علیالله سلیمی- روزنامهنگار
چگونه اخلاقمان را خوب کنیم؟
اخلاق خوب و مبادی آداب بودن، ازجمله مسائلی است که همواره جامعه بشری در جستوجوی آن کوشیده است و در این میان ادیان گوناگون و ازجمله اسلام دستورات زیادی در این زمینه دارند. چه آنکه پیامبر اعظم فرمودند: «من برای کامل کردن مکارم اخلاق مبعوث شدم.» در این میان عمل به توصیه علما و بزرگانی که خود طی طریق کرده و استادان اخلاق به شمار میروند همواره مورد توجه بوده است. در روزهای ابتدایی ماه شوال که همچنان عطر معنویت روزهای ماه مبارک رمضان در جامعه جاری است بسیاری از افراد در جستوجوی راهی برای حفظ حال معنوی ماه مبارک هستند. در همین راستا 3کتابی که در ادامه آمده توصیههای اخلاقی حضرت امامخمینی(ره)، مرحوم حاج آقا مجتبی تهرانی و آیتالله مجتهدی تهرانی را پیش روی شما قرار داده است.
چهل حدیث
کتاب «چهل حدیث» اثری در حوزه عرفان و اخلاق از حضرت امامخمینی(ره) است که ازسوی انتشارات کتابستان چاپ و منتشر شده است. کتاب حاضر خلاصهای از کتاب چهل حدیث حضرت امام خمینی رضوانالله تعالی علیه است که فرصت بهرهبرداری از نکات اخلاقی، عرفانی و حکمتهای نهفته در احادیث معصومان را برای جوانان و عموم فراهم آورده است.
نویسنده خوشقلم و شاعر توانا حجتالاسلام جواد محدثی، کتاب «چهل حدیث» امامخمینی(ره) را که شرح مفصل 33حدیث اخلاقی و7حدیث اعتقادی است، با قلمی روان، سادهنویسی و خلاصه کرده تا عموم مردم بهویژه دانشآموزان بهراحتی از این اثر ارزشمند معنوی و اخلاقی بهرهمند شوند.
ادب الهی
کتاب5 جلدی«ادب الهی» از آثار ارزشمند استاد اخلاق، آیتالله آقامجتبی تهرانی است که از زمان انتشار همواره مورد توجه مخاطبان مباحث اخلاقی در جامعه اسلامی قرار گرفته است. ماجرای شکلگیری این اثر ماندگار به این صورت است که آیتالله آقامجتبی تهرانی در سالهای پایانی عمر شریفش، مباحثی را پیرامون تربیت نفس و دیگران مطرح کردهاندو این بیانات در قالب مجموعه «ادب الهی» که شامل ۵ جلد کتاب است منتشر شده است. مجموعه کامل این مباحث که به کلیات مباحث تربیتی از دیدگاه اسلام میپردازد در 2نوبت، یکی در سالهای ۱۳۷۳ در جلسات عمومی ایشان ایراد شده و بعد از یک وقفه چند ساله، مجددا در سال۱۳۸۸ ادامه پیدا کرده است. کل این جلسات که بیش از ۱۵۰جلسه است در 5جلد منتشر شده است. عناوین این کتابهای 5گانه به شرح زیر است: کتاب اول: تادیب نفس؛ کتاب دوم: مبانی تربیت؛ کتاب سوم:تربیت فرزند؛ کتاب چهارم: حیا، موهبتی الهی و کتاب پنجم: تربیت مربی.
کلاس اخلاق
کتاب «کلاس اخلاق» نوشته محمدحسین فرمانی، مجموعه گفتارهای اخلاقی از عالم ربانی آیتالله مجتهد تهرانی است. خواننده در این کتاب با مهمترین درسهای اخلاق روبهرو میشود؛ درسهایی که به خواننده یاد میدهند چطور میتوان در دنیای امروز اخلاقی زندگی کرد و در سایه دین مبین اسلام بود. آیتالله مجتهدیتهرانی، استاد وارسته اخلاق و تربیت، سالهای زیادی از عمر خود را صرف آموزش و گسترش اخلاق و وارستگی جامعه کرد. همه کسانی که با او همنشین بودهاند وی را فردی مهربان و با عطوفتی وصفناپذیر میدانند که جاذبه رفتاری و بیان شیرین موعظهاش او را در قلبها ماندگار کرده است. محمدحسین فرمانی، گردآورنده این کتاب از شاگردان نزدیک آیتالله مجتهدی تهرانی محسوب میشود که با دقت تمام ضمن گردآوری فرمایشهای ایشان، آن را به شکل موضوعی دستهبندی کرده است تا بهراحتی قابل دسترسی و استفاده برای همگان باشد. این کتاب موضوعات گوناگونی از قبیل توکل، زبان شکر، وسواس، ویژگی بهترین بندگان، ملاک خوب بودن، اهمیت نماز شب، کمک به همسر، رفاقت، سخاوت و بخشندگی، زیبایی فقرا، گریه، خندهرویی، سکوت، صلهرحم، جوانمردی، خانه تنهایی، حیا از مردم، اخلاق خوب، زنهایی که عذاب قبر ندارند، ثواب کردن بعد از مرگ و... را با بیانی ساده برای خوانندگان بازگو میکند.
معرفی کتاب
در همینه زمینه :