• یکشنبه 27 خرداد 1403
  • الأحَد 9 ذی الحجه 1445
  • 2024 Jun 16
شنبه 5 خرداد 1403
کد مطلب : 225921
+
-

در انتظار سامان و سردار

مهدی طارمی راهی اینتر شد اما در عین حال ممکن است سهمیه فوتبال ایران در 5لیگ معتبر اروپا کم شود

در انتظار سامان و سردار

بهروز رسایلی

یکی از سنجه‌های کیفیت فوتبال در کشورهای آسیایی این است که چند بازیکن در اروپا دارند. این موضوع مخصوصا در مورد 5لیگ برتر قاره سبز مصداق دارد؛ یعنی لیگ‌های انگلستان، آلمان، اسپانیا، ایتالیا و فرانسه. رسانه‌های بین‌المللی معمولا گزارش‌های زیادی در این مورد منتشر می‌کنند و البته که طی سال‌های اخیر آمار و ارقام نشان‌دهنده افت فوتبال ایران در این شاخص بوده است. در فصل پایان‌یافته لیگ‌های اروپایی، فوتبال ایران 2نماینده در این 5لیگ داشت؛ سامان قدوس در برنتفورد انگلستان و سردار آزمون در لورکوزن آلمان و بعد هم رم ایتالیا. همانطور که از مدت‌ها قبل اعلام شده بود، برای فصل جدید مهدی طارمی به اینتر ایتالیا انتقال یافت تا یک سهمیه به ایران اضافه شود اما در عین حال تکلیف آزمون و قدوس مشخص نیست.

   وداع با پاس‌گل
با بازی مقابل براگا در هفته آخر لیگ پرتغال، دوران حضور مهدی طارمی در پورتو هم به پایان رسید؛ دورانی درخشان که البته در این سال آخر با فراز و فرودهای زیادی همراه بود. ستاره ایرانی به‌خاطر مذاکرات زودهنگامش با اینتر مورد غضب سرمربی پورتو قرار گرفت و تنها این اواخر به‌طور محدود فرصت بیشتری برای بازی به‌دست آورد. طارمی که از نظر فنی همیشه بازیکن خوبی بوده، در همین بازه زمانی هم ارزش‌هایش را نشان داد؛ او یک گل مهم ثانیه‌آخری به بواویشتا زد و سپس در آخرین بازی‌اش برای پورتو هم با وجود آنکه نیمکت‌نشین بود، به‌عنوان بازیکن تعویضی به زمین آمد و پاس تنها گل تیمش را داد. به این ترتیب او با کارنامه‌ای پربار پورتو را ترک خواهد کرد؛ با 153گل و 58پاس‌گل. طارمی فصل آینده در اینتر، یکی از نمایندگان مهم فوتبال ایران خواهد بود.

   وضعیت پیچیده آزمون و قدوس
در عین حال اما اخبار خوشایندی در مورد 2ملی‌پوش دیگر فوتبال ایران به گوش نمی‌رسد. باشگاه برنتفورد به‌طور رسمی اعلام کرده دوران حضور قدوس در این تیم پایان یافته است. البته تیم انگلیسی فصل گذشته هم همین خبر را اعلام کرد اما بعد از چند هفته بار دیگر سراغ قدوس رفت و با او قرارداد بست. سامان در یک مقطع پیش از جام‌ملت‌های آسیا در این تیم به ترکیب اصلی هم رسید اما پس از این تورنمنت به یک نیمکت‌نشین محض تبدیل شد. داستان سردار آزمون عجیب‌تر است. او از لورکوزن به رم قرض داده شد و در قهرمانی تاریخی این تیم غایب بود. مهاجم ایرانی البته در پیراهن جالوروسی عملکرد بدی نداشت و منصفانه باید گفت هر بار به زمین رفت، اثرش را گذاشت اما باشگاه رم به طرز عجیبی اصرار دارد بند خرید قطعی این بازیکن را فعال نکند. از آن طرف لورکوزن هم اراده‌ای برای ادامه همکاری با سردار ندارد. به این ترتیب احتمال خروج هر 2بازیکن از 5لیگ برتر اروپا وجود دارد اما امیدواریم این اتفاق نیفتد. از سوی دیگر سرنوشت علیرضا جهانبخش هم مشخص نیست. او که به پایان همکاری با فاینورد هلند رسیده، برای حضور در بوندس‌لیگا اعلام آمادگی کرده و روشن نیست که از این کشور پیشنهاد جدی دارد یا نه.

دیپورت از بهشت
انتقال دیوانه‌وار شهاب زاهدی از مرکز تحسین‌ها به کانون انتقادات

این احتمالا سریع‌ترین تغییر وضعیت یک بازیکن در یک بازه کوتاه زمانی است؛ اینکه بعد از لذت‌بردن از سیل تعریف و تمجیدها، ناگهان با وضعیتی مواجه شوی که در آن برخی حتی خواهان اخراجت شوند. همه اینها را شهاب زاهدی در فاصله کمتر از یک نیم‌فصل، بلکه فقط طی چند هفته تجربه کرد!
شروع کار زاهدی در آویسپا فوکوکا خارق‌العاده بود؛ خارج از تصور. حتی در رویاهای خود زاهدی هم نمی‌گنجید که به‌عنوان نخستین بازیکن ایرانی تاریخ جی‌لیگ، طی 10بازی 6گل به ثمر برساند، 2پاس‌گل بدهد و تمام رسانه‌های ژاپن مشغول ارائه تعریف و تمجیدهای اغراق‌آمیز در مورد او شوند. مسئله زاهدی فقط کمیت نبود؛ کیفیت بعضی گل‌هایی که او به ثمر می‌رساند، مخصوصا گلی که به گامبا اوزاکا زد، طوری بود که ناظران را شگفت‌زده کرد و بعضا گفتند او باید نامزد فتح جایزه جهانی پوشکاش شود. با این همه اما هر‌چه مهاجم ایرانی در این مدت رشته بود، طی فقط 2بازی پنبه شد.
آویسپا فوکوکا در حالی در 2بازی پیاپی لیگ و حذفی از رقبا شکست خورد که وجه‌مشترک هر 2مسابقه یک چیز بود؛ اخراج شهاب زاهدی. به‌طور کلی اخراج یک مهاجم چندان در فوتبال عادی نیست، حالا فرض کنید چنین بازیکنی در 2مسابقه پیاپی کارت قرمز بگیرد و در بازی دوم این اتفاق در حالی برای او رخ بدهد که از اواسط نیمه‌دوم به‌عنوان بازیکن ذخیره به زمین آمده اما 2کارت زرد پیاپی دریافت می‌کند و اخراج می‌شود! احتمالا مجموعه همین موارد نادر و حیرت‌انگیز است که باعث شده زاهدی در ژاپن به‌شدت تحت فشار قرار بگیرد و همان‌ها که خواهان تمدید فوری قراردادش بودند، برای قطع همکاری با مهاجم ایرانی به باشگاه فشار بیاورند.
زاهدی البته بازیکن بدی نیست؛ او قبل‌تر در اوکراین و ایسلند و حالا در ژاپن این موضوع را ثابت کرده اما برخی اتفاقاتی که با محوریت این بازیکن رخ می‌دهد، عجیب و غریب و حتی بحث‌برانگیز است. به یاد داشته باشید که این سومین کارت قرمز این فصل زاهدی است. او با پیراهن پرسپولیس هم در آخرین دقایق بازی رفت با سپاهان اقدام به زدن توپ با دست کرد، کارت زرد دومش را به شکل کاملا آماتوری گرفت و پرسپولیس بازنده را در بازی بعدی هم از حضور تنها مهاجمش محروم کرد. با این داستان‌ها، سخت بتوان آینده‌ای بهتر از این برای زاهدی متصور بود.



 

این خبر را به اشتراک بگذارید