• شنبه 2 تیر 1403
  • السَّبْت 15 ذی الحجه 1445
  • 2024 Jun 22
سه شنبه 22 خرداد 1403
کد مطلب : 227181
+
-

تب تتو به کودکان رسید

گزارشی از شیوع پدیده خالکوبی در سنین زیر 14 سال

گزارش
تب تتو به کودکان رسید

لیلا شریف-روزنامه‌نگار

 بازار تتو در دهه اخیر حسابی داغ شده است و تعداد کسانی که روی بدنشان را با نقش و نگارهای خاص می‌پوشانند، هر روز بیشتر می‌شود؛ تتوهایی که بعضا عجیب و غریب است و دامنه آن به گردن و صورت و حتی پشت پلک هم می‌رسد. ویروس تتوزدن به قدری شدت یافته که حالا برخی نوجوانان و حتی کودکان هم به شیوه تقلیدی به این کار روی آورده‌اند و می‌خواهند حتما طرحی روی بدنشان داشته باشند. بیشتر آنها تا زمانی که در مدرسه هستند، تلاش می‌کنند تا تتو را در نقاط کمتر دیده شده بدنشان ثبت کنند اما برخی با رفع محدودیت سیستم آموزشی با سرعت عجیبی بدن خود را به دفتر نقاشی تبدیل می‌کنند.


ویدئویی که فضای مجازی را به‌هم ریخت
 چند روز پیش بود که ویدئوی تتوی ابرو برای یک دختر 7ساله در اینستاگرام، حاشیه‌های بسیاری ایجاد کرد و بسیاری انگشت انتقاد خود را به سمت والدین این کودک و آرایشگرش نشانه رفتند. در توضیح ویدئوی منتشر شده نوشته شده بود: «چند روز پیش این دختر 7ساله اومد واسه ابروهاش، چون دوستاش به‌خاطر ابروهاش اذیتش می‌کردن، تصمیم گرفتیم که درستش کنیم. » در ادامه ویدئوی دختر 7ساله با ابروهای تیره‌تر و تتو‌شده نشان داده شد و بسیاری با بیان جملاتی همچون«این آرایشگر و والد باید تحت پیگرد قانونی قرار می‌گرفتن»  انتقاد کردند.

دوست دارم مثل تتلو بشم
از خود تتو‌زدن برای کودک و نوجوان، عجیب‌تر تبلیغات آن در سطح گسترده است. ویدئوی دختربچه‌ای که به‌گفته خودش با اصرار زیاد، مادرش را برای تتو‌زدن راضی کرده بود، یک نمونه از این خروار است. « همه دوستام تتو دارن و منم دلم می‌خواست یه تتو مفهومی بزنم.» ویدا جزو دخترهایی است که از سن 16سالگی تتو‌زدن در قسمت‌های مختلف بدنش را آغاز کرد. او که اکنون 20سال دارد، بخش اعظمی از صورت، دست‌ها، گردن و پاهایش را با تتوهای رنگی پوشانده است. ویدا  می‌گوید: «من دوست دارم مثل تتلو باشم، به‌خاطر همین شروع کردم به تتو‌زدن.» به‌گفته ویدا، کل بدن او با 70نوع تتو پوشانده شده است: «هر‌ماه حداقل یک میلیون تومان پول تتوهای جدیدم می‌شه. خانواده‌ام موافق نیستن اما خب این سلیقه منه، تتوهای تتلو به‌من ایده می‌ده.»

پشیمانی فایده‌ای ندارد
تتو از آن کارهای زیبایی است که راه برگشت ندارد؛ یعنی تتو تا آخر عمر روی بدن می‌ماند و همین قصه را خطرناک‌تر می‌کند. میترا که سال‌هاست در یک آرایشگاه حوالی شرق تهران فعالیت می‌کند با نوجوان‌های زیادی روبه‌رو شده است که برای انجام تتو به او مراجعه‌ کرده‌اند: «سال‌های اخیر دختران زیادی برای تتوزدن پیش من میان و خبر دارم که پسرهای نوجوان هم بیشتر از بقیه دنبال این کار هستن. من با توجه به سن این بچه‌ها، تتو رو قبول نمی‌کنم، متأسفانه بچه‌ها تحت‌تأثیر سلبریتی‌ها و فیلم‌ها این کار رو انجام می‌دن و شاید وقتی بزرگ بشن، ‌دیگر این تتوها را دوست نداشته باشن اما دیگه پشیمونی فایده نداره.»

40میلیون تتوی کل دست
از آنجا که تتوزدن غیرقانونی است، نرخ مصوبی برای هزینه‌های آن وجود ندارد و همین دست تتوکارها را برای گرفتن پول بیشتر باز گذاشته است. بسته به نوع طرح و میزان کار تتو از 500هزار تومان تا 40و حتی 100میلیون خرج بر می‌دارد. میترا می‌گوید: «مثلا برای اینکه دست پلمب بشه(تتو در کل دست) بعضی‌ها تا 40میلیون تومان هم می‌گیرن.»  هر چند از نظر قانون انجام تتو منعی ندارد اما تتو برای کودکان و نوجوان‌هایی که شخصیت‌شان هنوز کامل شکل نگرفته است، زنگ خطر فرهنگی را به صدا درآورده است.




 

این خبر را به اشتراک بگذارید