در این گزارش به آن اشاره شده، این است که بیشترین نمکی که ما جذب میکنیم، جذب مستقیم نیست. بهعبارت دیگر، 70درصد نمکی که در طول روز شهروندان آمریکایی جذب میکنند، نه از نمکدانها، بلکه از سدیم اضافه شده به غذاهاست و البته بیشتر آن هم در تهیه غذای تجاری کاربرد دارد که در کشور ما هم بسیار رایج است. درنهایت اینکه اگر برنامهای عمومی برای کاهش مصرف نمک و سدیم درنظر گرفته شود، میتواند از وقوع صدها هزار مرگ و ایجاد بیماریهای زودرس در آینده جلوگیری کند.