یکی از دغدغههای پدر و مادر نگهداری از فرزندان بعد از جدایی است. گاهی اما پیش میآید که حضانت از پدر سلب میشود. این اتفاق چطور رقم میخورد؟
وحید وفائی، وکیل و عضو مرکز وکلای قوه قضاییه استان البرز در اینباره میگوید: پدر و مادر هر دو موظف به مراقبت، سرپرستی و رشد فرزندان در محیطی امن و صمیمی با امکانات لازم هستند. طبق ماده ۱۱۶۸ قانون مدنی نگهداری و مراقبت اطفال حق و تکلیف پدر و مادر است. براساس قانون مدنی و قانون حمایت از خانواده، حضانت فرزند دختر و پسر تا سن 7سالگی برعهده مادر و سپس حضانت فرزندان تا رسیدن به سن بلوغ (دختر 9سال تمام قمری و فرزند پسر 15سال تمام قمری) با پدر است. وی ادامه میدهد: اگر در این مدت بنابه هر دلایلی، پدر صلاحیت لازم برای حضانت فرزندان را نداشته باشد، با ارائه دادخواست حضانت از پدر سلب میشود. وفائی اضافه میکند: درباره سلب حضانت از پدر، طبق ماده 1173قانون مدنی اگر در اثر عدممواظبت، انحطاط اخلاقی پدر، صحت جسمانی یا تربیت اخلاقی، فرزند در معرض خطر باشد، دادگاه میتواند به تقاضای نزدیکان طفل، قیم یا رئیس حوزه قضایی هر تصمیمی را که برای حضانت طفل لازم بداند، بگیرد.
سلب حضانت از والدین
اعتیاد زیانآور به الکل، موادمخدر و قمار
اشتهار به فساد اخلاقی و فحشا(تعلق به اراذل و اوباش یا معتادان یا زورگیران)
ابتلا به بیماریهای روانی با تشخیص پزشکی قانونی
سوءاستفاده از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضداخلاقی (فساد، فحشا، تکدیگری و قاچاق)
تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف
شرایط درخواست سلب حضانت
درخواست سلب حضانت نیاز به اثبات یک اتهام کیفری دارد و در دادگاه حقوقی قابل پیگیری نخواهد بود. همچنین اگر شخصی شاهد سوء رفتار و مراقبت از کودک (مراقبت جسمی، روحی یا عاطفی) باشد باید با مراجعه به یک مرجع قضایی، قانونگذار را از وقوع چنین مسئله مهمی آگاه کند.
چهار شنبه 6 تیر 1403
کد مطلب :
228269
لینک کوتاه :
newspaper.hamshahrionline.ir/O7BWQ
+
-
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به روزنامه همشهری می باشد . ذکر مطالب با درج منبع مجاز است .
Copyright 2021 . All Rights Reserved