• جمعه 14 اردیبهشت 1403
  • الْجُمْعَة 24 شوال 1445
  • 2024 May 03
شنبه 1 اردیبهشت 1403
کد مطلب : 222939
+
-

روبان 27پروژه قیچی می‌شود

امروز 1اردیبهشت شهرداری منطقه 2میزبان صد‌و‌هفدهمین پویش امید و افتخار است

روبان 27پروژه قیچی می‌شود

زینب زینال‌زاده-روزنامه‌نگار

مشارکت مردمی در امور شهری و جلب رضایت شهروندان ازجمله اهداف و رویکردهای مدیریت شهری دوره ششم است. برای تحقق این اهداف، شهرداری تهران عملیاتی شدن پروژه‌های توسعه محلی و منطقه‌ای را در دستور کار قرار داده است و با اجرای طرح «من شهردارم» زمینه برای مشارکت شهروندان در انتخاب و اولویت‌بندی پروژه‌های توسعه محلی فراهم شد. امروز (اول اردیبهشت) 27پروژه توسعه محلی در قالب رویداد امید و افتخار در منطقه 2افتتاح می‌شود و به بهره‌برداری می‌رسد. به‌گفته مهدی صالحی، شهردار این منطقه پروژه‌های توسعه منطقه‌ای، محله‌ای و احداثی با هدف رفع مشکلات شهروندان در محلات تعریف و با تلاش شبانه‌روزی و تسهیل خدمت‌رسانی به اهالی براساس نیازها و ظرفیت‌ها در بخش‌های فرهنگی، عمرانی، ترافیکی و خدمات شهری طراحی و عملیاتی شدند. در ادامه مروری بر اهم این پروژه‌ها خواهیم داشت.

طرح‌های ترافیکی؛ رفع مشکلات ترافیکی و ایمن‌سازی‌ معابر
ترافیک امروزه به معضل و چالش بزرگ کلانشهری چون تهران تبدیل شده و منطقه 2هم به‌دلیل موقعیت جغرافیایی‌اش با این مشکل دست به گریبان است. برای رفع این مشکل و ایمن‌سازی‌ معابر، طرح‌هایی چون ساماندهی ترافیک میدان‌های صنعت، شهید تیموری و کوثر، تعریض بلوار دریا، ایمن‌سازی‌ شبکه بزرگراهی، بهسازی ایستگاه‌های اتوبوس، تقویت ناوگان اتوبوسرانی، مسقف کردن پایانه تاکسیرانی و همچنین اصلاح هندسی در قالب طرح‌های ترافیکی صورت گرفته است. ساماندهی میدان صنعت با توجه به بار ترافیک ضروری بود؛ چراکه وسعت زیاد جزیره این میدان باعث می‌شود سرعت خودروهایی که از بلوار خوردین به سمت بزرگراه شیخ فضل‌الله جنوب خارج می‌شوند و همچنین خودروهایی که از بزرگراه شیخ فضل‌الله به سمت شمال و بلوار پاک‌نژاد و بلوار شهید فرحزادی تردد می‌کنند، پایین بیاید و از این‌رو گره ترافیکی ایجاد شود. با ساماندهی این میدان پیش‌بینی می‌شود حداقل ۲۵ و حداکثر ۴۵درصد سرعت تخلیه در میدان صنعت افزایش یابد و جریان ترافیک روان‌تر ‌شود.

طرح‌های زیست‌محیطی استفاده از پساب در آبیاری فضای سبز
مدیریت شهری از توجه به مسائل زیست‌محیطی که سبب بهبود کیفیت زندگی شهروندان می‌شود هم غفلت نکرده است. طرح انتقال پساب شهرک قدس به مخزن بتنی میدان بوعلی در حدود 5کیلومتر (استفاده از منابع آب پایدار مانند پساب در آبیاری عرصه‌های فضای سبز)، مهم‌ترین پروژه در حوزه زیست‌محیطی بوده است. البته فاز اول این پروژه مربوط به لوله‌گذاری انتقال پساب از تصفیه‌خانه شهرک قدس به مخزن نیایش به اتمام رسیده که امروز بهره‌برداری و فاز دوم هم امسال عملیاتی می‌شود. کلانشهری چون تهران، با تنش آبی مواجه است؛ از این‌رو می‌توان با مدیریت صحیح آب و استفاده بهینه، از این تنش عبور کرد. استفاده از شیوه‌های جدید در آبیاری فضاهای سبز شهری راهکار مناسبی برای جلوگیری از هدررفت آب است. در این دوره مدیریت شهری، استفاده از پساب پس از تصفیه را در دستور کار قرار داده است و بهره‌برداری از فاز اول تصفیه‌خانه شهرک قدس هم در راستای همین هدف صورت می‌گیرد. ساخت 9تصفیه‌خانه لوکال (تصفیه‌خانه‌های محلی) در این دوره پیگیری شده که ساخت و بهره‌برداری از 7تصفیه‌خانه صورت گرفته و احداث 2تصفیه‌خانه هم در حال پیگیری است که فاز اول تصفیه‌خانه شهرک قدس با لوله‌گذاری تا مخزن نیایش بهره‌برداری می‌شود.

طرح‌های عمرانی؛ تسهیل دسترسی شهروندان به معابر
شهر متعلق به همه شهروندان است؛ ازاین‌رو دسترسی به معابر شهری و بزرگراهی باید برای همه افراد جامعه ازجمله معلولان و... فراهم شود. طرح‌های عمرانی با هدف بهبود شبکه معابر شهری و بزرگراهی و همچنین تسهیل در دسترسی همه شهروندان و همینطور افراد کم‌توان به امکانات شهری، اجرایی شده‌اند که مناسب‌سازی‌ معابر و بوستان‌ها و همچنین اجرای عملیات روکش آسفالت و... نمونه اقدامات صورت‌گرفته هستند. حدود 158کیلومتر مسیر بزرگراهی و محورهای مواصلاتی پرتردد شهر تهران (رمپ و لوپ) در منطقه ۲ قرار دارد که با توجه به ضرورت بهسازی زیرساخت‌های حمل‌ونقل درون‌شهری و بهبود شبکه معابر شهری، عملیات بهسازی و مرمت آسفالت این محورهای بزرگراهی اجرایی شده است. همچنین در راستای این عملیات بیش از 20هزار تن آسفالت توزیع شده است.

طرح‌های زیباسازی ساماندهی منظر شهری
زیباسازی کالبد شهر همچنان مورد تأکید مدیریت شهری قرار داشته است؛ از این‌رو در معابری چون خیابان انقلاب و خیام شاهد یکسان‌سازی‌ تابلوی اصناف و در خیابان ولیعصر شاهد ساماندهی دستفروشان هستیم. شهرداری سعی دارد با انجام این اقدامات سیما و منظر شهری را ساماندهی و زیبایی بصری ایجاد کند. در منطقه2 هم در راستای تحقق این رویکرد ساماندهی منظر شهری میدان دریان‌نو، بهسازی زمین بازی بوستان‌ها، پایدار‌سازی‌ بوستان پرواز و... اجرایی شده‌است. ایجاد هویت بصری و توسعه پایدار شهری با استفاده از خلاقیت و هنر در طرح زیباسازی میدان دریان‌نو، مطالبه شهروندان بود؛ از این‌رو شهرداری منطقه در راستای توسعه همگون محیط شهری و حفظ زیبایی و تلطیف فضای شهری طرح‌های هنری در قالب احداث آبنما، المان سنگی و آثار خلاقانه هنری و... را اجرایی کرد. نورپردازی و تامین روشنایی با نصب پایه چراغ و تبدیل درختان کشیده میدان به اثر هنری و استفاده از گونه‌های جدید گیاهی هم از دیگر اقدامات صورت گرفته هستند.

طرح‌های فرهنگی؛ تقویت زیرساخت‌های اجتماعی
اقدامات فرهنگی و تقویت زیرساخت‌های اجتماعی همواره مطالبه شهروندان بوده است؛ از این‌رو مدیریت شهری در دوره ششم تلاش کرد تا با افزایش، توسعه، بهبود و تجهیز زیرساخت‌های حوزه فرهنگی و اجتماعی به خواسته شهروندان عمل کند. احداث سوله ورزشی پونک و مجموعه ورزشی پردیسان، بازپیرایی زمین‌های ورزشی، راه‌اندازی مراکز کارآفرینی، راه‌اندازی پویاشهر، احداث حسینیه بوستان پرواز، احداث خانه مادر و کودک و همچنین راه‌اندازی خانه خلاقیت کودکان اتیسم، تنها بخشی از کارهای انجام شده در حوزه فرهنگی منطقه 2هستند. بوستان پرواز در شمالی‌ترین بخش محله سعادت‌آباد قرار دارد و از آن با ‌عنوان بام تهران هم نام برده می‌شود. در بالاترین نقطه‌ این بوستان سازه‌ای به شکل گل لاله طراحی شده که مزار 2شهید گمنام است و درست در چند متری و در ضلع جنوب‌شرقی این یادمان، کلنگ ساخت حسینیه اواخر سال 1401به زمین زده شد و اکنون به بهره‌برداری می‌رسد.

 

این خبر را به اشتراک بگذارید