• یکشنبه 11 شهریور 1403
  • الأحَد 26 صفر 1446
  • 2024 Sep 01
دو شنبه 29 مرداد 1403
کد مطلب : 233181
+
-

8 مدال المپياد سهم يك منطقه محروم

گفت‌وگو با زوج معلم در شهرستان قائن خراسان جنوبي كه باعث مدال‌آوري دانش‌آموزان در مسابقات علمی شدند

گزارش
8 مدال المپياد سهم يك منطقه محروم

لیلا شریف-روزنامه‌نگار

عفت‌السادات نوربخش و امیرخسرو توسلی دو معلمی هستند که تا چند سال پیش به‌عنوان یک مدیر مدرسه و معلم فیزیک در شهرشان شناخته می‌شدند، اما این روزها، همه، آنها را به‌عنوان یک زوج فرهنگی می‌شناسند که پرچم المپیاد علمی را در یک شهرستان کوچک در خراسان جنوبی بالا برده‌اند. این زن و شوهر از سال92 کار خود را برای رونق فعالیت‌های پژوهشی دانش‌آموزان به‌خصوص در حوزه نانو کلید زدند تا جایی که آوازه شهرستان قائن را از زعفران به علم فیزیک و نانو تغییر داده‌اند. با تلاش آنها از میان 40نفر برگزیده المپیاد نانوی دانش‌آموزی ایران در سال1403، 8نفر از یک شهرستان محروم در خراسان جنوبی مدال می‌گیرند؛ شهرستان قائن که شاید زیاد کسی اسمی از آن نشنیده باشد. همچنین دانش‌آموزان این شهرستان با 150شرکت‌کننده در المپیاد توانستند مقام سوم از نظر شرکت‌کننده در این المپیاد علمی را به نام خود ثبت کنند.

می‌خواستیم عشق به وطن را یاد بدهیم
عفت‌السادات نوربخش که متولد دهه50 است و چند سالی می‌شود به‌عنوان مدیر دبیرستان فرزانگان فعالیت می‌کند، در گفت‌وگو با همشهری گفت: از سال1392 که بحث پژوهش را در قائن کلید زدیم، می‌خواستیم  اعتماد به نفس این بچه‌ها و عشق به وطن را در آنها بیدار نگه داریم. این معلم تأکید دارد که با همسرش دنبال به‌دست آوردن جایگاه خاصی نیست و رسیدن به این مسیر با همت چهره‌های علمی شهرستان همچون «مهندس خسرونژاد، نصراللهی مدیر دبیرستان شهید بهشتی، مدیران مدرسه نمونه فدک و خیامی، مدیران پژوهش‌سرای شهرستان قائن و...» میسر شده است. این دو معلم در بسیاری از مواقع برای رساندن دانش‌آموزان به سطح علمی موردنظر مجبور شده‌اندکه‌بخشی از هزینه‌های تردد و کلاس‌های المپیاد را خودشان پرداخت کنند.

6 پسر و 2 دختر برگزیده شدند
نوربخش با مدرک فوق‌لیسانس ریاضی محض و همسرش با مدرک فوق‌لیسانس فیزیک، در شهرستان قائن به‌عنوان نمادهای علمی شناخته می‌‌شوند و در این سال‌ها توانسته‌اند از جذب 50دانش‌آموز به بیش از 300دانش‌آموز برسند. نوربخش با بیان این روند پیشرفت، توضیح داد: «از زمانی که با المپیاد نانو آشنا شدیم، تصمیم گرفتیم که بچه‌ها را در این زمینه تقویت کنیم. در حال حاضر دانش‌آموزان از شهرهای اطراف هم برای کار با ما ابراز علاقه کرده‌اند». به‌گفته این معلم «دخترها و پسرها به یک اندازه به این رشته علاقه دارند و از میان 8 برگزیده المپیاد نانوی امسال، 6 پسر از مدرسه شهید بهشتی و 2 دختر هم از مدرسه فرزانگان قائن بودند.»

پیروزی چندساله دانش‌آموزان قائن در المپیاد
توسلی با وجود گذشت 29سال از نخستین سال‌های تدریس در قامت معلم فیزیک، هنوز هم با عشق و علاقه از فعالیت‌هایش حرف می‌زند: «خدا می‌داند که من از روز اول به‌دنبال این بودم که فرزندانم اعتماد به نفس کافی داشته باشند و به جایگاه مناسبی برسند.» به‌گفته توسلی «امسال نخستین سالی نبود که شهرستان قائن به رتبه بالایی در المپیاد نانو رسید و سال گذشته نیز 8نفر از 40شرکت‌کننده المپیاد از این شهرستان بودند. پدر و مادرها خیلی از حضور فرزندانشان در این فعالیت‌های پژوهشی استقبال می‌کنند.»

در این شهر همه علاقه‌مند به علم نانو هستند
او در رابطه با اینکه چطور پای علم نانو به این شهرستان باز شد، توضیح داد: سال86 که در مشهد نزد پروفسور شاه طهماسبی درس می‌خواندم، استاد من را تشویق کردند که حتما علم نانو را به دانش‌آموزان یاد بدهم. پس از آنکه به قائن برگشتم، فعالیت در حوزه نانو را با کمک آقای بلالی، مدیر پژوهش‌سرا آغاز کردم.» توسلی در رابطه با کسب مدال‌های متعدد از سوی دانش‌آموزان این شهر گفت: «سال1393 نخستین مدال نقره را به‌دست آوردیم. از سال1400 هم توانستیم مدال کسب کنیم و پس از آن به شکل مستمر در سال‌های 1401 و 1402 به‌ترتیب 5 و 8 مدال کسب کردیم. امسال هم 8نفر از دانش‌آموزان ما برگزیده شده‌اند.»

 

این خبر را به اشتراک بگذارید